[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Szykuj chociaż
jakieś 2 tysiączki to zrobimy konkretne audioDziadora + MDS i fajnie jest
Dwa wzmacniacze
minimum.
Dwukanałówka na
przód (o ile to będzie zestaw odseparowany) i mocna dwukanałówka lub mostkowalna
4-kanałówka na tył.ja bym dał 4 kanały na przód + mono z oldschoola na tył, ale to tylko ja
do tego radio z cyklu mam wszystko ( nie mylić z usb/sd i itp. )A na tył dałbym
10".dobra 10 w cl też zrobi robotę, ważne co by nie było spadków w instalacji i altek 80A
-
Dziadora + MDS i
fajnie jest
ja bym dał 4 kanały
na przód + mono z oldschoola na tył, ale to tylko ja
do tego radio z
cyklu mam wszystko ( nie mylić z usb/sd i itp. )
dobra 10 w cl też
zrobi robotę, ważne co by nie było spadków w instalacji i altek 80Askąd taki alternator wytrzasnąć? Rozumiem, że chodzi jedynie o szybkie wyładowywanie się akumulatora, przez zbyt powolne ładowanie, tzn przy ciągłym słuchaniu muzyki na wysokich decybelach byłyby problemy, czy przy normalnym słuchaniu też?
To 250mm kupie, zaoszczędze troche na tym zlotowek i z pradem moze beda mniejsze problemy, dzis zabudowa nabierze kształtow
xq92x:
Przejrzałem linki, ktore podałeś - mam zamiar przeznaczyć po około 500zł na jeden głośnik, może w tym przedziale się orientujesz?edit:
znalazłem bardzo ciekawy poradnik, może po przeczytaniu go, będe mial już jako tako pojecie o car audio no i.. wiecej sensownych pytan Zależy mi, żeby wszystko zrobić profesjonalnie, czasu mam sporo wiec wszystko powoli.
KLIKMoże ktoś podpowie, jaką średnice otworu (pod montaż) powinienem zrobić dla głośnika 250mm? Wole sie upewnic, czy jest to 250mm
-
Plastekk przecie robił próby z mocniejszymi alternatorami
-
znalazłem bardzo
ciekawy poradnik, może po przeczytaniu go, będe mial już jako tako pojecie o car
audio no i.. wiecej sensownych pytan Zależy mi, żeby wszystko zrobić
profesjonalnie, czasu mam sporo wiec wszystko powoli.
KLIKZnane FAQ, warto przeczytać na początek
-
OK, byłem w sklepie car audio zorientować sie cenowo - ceny maja bardzo dobre.
Razem ze sprzedawcą zrobiliśmy liste optymalnego sprzetu z polki wyzszej sredniej:
ROCKFORD P2d2-10 360zl x 2
CRUNCH GTX 4800 (twin-sub) 765zl
OKABLOWANIE 250-300zl
HELIX H 236 Precision 649zl
AUDISON Sr2 378zl
Radio JVC KD-R50 519zlRazem 3350zł~~
Dwa głośniki 250mm, zestaw na przod zwrotnice, tweetery, zwrotnice, 2 wzmacniacze (z tyłu 4 kanałowy)
-
Poradnik bardzo dobry znalazłeś.
A co do otworów to się wstrzymaj, będą pewnie około 23cm.
Wyciać większy możesz, ale jak zrobisz za duży to lipa.Postaram się za te 3300 coś wyszukać wieczorem
-
OK, byłem w sklepie
car audio zorientować sie cenowo - ceny maja bardzo dobre.ceny bardzo dobre to pojęcie względne
Razem ze sprzedawcą
zrobiliśmy liste optymalnego sprzetu z polki wyzszej sredniej:półka średnia wyższa - a co to takiego ?
