[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Raport końcowy spalania na paliwie z bliskiej, 90% miasto, 80% noc:
5,88l/100km tzn 620,5km - 36,5l - za 198zł (5,42zł/l) -
5,88l/100km tzn
620,5km - 36,5l - za 198zł (5,42zł/l)Toż jeszcze miałeś 4,5 l w baku...
-
Toż jeszcze miałeś
4,5 l w baku...przyzwyczailem się do starego licznika, gdzie przy takim wskazaniu wskazówki już bym miał ciężko odpalić
-
Jak tam pomierzysz te tylne sprężynki? Interesuje mnie średnica zewnętrzna
Oczywiście bez ciśnienia, mam czas
-
Jak tam pomierzysz
te tylne sprężynki? Interesuje mnie średnica zewnętrzna
Oczywiście bez
ciśnienia, mam czasoki, zapomnialem, jutro napewno to zrobię
-
znalazlem puszkę z resztką lakieru do mojego auta z markerem wypisanymi literami:
SUZUKI
Z3Y H-A
PE(tutaj nieczytelna litera) (P) 0,6Rozumiem, że Z3Y to mój kolor nadwozia i jak pójde z tym do castoramy to mi taki lakier zrobią? I jaki bezbarwny potrzebuję, żeby był jak najbardziej zbliżony do oryginału?
-
znalazlem puszkę z
resztką lakieru do mojego auta z markerem wypisanymi literami:
SUZUKI
Z3Y H-A
PE(tutaj
nieczytelna litera) (P) 0,6
Rozumiem, że Z3Y to
mój kolor nadwozia i jak pójde z tym do castoramy to mi taki lakier zrobią? I jaki
bezbarwny potrzebuję, żeby był jak najbardziej zbliżony do oryginału?W castoramie to robią farby do ścian..idź do sklepu, który sprzedaje lakiery samochodowe, np. w sklepie motipu Ci pomogą
-
W castoramie to
robią farby do ścian..idź do sklepu, który sprzedaje lakiery samochodowe, np. w
sklepie motipu Ci pomogąa myślalem ze i lakiery, to będe szukal motipu
-
a myślalem ze i
lakiery, to będe szukal motipuNie bardzo, castorama to market typowo budowlany, owszem kupisz tam jakąś szpachle albo mate szklaną, jakiś spray też ale koloru Ci nie dobiorą. Ja zawsze zaopatrywałem się w motipie, mają wszystkie kolory i po kodzie koloru spokojnie Ci dobiorą lakier w sprayu
-
znalazlem puszkę z
resztką lakieru do mojego auta z markerem wypisanymi literami:
SUZUKI
Z3Y H-A
PE(tutaj
nieczytelna litera) (P) 0,6
Rozumiem, że Z3Y to
mój kolor nadwozia i jak pójde z tym do castoramy to mi taki lakier zrobią? I jaki
bezbarwny potrzebuję, żeby był jak najbardziej zbliżony do oryginału?bezbarwny za bardzo nie nadaje koloru bazie jezeli chodzi ci o strukture to moze byc lipa, czasami w pracy uzywamy klaru w szpreju do zaprawek, przed nakladaniem klaru podgrzej puszke od dolu opalarka, lub zostaw na sloncu to lepiej bedzie ci sie rozlewalo.
do tej puchy powinienes dostac lepsza dysze, to mozesz i sobie przelozyc do puchy z baza
-
bezbarwny za bardzo
nie nadaje koloru bazie jezeli chodzi ci o strukture to moze byc lipa, czasami w
pracy uzywamy klaru w szpreju do zaprawek, przed nakladaniem klaru podgrzej puszke
od dolu opalarka, lub zostaw na sloncu to lepiej bedzie ci sie rozlewalo.
