[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
e tam, moim zdaniem jak iść to po całosci, szczegolnie przy brzydkich szarych plastikach
-
e tam, moim zdaniem
jak iść to po całosci, szczegolnie przy brzydkich szarych plastikachto skórą, a nie flock-iem
-
to skórą, a nie
flock-iemA ja jednak popieram pomysł rava!
-
to skórą, a nie
flock-iemskora?? zrobil bym tak samo z 2 lata temu jak zaczynalem swoj projekt, i ciesze sie ze tego nie zrobilem, dla mnie skora w swifcie to wiocha
-
skora?? zrobil bym
tak samo z 2 lata temu jak zaczynalem swoj projekt, i ciesze sie ze tego nie
zrobilem, dla mnie skora w swifcie to wiochakażdy ma inny gust i tego się trzymajmy.
Dla mnie wiocha to tona spojlerów, w środku kostka, dywaniki pseudo alu i wszędzie świetliki, co by nie zgubić 5gr.
Skóra jak zrobisz z głową, a nie wszystko i wszędzie to ma wygląd ... ale co ja tam wiem -
Dokładnie. Skóra choćby u MKV bardzo mi się podoba.
-
Weekendowy brak czasu, to chociaż sprawdziłem, czy lampki świecą
Lampa błyskowa włączona, ale widać, że coś tam się dzieje - przy 9V.
Pozostaje kwestia przymocowania panelu z głośnikiem do giętkiego PCV, trzeba przymierzyć w aucie, żeby kieszeń była jak najniżej się da - aby była użyteczna, jednocześnie, żeby głośnik trzymał się z dala od metalowych części drzwi. Patent na 'mocowania wkrętów' sprawdził się w 100%, połówka blaszek dołączanych do głośników przyklejona 'na gorąco' trzyma mocno wkręty. Teraz mam tylko nadzieję, że giętki boczek, do którego przykręcony będzie panel nie odegnie/zniekształci się od jego ciężaru.
Inna z obaw, to czy 'panel' na tweetery będzie pasował, po złożeniu plastików, bo nie przymierzałem
No i mniejszy problem - gdzie w drzwiach schować zwrotnice, które same w sobie nie mają nawet żadnych mocowań
Ogólnie wszystko powoli, ale dokładnie i starannie
-
żeby
kieszeń była jak najniżej się da - aby była użyteczna, jednocześnie, żeby głośnik
trzymał się z dala od metalowych części drzwi.ja tam drzwi lekko podcinałem
Patent na 'mocowania wkrętów'
sprawdził się w 100%, połówka blaszek dołączanych do głośników przyklejona 'na
gorąco' trzyma mocno wkręty.może być kicha po jakimś czasie
No i mniejszy
problem - gdzie w drzwiach schować zwrotnice, które same w sobie nie mają nawet
żadnych mocowańa czemu w drzwiach ? daj je w okolicę nóg i tyle ( okolica deski gdzie wpadają kable ) ... tam miejsca jest od groma ...
Ogólnie wszystko
powoli, ale dokładnie i starannieniech tak będzie
-
a czemu w drzwiach
? daj je w okolicę nóg i tyle ( okolica deski gdzie wpadają kable ) ... tam miejsca
jest od groma ...Do drzwi zostały wyprowadzone tylko 2 kable do audio, a że w drzwiach są tweetery i woofery, to zwrotnice też muszę tam wpakować : /
-
To ta gorsza kieszeń, na którą usiadła moja dziewczyna, dlatego jest taka krzywa, na żywo to się tak nie rzuca w oczy na szczęście.
Tak to będzie wyglądać (poza fałdką, zniknie po skręceniu)
-
To ta gorsza
kieszeń, na którą usiadła moja dziewczyna, dlatego jest taka krzywa, na żywo to się
tak nie rzuca w oczy na szczęście.chyba dostała opr + klapsa
-
Dalsza część prac
Mini panele na tweetery pasują idealnie, jak również bdb zgrywają się z resztą, przymierka:
Boczki z tyłu włożone, co zauważyłem, to nie tylko klamki tylne różnią się od przednich, ale także ich ramki są inne, przydałby się patent na korbki które zawadzają o wypukły materiał...
-
Naprawdę Ci się dziwię, że zostawiasz korbki z tyłu
-
Naprawdę Ci się
dziwię, że zostawiasz korbki z tyłua co z nimi zrobić?
-
zaślepić i wsadzić elektryczne ? od dawna Ci wszyscy to mówili.
-
zaślepić i wsadzić
elektryczne ? od dawna Ci wszyscy to mówili.tylko musi szukać prowadnic z sedana ( czyli 1.6 16V bo w późniejszych 1.3 GLX nie widziałem elektryki z tyłu ).
-
a ja widziałem. przełączniki znajdują się wtedy w osłonie ręcznego (tam gdzie jest miejsce na śrubki itp nad popielniczką)
-
To są przełączniki od przednich szyb
-
To są przełączniki
od przednich szybdokładnie.
Dlatego trzeba by przerabiać rączkę przednich drzwi i upychać panel od sedana na 4 szyby, nawet stosując uniwersalne podnośniki z allejro, bo te przyciski co dają są zazwyczaj na doczepkę ... -
ja napewno widziałem 4d z tylnymi elektrycznymi napewno... hehe i nikt mi nic nie udowodni
przednie uważam że P&P będą bez żadnych przeróbek wtedy tył wykorzystać środkowymi