[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
I jak to odczujesz?
U mnie nic tam nie trzeszczy podczas grania muzyki, a i dużo ciszej jest w aucie niż
przed całym projektemu mnie też nic, ale po drzwiach słychać czy wszystko jest ok, czy też nie ... skoro nie wyciągałeś głośników, nie kroiłeś blachy z kątownikami, to mata lata jak "szmata" po poszyciu drzwi ... więc skórka za wyprawkę niestety.
Sprawdzę, chociaż
nie jest tak źle, światła nie przygasają, nic się takiego nie dzieje, pomimo, że
straszyliu mnie też nie przygasały, ale obroty zaczęły falować, tylko że u mnie są zmienione wszystkie kable oprócz głównego od altka, który zostanie zmieniony w najbliższym czasie.
-
u mnie też nic, ale
po drzwiach słychać czy wszystko jest ok, czy też nie ... skoro nie wyciągałeś
głośników, nie kroiłeś blachy z kątownikami, to mata lata jak "szmata" po poszyciu
drzwi ... więc skórka za wyprawkę niestety.Zupelnie się nie mogę zgodzić, mata idealnie przylega (poza dziurami w drzwiach, tam jest napięta i w sumie nie wiem co się z nią dzieje, wiem jak te głośniki grają w drzwiach niewygłuszonych i wiem jak grają u mnie i nie jest to na 100% skórka za wyprawkę...
u mnie też nie
przygasały, ale obroty zaczęły falować, tylko że u mnie są zmienione wszystkie kable
oprócz głównego od altka, który zostanie zmieniony w najbliższym czasie.To u mnie nic nie faluje
-
(poza dziurami w drzwiach, tam jest napięta i w
sumie nie wiem co się z nią dzieje, wiem jak te głośniki grają w drzwiach
niewygłuszonych i wiem jak grają u mnie i nie jest to na 100% skórka za wyprawkę...
To u mnie nic nie
falujetia jak bym nie miał swifta i nie wygłuszał drzwi
-
Po kilku miesiącach prac nad ściemniaczem w końcu udało mi się odkryć jego działanie i wiem jaki kabelek do czego podłączyć, żeby działał !
A zatem są 3 piny V,E i L
V to proste - napięcie stałe
E okazuje się masą
L - tu podczepiamy masę źródła światła, a jego napięcie bezpośrednio pod napięcie stałeWcześniej byłem przekonany, że ten ściemniacz będzie zmieniał napięcie poprzez + a tu się okazuje, że minusem
Może komuś się przyda, kto chce mieć ściemniacz a nie ma poprowadzonej instalacji/kostki
-
Po kilku miesiącach
prac nad ściemniaczem w końcu udało mi się odkryć jego działanie i wiem jaki kabelek
do czego podłączyć, żeby działał !piszesz o tym od GTi ? Jeśli tak to był opis kiedyś jakie to są kable i itp.
-
piszesz o tym od
GTi ? Jeśli tak to był opis kiedyś jakie to są kable i itp.Tak, pisałem, pytałem jakiś czas temu, ale nikt nie umiał pomóc :
-
Może ktoś się orientuje, czy do swojego alpine, które nie ma złącza aux mogę podłączyć jakiś tablet/laptop, żeby słyszeć muzykę z teledysku/filmu w głośnikach?
Jakaś przejściówka do któregoś złącza? Cokolwiek?Tutaj zeskanowałem dwie strony z instrukcji:
-
Ja tu widzę tylko możliwość podłączenia ipoda przez taki kabelek
-
Ja tu widzę tylko
możliwość podłączenia ipoda przez taki kabelek
Nie chcę niczego firmy apple, może jakaś inna przejściówka, coś? ; |
-
Proszę bardzo
Ai-Net -> Jack -
Proszę bardzo
Ai-Net
-> JackDzięki!
edit:
Myślisz, że radio odbierze sygnał tak jakby od zmieniarki? Bo generalnie nie ma funkcji aux -
Ktoś gdzieś w internecie o tym dyskutował, czytałem dla siebie kiedyś, poszukaj - to nie boli
Cytat z mojej instrukcji (CDA-9855R):
"Setting the AUX Mode (V-Link)
AUX IN ON / AUX IN OFF (Initial setting)
You can input TV/video sound by connecting an optional Ai-NET/
RCA Interface cable (KCA-121B) or Versatile Link Terminal (KCA-
410C) to this component.
You can change the AUX name display when AUX ON is set. Select the
AUX name by sliding your finger on the GlideTouch bar to the left or
right. Then press the GlideTouch bar.
If the KCA-410C is connected, it is possible to select two AUX names.
• Via KCA-410C, up to 2 external devices with RCA output can be
connected. In this case, press SOURCE/POWER to select AUX
mode and then press BAND to select your desired device." -
Trochę podsumowania i planów
Najpierw to co jest do poprawki:
-zwrotnice w drzwiach to był słaby pomysł, a przynajmniej nie na taśmę dwustronną... Po niedzieli schowam je na wysokości klamki pomiędzy boczkiem a drzwiami, tam będzie lepsze miejsce;
-standardowe spinki trzymające boczek są za słabe, przydałby się magnes lub coś w tym stylu;
-spienione pcv jako podstawa boczków jest dobra, lekka, ale nieco za słaba w połączeniu z dość ciężkim głośnikiem, boje się, że może coś się wydarzyć;
-boczki jednak mogłem zrobić na czarno i dopilnować, żeby nie zrobił mi takiego puchu - chociaż tam gdzie korbki.Plany:
-Jest głośno, nawet bardzo, ale i tak zamierzam wykorzystać lepiej helixa i dokupić zestaw na tył - w drzwi (już bez kieszeni), wiąże się to z kupnem monobloka (który poprawi wydajność rockforda), mam zamiar na ten cel przeznaczyć około 2tys.Tyle z samego audio na niedaleką przyszłość
-
Plany:
-Jest głośno, nawet
bardzo, ale i tak zamierzam wykorzystać lepiej helixa i dokupić zestaw na tył - w
drzwi (już bez kieszeni), wiąże się to z kupnem monobloka (który poprawi wydajność
rockforda), mam zamiar na ten cel przeznaczyć około 2tys.dalej jak grochem o ścianę ...
-
dalej jak grochem o
ścianę ...niby dlaczego?
-
To że nikt kto robi bardzo dobre audio nie wkłada głośników na tył?
-
To że nikt kto robi
bardzo dobre audio nie wkłada głośników na tył?To gdzie je mogę ewentualnie dołożyć?
I dlaczego nie może być głośników z tyłu? Byłby bardziej przestrzenny dźwięk -
nigdzie? To nie kino domowe , nie wymyślaj
-
mam zamiar na ten cel przeznaczyć około 2tys.
Ja tu widzę inny problem...
Rafał ma za dużo pieniędzy jak widać.
-
nigdzie? To nie
kino domowe , nie wymyślajNie kino ale pobawic sie mozna