ROCKFORD P2d2-10
360zl x 2
CRUNCH GTX 4800
(twin-sub) 765zlpisać że 1x10" wystarczy, to on dalej swoje 2x10" - to niech Ci sprzedawca dobierze do tego altek, bo będzie tak jak u Zurex-a, gaz gaz gaz wciskam do dechy gaz bo by zgasł
OKABLOWANIE
250-300zltylko nie CCA
HELIX H 236
Precision 649zl
AUDISON Sr2 378zl
Radio JVC KD-R50
519zl
Razem 3350zł~~dużo za dużo, na plus jedynie gwarancja, nic więcej. Wzmaki - szukał bym sprawdzonych używek z gwarancją, przód jak by Cię interesowały Tempo 6 jestem w stanie załatwić i parę innych rzeczy pewnie też.
-
pisać że 1x10"
wystarczy, to on dalej swoje 2x10"Już mam rozplanowane, najwyżej bede kombinował z altkiem
Poradnik bardzo
dobry znalazłeś.
A co do otworów to
się wstrzymaj, będą pewnie około 23cm.
Wyciać większy
możesz, ale jak zrobisz za duży to lipa.
Postaram się za te
3300 coś wyszukać wieczoremDzieki, te 2 suby co podalem na allegro chodza po 550zł+, tam jest promocja - warto je kupować (poki tanie) czy co inne? Przebicie to ponad 200zł za jeden głośnik!
Pierścien wycialem dla testu wyrzynarki, nawet ladnie wyszlo jak na pierwszy raz.ceny bardzo dobre
to pojęcie względnePorownalem z kilkoma sklepami internetowymi - sa powaznie dobre
półka średnia
wyższa - a co to takiego ?To znaczy ze sa lepsze od przecietnych glosnikow, ale są tez znacznie lepsze
dużo za dużo, na
plus jedynie gwarancja, nic więcej. Wzmaki - szukał bym sprawdzonych używek z
gwarancją, przód jak by Cię interesowały Tempo 6 jestem w stanie załatwić i parę
innych rzeczy pewnie też.Nie chce nic używanego, stawiam na nowe czesci
-
Radyjko:
Alpine 9887,9855,9835,9853,9833
Z każdego powinieneś być zadowolony.
max. 700 PLN (używka)Zestaw na przód:
DLS R6A - 765 PLNWzmacniacz przód: musisz trochę poszukać.
Widziałbym tu Kenwooda PS300T, Audisona VR209, Signata Ram 3, Rodek'a R2200N, Audio SYstem ADS11002 i inne tego pokroju.
max. 500 PLN
Możesz spróbować też Cruncha GTi2200.Subwoofery:
Rockford Fosgate Punch P2D210 - 720PLNInne propozycje: Audio System HX10SQ - 1200PLN
Helix P10W trzeba by znaleźć drugą sztukęWzmacniacz tył:
Rodek R2180a - 470 PLN
albo Crunch GTX4800 - 799 PLNOkablowanie:
Hollywood CCA 53mm2 - 289 PLN
lub Hollywood Pro 53mm2 - 549 PLN
Do tego dwa rozdzielacze i parę metrów kabla zasilającego, który będzie prowadził od rozdzielaczy do wzmacniaczy.
Chyba, że masę będziesz ciągnął od śrub mocujących amortyzatory tylne to odejdzie rodzielacz masy.Minimum 3400
-
Radyjko:
Alpine
9887,9855,9835,9853,9833
Z każdego
powinieneś być zadowolony.
max. 700 PLN
(używka)
Zestaw na przód:
DLS
R6A - 765 PLN
Wzmacniacz przód:
musisz trochę poszukać.
Widziałbym tu
Kenwooda PS300T, Audisona VR209, Signata Ram 3, Rodek'a R2200N, Audio SYstem
ADS11002 i inne tego pokroju.
max. 500 PLN
Możesz spróbować
też Cruncha GTi2200.
Subwoofery:
Rockford
Fosgate Punch P2D210 - 720PLN
Inne propozycje:
Audio
System HX10SQ - 1200PLN
Helix
P10W trzeba by znaleźć drugą sztukę
Wzmacniacz tył:
Rodek R2180a -
470 PLN
albo
Crunch
GTX4800 - 799 PLN
Okablowanie:
Hollywood
CCA 53mm2 - 289 PLN
lub
Hollywood
Pro 53mm2 - 549 PLN
Do tego dwa
rozdzielacze i parę metrów kabla zasilającego, który będzie prowadził od
rozdzielaczy do wzmacniaczy.
