[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
6 tysi to na sam
remont silnika na pikabello wyda a gdzie resztaHellsin to, że Rafał ma za dużo pieniędzy to już wiemy, ale że bank napadł to nie wiedzieliśmy...
-
Hellsin to,
że Rafał ma za dużo pieniędzy to już wiemy, ale że bank napadł to nie
wiedzieliśmy...niech działa, ja z chęcią będę się temu przyglądać
nie mniej jednak będzie to baaaaardzo kosztowna zabawa, no chyba że idziemy po kosztach i soft turbo ... to co innego. -
niech działa, ja z
chęcią będę się temu przyglądać
nie mniej jednak
będzie to baaaaardzo kosztowna zabawa, no chyba że idziemy po kosztach i soft turbo
... to co innego.a nie lepiej kompresorek?
-
a nie lepiej
kompresorek?a czemu lepiej?
-
a czemu lepiej?
Kompresorek, paski, zawór blow-off i jedziesz. No i jakiś ecumasterek do zwiększenia ilości paliwa.
Kompresorek pompuje od niskich obrotów - ludzie z Mercedesa nie mogą się mylić
-
Kompresorek, paski,
zawór blow-off i jedziesz. No i jakiś ecumasterek do zwiększenia ilości paliwa.
Kompresorek pompuje
od niskich obrotów - ludzie z Mercedesa nie mogą się mylićAle takiego kopa co turbina to nie da ;>
To jeszcze muszę poczytać -
Ale takiego kopa co
turbina to nie daDa jeszcze lepszego bo już od zera, a nie od jakichś 4000 RPM.
Ty już będziesz daleko, a turbina się dopiero włączy... -
BPX, jak masz pisać takie głupoty, to lepiej nic nie pisz.. Jakie 4krpm... i turbo się nie włącza, turbo zaczyna 'ładować'
-
Bo turbo nie wklada sie największego możliwego z jakieś scani tylko staranie dobrana. Małe turbo które szybko wstaje i mamy prawie diesla
-
Da jeszcze lepszego
bo już od zera, a nie od jakichś 4000 RPM.
Ty już będziesz
daleko, a turbina się dopiero włączy...ale głupoty ... słyszał o zmiennych geometriach łopatek, słyszał o dobieraniu turbiny do silnika i itp. ?
Kompresor niestety obciąża silnik w końcu to kolejny pasek ... bo jest to doładowanie mechaniczne. Można zrobić na niektórych kompresorach rozłączanie co by jeździć sobie normalnie jak bez niego, ale i tak nawet z zabawą z kółkami i itp. 150-170KM to finito ...
Cenowo - jak to ma być wszystko z głową, wyjdzie podobnie jak z turbiną ... -
Myślałem o czymś takim:
http://www.pt2w.com/srd/index.php?main_page=product_info&cPath=12&products_id=148 -
Tyle tylko, że turbo dużo bardziej awaryjne jak się źle dba, więc jak kto woli.
-
Myślałem o czymś
takim:
http://www.pt2w.com/srd/index.php?main_page=product_info&cPath=12&products_id=148No to grubo
-
Tyle tylko, że
turbo dużo bardziej awaryjne jak się źle dba, więc jak kto woli.a jak sie zle dba o turbo ?:) jezeli jest dobrze zrobione i silnik dobrze przygotowany to nic nie powinno sie psuc, co do turbo to nie kupowal bym zestawu bo pewnie 2x drozej wychodzi
-
a jak sie zle dba o
turbo ?:)Ciśnięcie od startu, gaszenie silnika od razu po zatrzymaniu itp. itd.
-
BPX, Twoja argumentacja jest po prostu rozbrajająca, myślisz, że ktoś kto wyłoży kupę siana zakładając turbo do auta w którym fabrycznie go nie było, nie będzie wiedział jak prawidłowo się z nim obchodzić? Dołożenie turbotimera to nie jest żaden problem..
-
a jak sie zle dba o
turbo ?:) jezeli jest dobrze zrobione i silnik dobrze przygotowany to nic nie
powinno sie psuc, co do turbo to nie kupowal bym zestawu bo pewnie 2x drozej
wychodziJa to myślałem, że w zestawie taniej No i mniej grzebania się z częściami, rozmiarami, dopasowaniem itp.
Jak będzie kaska, to dopiero będę rozpatrywał co korzystniejsze, najchętniej kupiłbym coś made in Japan... -
myślisz, że ktoś kto wyłoży kupę siana
zakładając turbo do auta w którym fabrycznie go nie było, nie będzie wiedział jak
prawidłowo się z nim obchodzić?A myślisz, że mało takich?
Dobra jak dla mnie koniec tematu.
-
Tak, myślę że zdecydowana większość ludzi uturbiających swoje auta wie jak się z nimi obchodzić Poczytaj sobie racingforum.pl chociażby, ile trzeba porzeźbić żeby uturbić N/A, poza tym, turbo tak łatwo zabić nie jest
-
Myślałem o czymś
takim:
http://www.pt2w.com/srd/index.php?main_page=product_info&cPath=12&products_id=148to jest kit do ZC31S ...
Tyle tylko, że
turbo dużo bardziej awaryjne jak się źle dba, więc jak kto woli.tak samo awaryjne jak kompresor ...
co do turbo to nie kupowal bym zestawu bo pewnie 2x drozej
wychodzikit nie zawsze pasuje, a niby ma pasować i jest późniejsza rzeźba ...
BPX, Twoja
argumentacja jest po prostu rozbrajająca, myślisz, że ktoś kto wyłoży kupę siana
zakładając turbo do auta w którym fabrycznie go nie było, nie będzie wiedział jak
prawidłowo się z nim obchodzić? Dołożenie turbotimera to nie jest żaden problem..wiesz Konrad, są różni ludzie, auto wyjedzie, zaraz wraca przegrzane na warsztat
Turbotimer + ktoś kto ogarnia soft bardzo dobrze i komputer standalone powinny zabezpieczyć "mądrzejszych inaczej" przez np. ograniczenie doładowania na nierozgrzanym silniku i itp.Ja to myślałem, że
w zestawie taniej No i mniej grzebania się z częściami, rozmiarami, dopasowaniem
itp.czytaj wyżej
Jak będzie kaska,
to dopiero będę rozpatrywał co korzystniejsze, najchętniej kupiłbym coś made in
Japan...to wstaw silnik od Evo z UK, taniej wyjdzie ...