[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Czyli zimą dalej
będziesz zasuwał na gównianych stalówkach?Nie są takie gówniane, na 1000 głosów negatywnych usłyszałem już jeden pozytywny
Ale nie nie, po weekendzie biorę na warsztat 14' alessio i maluje na równie obciachowy kolor, ale bardziej pasujący do auta
Oczywiście jako felgi zimowe. -
13 w miarę szeroka na lato to ciekawy pomysł, aczkolwiek będzie dziwnie wyglądało jeżeli masz wysoką oponę i nie zglebionego mocno świstaka, ile ludzi tyle komentarzy, wsadzisz, sam ocenisz
-
13 w miarę szeroka
na lato to ciekawy pomysł, aczkolwiek będzie dziwnie wyglądało jeżeli masz wysoką
oponę i nie zglebionego mocno świstaka, ile ludzi tyle komentarzy, wsadzisz, sam
oceniszAle on niziutko stoi, każdy próg zwalniający przejeżdżam 1km/h na skos i i tak często tłumikiem zahaczam, nie wyobrażam sobie, że mogłoby być niżej
Opony jeszcze nie mam ani na 13stki ani na 14stki, tutaj właśnie będę potrzebował pomocy z doborem rozmiaru
-
Hmm, musisz mieć niżej niż -4 cm od serii, ponieważ ja na 14 nie zawadzam nigdzie a mam -4 sprężyny wsadzone, ba, nawet na -7 nie zawadzałem. Musi baardzo nisko stać.
-
Hmm, musisz mieć
niżej niż -4 cm od serii, ponieważ ja na 14 nie zawadzam nigdzie a mam -4 sprężyny
wsadzone, ba, nawet na -7 nie zawadzałem. Musi baardzo nisko stać.To już plastek wie najlepiej, bo to on mi sprężyny obniżające jakieś HR wstawiał czerwone
13stki mam, ale na zwykłej dość wysokiej oponie.Jak wychodzę z auta, to od ziemi dzieli mnie bardzo bardzo mało, zmierzę sobie z ciekawości
-
Czyli na lato 13", a na zimę 14"?
-
To już plastek wie
najlepiej, bo to on mi sprężyny obniżające jakieś HR wstawiał czerwonena sprężynach max. zejdzie Ci 60 mm ... jedyne czym możesz zahaczyć to miską olejową i wydechem ...
-
na sprężynach max.
zejdzie Ci 60 mm ... jedyne czym możesz zahaczyć to miską olejową i wydechem ...Dokładnie tak napisałem - wydechem
Czyli na lato 13",
a na zimę 14"?No tak trochę dziwnie, ale póki co taki plan
-
Jedyną rzeczą jaką zawadziłem był....stabilizator
Hmm, małe kółka, obniżenie, mocny silnik, z drugiej strony dużo ciężkiego car audio, 5 drzwi, połączenie niecodzienne i co najmniej zastanawiające, do czego chcesz używać tego auta -
Jedyną rzeczą jaką
zawadziłem był....stabilizator
Hmm, małe kółka,
obniżenie, mocny silnik, z drugiej strony dużo ciężkiego car audio, 5 drzwi,
połączenie niecodzienne i co najmniej zastanawiające, do czego chcesz używać tego
autaNo teraz to lepsze by było 3d, ale z drugiej strony - teraz jest dość wyjątkowe
Do czego? Lubie sobie pojeździć po mieście, podociskać, głównie zabawa i odstresowanie po nazwijmy to 'eleganckiej' jazdy w pracyAuto gania ładnie pomimo dodatkowego pasażera w formie głośników, mat itp, ale i tak postanowiłem sobie, że po zimie ląduje turbina, a silnik zostanie do niej solidnie przygotowany
-
Auto gania ładnie
pomimo dodatkowego pasażera w formie głośników, mat itp, ale i tak postanowiłem
sobie, że po zimie ląduje turbina, a silnik zostanie do niej solidnie przygotowanyNo to przygotuj 2x tyle co wydałeś na Swifta dotychczas.
-
No to przygotuj 2x
tyle co wydałeś na Swifta dotychczas.6 tysi to na sam remont silnika na pikabello wyda a gdzie reszta
-
6 tysi to na sam
remont silnika na pikabello wyda a gdzie resztaHellsin to, że Rafał ma za dużo pieniędzy to już wiemy, ale że bank napadł to nie wiedzieliśmy...
-
Hellsin to,
że Rafał ma za dużo pieniędzy to już wiemy, ale że bank napadł to nie
wiedzieliśmy...niech działa, ja z chęcią będę się temu przyglądać
nie mniej jednak będzie to baaaaardzo kosztowna zabawa, no chyba że idziemy po kosztach i soft turbo ... to co innego. -
niech działa, ja z
chęcią będę się temu przyglądać
nie mniej jednak
będzie to baaaaardzo kosztowna zabawa, no chyba że idziemy po kosztach i soft turbo
... to co innego.a nie lepiej kompresorek?
-
a nie lepiej
kompresorek?a czemu lepiej?
-
a czemu lepiej?
Kompresorek, paski, zawór blow-off i jedziesz. No i jakiś ecumasterek do zwiększenia ilości paliwa.
Kompresorek pompuje od niskich obrotów - ludzie z Mercedesa nie mogą się mylić
-
Kompresorek, paski,
zawór blow-off i jedziesz. No i jakiś ecumasterek do zwiększenia ilości paliwa.
Kompresorek pompuje
od niskich obrotów - ludzie z Mercedesa nie mogą się mylićAle takiego kopa co turbina to nie da ;>
To jeszcze muszę poczytać -
Ale takiego kopa co
turbina to nie daDa jeszcze lepszego bo już od zera, a nie od jakichś 4000 RPM.
Ty już będziesz daleko, a turbina się dopiero włączy... -
BPX, jak masz pisać takie głupoty, to lepiej nic nie pisz.. Jakie 4krpm... i turbo się nie włącza, turbo zaczyna 'ładować'