[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Dojdą niedługo
dosyć ciekawe elementy tylnego zawieszenia , ale o tym już niedługoRegulowane górne wahacze na śrubie rzymskiej?
-
ehhh , a miała być niespodzianka
-
Powiem ci szczerze,
na własnym przykładzie. Parę razy już malowałem fele, z różnymi skutkami, przeważnie
tymi gorszymi Postanowiłem letni komplet odddać do profesjonalnego zakładu.
Efekt? Za 240 pln wypiaskowali i pomalowali mi elegancko moje 13-tki. Mało tego,
poprawili ranty i parę uszkodzeń. Felgi wyglądają jak nowe i jest mi szkoda je
zakładać na auto Na lakiery i papiery przeważnie wydawałem ok. 100 pln, żeby
pomalować komplet. Nie mówiąc o poświęconym czasie i (moim) mało profesjonalnym
podejściu do samego malowania. Jeśli nie planujesz w przyszłości zmieniać koloru to
na twoim miejscu skorzystałbym z usług profesjonalistów. No chyba, że masz
satysfakcje z rękodziełaO to to ostatnie
Poza tym jeszcze je będę zapewne w przyszłości przemalowywał - i nie tylko je, bo komplety mi się zaczynają zbieraćRegulowane górne
wahacze na śrubie rzymskiej?Skąd ten Pan to wiedział? : P
-
ehhh , a miała być
niespodziankaJakie i ile $ ? Też bym chciał
-
Hm, a pan diagnosta to jak podchodzi do tego wynalazku?
Nie będzie problemu jak trafi się dociekliwy na BK ? -
Jakie i ile $ ?
Też bym chciał500zł, a szczegóły to już zna Plastek, ale oczywiście na zamówienie - custom
Hm, a pan diagnosta
to jak podchodzi do tego wynalazku?
Nie będzie problemu
jak trafi się dociekliwy na BK ?A dlaczego miałby się przyczepić? Martwisz się o takie rzeczy? Jak nie chcą dać przeglądu, to skontaktuj się ze mną
-
Hm, a jakie otwory są w uniballach ? Znacie długość całkowitą wahacza poprzecznego czy jak on tam się zwie ?
Przegląd dopiero w lutym także nie spieszno mi
-
robione na zamówienie z aluminium na dobrych unibalach , bo na przemysłowych można to wykonać za ok 350zł , na "rajdowych" za ok 700zl
To i tak tanio bo kupić sruby w aso - 220zl , wahacze , ponad 100zl i nadal mamy zestaw który pozostawia wiele do życzenia. Tak pare groszy więcej i jest na prawde konkretne rozwiązanie
-
Już skończyłem, teraz pozostanie tylko nałożenie lakieru:
-
Raczej podkładu w ilości minium x2.
-
Raczej podkładu w
ilości minium x2.Szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla - natryskowa
-
gadacie - stalówki wyglądały podobnie, a ładnie wyszły
chociaż...
podkładu lub tej szpachli trzeba coś będzie dać...ale chyba nie będę kombinował i uzyje podkładu akrylowego wypełniającego i zobacze jak się układa na powierzchni felgi
-
500zł, a szczegóły
to już zna Plastek, ale oczywiście na zamówienie - customZ Polski, Florydy czy Malezji?
-
Z Polski, Florydy
czy Malezji?wspieramy Polskie rzemiosło
-
wspieramy Polskie
rzemiosłoTakie?
-
Takie?
Erde - jesteś mistrzem
-
-
zastanawia mnie tylko jedno - na co Ci one ?
-
zastanawia mnie
tylko jedno - na co Ci one ?Niższe koszta, bardziej wytrzymałe, stabilność, mam w planach jeszcze więcej takich ulepszeń począwszy od nowych amortyzatorów koni, kończąc na założeniu turbo na dobrych podzespołach, także będzie się działo - o ile wszystko będzie się układać oczywiście
-
Ambitne plany widzę Ja bym włożył na twoim miejscu poliuretany w seryjny wahacz i tyle, a pozostałą kasę odłożył na modzenie 'koników', albo sobie klimę dołożył