[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
super rada
sam coś podpowiedz
-
sam coś podpowiedz
każdy ma inny gust, a te są jak d*** ... zrób sobie kiesznie/dystanse, drzwi, może ktoś z okolicy pożyczy Ci coś do posłuchania i sam ocenisz. Na 100% nie polecał bym JBL-a ... już wolał bym nawet podstawowe PB ...
-
DLS R6a
Focal PS165
Morel Tempo 6jeśli coś tańszego to tak jak u mnie - PB L-60Cx
albo Infinity REF6530CS
-
DLS R6a
Focal PS165
Morel Tempo 6
jeśli coś tańszego
to tak jak u mnie - PB L-60Cx
albo Infinity
REF6530CSTe morele też mi proponował w dobrej cenie, a nic droższego? Bo wzmacniacz na przod daje drogi, elektryczny na płytkach
-
Więc zacznij od Morela - to i tak super na początek
-
Te morele też mi
proponował w dobrej cenie, a nic droższego?droższe - Tec 185 w komory + na górze HT1 od Braxa, albo Supremo
Bo wzmacniacz na przod daje drogi,
elektryczny na płytkachże co ?
-
że co ?
A ja nie wiem coś tam mi gadał, myślałem, że będziecie wiedzieć o co chodzi
-
3,5m[2] zużyte:
W oddali moja kiła
Cała wnęka nad nadkolem dokładnie, szczelnie oklejona
Oraz część podłogi z tyłu:
Kable ukryte pod matą tylko w ścianie pod klapą, wszędzie indziej na wierzchu będzie
Muszę dokupić jeszcze 3,5m[2], ale i to może być za mało...
A no i jeszcze klapa pod plastikiem, gdzie jest np silniczek od wycieraczki tylnej, też się już udało (oczywiście po zabezpieczeniu wszystkich kabli, przed ruchem -
Na poważnie widzę podchodzisz do tematu
Będzie cicho chyba rzeczywiście (jak wyłączysz radio oczywiście)
-
Ale będzie gniło pod tym, w moment podłogi nie będzie
Sam mam dalekie plany z takimi zabawami ale to chyba nie ma sensu w swifcie, zwłaszcza jeśli chodzi o kontrole i konserwacje rdzy -
Ale będzie gniło
pod tym, w moment podłogi nie będzieTeż mi się tak wydaje, że ruda może Ci mocno nawywijać pod tym wygłuszeniem.
Jeżeli cała podłoga też jest wygłuszona, zwłaszcza w tak lubianych przez rudą okolicach progów i nadkoli ( tam gdzie znajdują się nogi kierowcy i pasażera), to może być ładne a kuku któregoś poranka
Ja bym się mocno zastanowił nad tym, czy nie zrobi to więcej szkody niż pożytku. -
Też mi się tak
wydaje, że ruda może Ci mocno nawywijać pod tym wygłuszeniem.
Jeżeli cała podłoga
też jest wygłuszona, zwłaszcza w tak lubianych przez rudą okolicach progów i nadkoli
( tam gdzie znajdują się nogi kierowcy i pasażera), to może być ładne a kuku
któregoś poranka
Ja bym się mocno
zastanowił nad tym, czy nie zrobi to więcej szkody niż pożytku.Przesadzacie...
Jedyne miejsce przebicia rdzy u mnie to progi z przodu, które były zrobione przez fachowca, natomiast cała długość progów jest czysta od rdzy i wypsikana dodatkowo spayem antykorozyjnym - zawsze dodatkowa ochrona.
Kontrolować rdze mogę też od dołu, na pewno nic nagle się nie zapadnie, kontrola podwozia po i przed zimą powinna wystarczyć.
To że auto ma cienką i słabą blachę nie oznacza, że nie mogę zrobić sobie car audio, ale oczywiście trzeba będzie bardziej zwrócić uwagę na korozję, choć pełna warstwa maty nie przepuszczająca wody powinna dodatkowo chronić przed zaleganiem wody w niechcianych miejscach.
Poza tym nie jestem idiotą, żeby nałożyć matę wprost na rdzę, bądź jej ognisko, przed ówczesnym wyczyszczeniem i zabezpieczeniem blachy.
A że jeszcze przed zimą muszę zrobić progi zewnętrzne i mocowania wahaczy, z pewnością sprawdzę stan podłogi (z przodu, bo tył jest bdb)A co do progów wewnętrznych z przodu, to blacharz zrobił mi to czymś przypominającą bardzo gęstą gumą, zastanawiam się, czy na własną rękę nie mogę robić takich rzeczy żywicą z włóknem szklanym, bo robi to wrażenie czegoś naprawdę wytrzymałego...
W razie czego niebezpieczna rdza wewnątrz swifta występuje tylko w określonych miejscach na progach, także w razie potrzeby usunę z tych miejsc maty.
Ciekaw jestem efektu końcowego z wygłuszoną całą podłogą, drzwiami, bagażnikiem, słupkami itp
-
słabe wykonanie ... nic prawie niedociśnięte prawidłowo szkoda było materiału ... jak znajdę, to Ci wrzucę fotkę o co chodzi.
-
słabe wykonanie ...
nic prawie niedociśnięte prawidłowo szkoda było materiału ... jak znajdę, to Ci
wrzucę fotkę o co chodzi.Wiem o co chodzi, zle zrobiona jest tylko czesc pod klapa prostopadla do ziemi, co widac na pierwszym zdjeciu , tam jest napięte, pozniej przypomniałem sobie, jak trzeba dociskac, ale szkoda mi zrywac, bo rozerwe : s - reszta jest juz ok
-
słabe wykonanie ...
nic prawie niedociśnięte prawidłowo szkoda było materiału ... jak znajdę, to Ci
wrzucę fotkę o co chodzi.Fotka jak fotka, ale na żywo byś pokazał co to znaczy wyciszenie swifciora pod garażem w kato byłem w ciężkim szoku
-
Fotka jak fotka,
ale na żywo byś pokazał co to znaczy wyciszenie swifciora pod garażem w kato
byłem w ciężkim szokujak się zrobi silnik i nadejdzie nowy sezon, choć jak znów na wyjeździe będę to zrobi się do końca środek i blacharkę na pikabello
Wygłuszenie też jest do poprawki bo mam jeszcze jeden niezły pomysł -
Wiem o co chodzi,
zle zrobiona jest tylko czesc pod klapa prostopadla do ziemi, co widac na pierwszym
zdjeciu , tam jest napięte, pozniej przypomniałem sobie, jak trzeba dociskac, ale
szkoda mi zrywac, bo rozerwe : s - reszta jest juz okwidzę że trzeba jednak tą fotę wkleić poszukam i wrzucę będziesz wiedzieć o co chodzi
-
widzę że trzeba
jednak tą fotę wkleić poszukam i wrzucę będziesz wiedzieć o co chodzinapisz chociaż, bo rano lece po drugą rolkę 7m i kończę temat, chodzi o to, żeby idealnie przylegało odwzorowując kształt powierzchni?
-
napisz chociaż, bo
rano lece po drugą rolkę 7m i kończę temat, chodzi o to, żeby idealnie przylegało
odwzorowując kształt powierzchni?dokładnie tak
Wrzucam fotki które coś może rozjaśnią - to czarne grube na podłodze ma 7 mm.