Chyba, że masę
będziesz ciągnął od śrub mocujących amortyzatory tylne to odejdzie rodzielacz masy.
Minium 3400Tak na szybko co do subow:
dlaczego nie te?
http://allegro.pl/rockford-fosgate-punch-p2d2-10-nowy-300w-rms-w-wa-i3450443156.html
Moge je kupic po 360zl a na pierwszy rzut oka są znacznie lepsze -
Radio - a coś nie z używek? Wole mieć z gwarancją, najlepiej nowe
Mase chcialem wziac z karoserii, podobno im krotszy przewod do masy tym lepiej
-
pisać że 1x10" wystarczy, to on dalej swoje 2x10" - to niech Ci sprzedawca dobierze do tego altek, bo będzie tak jak u Zurex-a, gaz gaz gaz wciskam do dechy gaz bo by zgasł hehe
bez przesady spadki 11.9V to nie ma źle
-
Jeśli ma grać a nie produkować decybele to jedna sztuka 10" wystarczy.
Co do radyjka to upierałbym się abyś zrobił jak radzę Ci ja i Hellsin.
Jeśli jesteś w stanie to jeszcze jedna opcja Clarion CZ702
Lepszej propozycji już nie będzie -
Dzieki, te 2 suby
co podalem na allegro chodza po 550zł+, tam jest promocja - warto je kupować (poki
tanie) czy co inne? Przebicie to ponad 200zł za jeden głośnik!Nie patrz na ceny bo często jest to zgubne
Nie chce nic
używanego, stawiam na nowe czesciSzkoda bo wzmaki i radio w używce to lepsze sprzęty niż te obecnie produkowane konstrukcje zazwyczaj
-
Szkoda bo wzmaki i radio w używce to lepsze sprzęty niż te obecnie produkowane konstrukcje zazwyczaj
Zaprawdę dobrze gada...
-
Przymiarka do drzwi:
Chyba dotne jeszcze skos, żeby był bardziej opływowy, za pare dni będą już gotowe zabudowy głośników na drzwi (z delikatną innowacją)
-
Ściągając pomysł od zajczykowskiego, kupiłem płytę PCV za 20zł w castoramie i przygotowałem na boczek:
I po wycięciu, wywierceniu otworów - spinki trzymają się bardzo sztywno
Zastanawiam się jeszcze nad rodzajem i kolorem materiału którym go obszyję
-
Z prawej strony wyprowadzę dystans, a płytkę pcv obkleję ciemnym materiałem (najprawdopodobniej czarnym, o miękkiej strukturze).
Może ktoś ma jakiś ciekawszy pomysł z kształtem, rozłożeniem? Bo ten sposób jest trochę po łatwiźnie...
-
Może ktoś ma jakiś
ciekawszy pomysł z kształtem, rozłożeniem? Bo ten sposób jest trochę po łatwiźnie...jak mam się już czepiać, to ogółem zintegruj tą kieszeń z panelem głośnikowym, dużo ładniej to będzie wyglądać, do tego dystans do głośnika powinien być osadzony w drzwiach, nie na tapicerce bo to lata jak ... wiadomo co
-
jak mam się już
czepiać, to ogółem zintegruj tą kieszeń z panelem głośnikowym, dużo ładniej to
będzie wyglądać, do tego dystans do głośnika powinien być osadzony w drzwiach, nie
na tapicerce bo to lata jak ... wiadomo coNiestety u mnie bedzie na tapicerce, ale wzmocnie jej mociwanie do drzwi, jak bedzie zle to wywierce ze dwa dodatkowe otwory laczace tapicerke z.drzwiami, w okolicach glosnika, natomiast wydaje mi sie ze bedzie ok - zamowilem spinki
o boczka, usztywnilem zeby.nie latały, dodatkowo ta plyta pcv, wszyatko będzie solidniejsze niz w oryginale.Tez myslalem o polaczeniu tych dwoch elementow, ale nie wiedzialem czy to dobry pomysł,
Szkoda ze kieszen taka mala a nie mam innej...