do tej puchy
powinienes dostac lepsza dysze, to mozesz i sobie przelozyc do puchy z bazanie chce w puszce, chce sam lakier, może być nawet w torebce, kupiłem sobie sprężarkę, to sam się będę bawił
zależy mi tylko na lakierze - myślałem, że bezbarwy = klar, ale faktycznie bezbarwny jedynie nabłyszcza, dzieki ze mnie oswiecilesedit:
a nakłada się go tak samo jak bezbarwny, czyli jakieś 10minut po tym jak nałożę bazę? -
jezeli kupujessz baze na ml to takze kup klar w ml poniewaz lakiery w puszkach sa gorsze jakosciowo
warstwy bazy kladziesz cienko nie moze byc grubo bo ci nie wyschnie , cienko nie narobisz zaciekow, a czekac musisz tyle az warstwa bazy zrobi sie matowa i bedziesz mogl przejechac po niej reka, czyli poprostu musi byc sucha, klar tak samo kladziesz na sucha baze na taka, gdzie bedziesz mogl normalnie reka przejechac, robisz to technika m/m (mokro w mokro) czyli nic nie matujesz pomiedzy warstwami (baza->klar)
klar najlepiej wylewac na 2 warsty albo i na Półtora
pierwsza warstwa taka srednia przypruszka czyli walisz klarem ale tak nie do konca, a druga warstwa jak ten klar bedzie taki lepki to normalna czyli rozlewas
-
oki, zapomnialem,
jutro napewno to zrobięJakieś zdjątko osadzenia sprężyny na wahaczu strzel przy okazji
-
jezeli kupujessz
baze na ml to takze kup klar w ml poniewaz lakiery w puszkach sa gorsze jakosciowo
warstwy bazy
kladziesz cienko nie moze byc grubo bo ci nie wyschnie , cienko nie narobisz
zaciekow, a czekac musisz tyle az warstwa bazy zrobi sie matowa i bedziesz mogl
przejechac po niej reka, czyli poprostu musi byc sucha, klar tak samo kladziesz na
sucha baze na taka, gdzie bedziesz mogl normalnie reka przejechac, robisz to
technika m/m (mokro w mokro) czyli nic nie matujesz pomiedzy warstwami (baza-
klar najlepiej
wylewac na 2 warsty albo i na Półtora
pierwsza warstwa
taka srednia przypruszka czyli walisz klarem ale tak nie do konca, a druga warstwa
jak ten klar bedzie taki lepki to normalna czyli rozlewasczyli jedna, delikatna warstwa bazy - tak żeby nadać jedynie kolor - następnie chmurka klaru i na koniec pełna warstwa klaru, w odstępach takich, żeby lakier nie był płynny tylko bardzo delikatnie lepki, po przejechaniu delikatnie palcem robiący wrażenie, że zasechł, trochę wilgotny, tzn około 10minut. Wszystko się zgadza? Najpierw, na próbę zacznę od felg stalowych 13' które przed zimą pomalowałem na czarny z czerwonym paskiem.
Jakieś zdjątko
osadzenia sprężyny na wahaczu strzel przy okazjiZdjęcia robiłem bez zdejmowania koła, ale jako tako wyszły:
Średnica w środkowym zwoju natomiast mierzona centymetrem 12,5cm+/- (max do 12,8cm) , nie sugeruj się nią jeszcze, zmierze na zdjętym kolem u mechanika -
dokladnie tylko pamietaj baza ma byc sucha jak kladziesz na nia klar
-
dokladnie tylko
pamietaj baza ma byc sucha jak kladziesz na nia klarale chyba nie za bardzo, co? Bo czytałem, ze jak za późno się położy, to klar będzie się łuszczył, tak jak mi kiedyś ze zderzaka
-
kladziesz baze i czekasz az przeschnie nie 1 dzien tylko tam 10 czy iles min
-
Krótki filmik z licznika
http://www.youtube.com/watch?v=2JyyDDhJKIo&feature=youtu.be -
Dzięki za wymiary
Czyli jednak złe sprężyny kupiłem - kupiłem tylne do 190-tki, a u Ciebie zamontowali przednie
Trzeba je będzie na Allegro struć
-
Dzięki za wymiary
Czyli jednak złe
sprężyny kupiłem - kupiłem tylne do 190-tki, a u Ciebie zamontowali przednieTrzeba je będzie na
Allegro strućza szybko zamowiles, ale pewnie uda sie sprzedać