[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Radyjko:
Alpine
9887,9855,9835,9853,9833
Z każdego
powinieneś być zadowolony.
max. 700 PLN
(używka)
Zestaw na przód:
DLS
R6A - 765 PLN
Wzmacniacz przód:
musisz trochę poszukać.
Widziałbym tu
Kenwooda PS300T, Audisona VR209, Signata Ram 3, Rodek'a R2200N, Audio SYstem
ADS11002 i inne tego pokroju.
max. 500 PLN
Możesz spróbować
też Cruncha GTi2200.
Subwoofery:
Rockford
Fosgate Punch P2D210 - 720PLN
Inne propozycje:
Audio
System HX10SQ - 1200PLN
Helix
P10W trzeba by znaleźć drugą sztukę
Wzmacniacz tył:
Rodek R2180a -
470 PLN
albo
Crunch
GTX4800 - 799 PLN
Okablowanie:
Hollywood
CCA 53mm2 - 289 PLN
lub
Hollywood
Pro 53mm2 - 549 PLN
Do tego dwa
rozdzielacze i parę metrów kabla zasilającego, który będzie prowadził od
rozdzielaczy do wzmacniaczy.
Chyba, że masę
będziesz ciągnął od śrub mocujących amortyzatory tylne to odejdzie rodzielacz masy.
Minium 3400Tak na szybko co do subow:
dlaczego nie te?
http://allegro.pl/rockford-fosgate-punch-p2d2-10-nowy-300w-rms-w-wa-i3450443156.html
Moge je kupic po 360zl a na pierwszy rzut oka są znacznie lepsze -
Radio - a coś nie z używek? Wole mieć z gwarancją, najlepiej nowe
Mase chcialem wziac z karoserii, podobno im krotszy przewod do masy tym lepiej
-
pisać że 1x10" wystarczy, to on dalej swoje 2x10" - to niech Ci sprzedawca dobierze do tego altek, bo będzie tak jak u Zurex-a, gaz gaz gaz wciskam do dechy gaz bo by zgasł hehe
bez przesady spadki 11.9V to nie ma źle
-
Jeśli ma grać a nie produkować decybele to jedna sztuka 10" wystarczy.
Co do radyjka to upierałbym się abyś zrobił jak radzę Ci ja i Hellsin.
Jeśli jesteś w stanie to jeszcze jedna opcja Clarion CZ702
Lepszej propozycji już nie będzie -
Dzieki, te 2 suby
co podalem na allegro chodza po 550zł+, tam jest promocja - warto je kupować (poki
tanie) czy co inne? Przebicie to ponad 200zł za jeden głośnik!Nie patrz na ceny bo często jest to zgubne
Nie chce nic
używanego, stawiam na nowe czesciSzkoda bo wzmaki i radio w używce to lepsze sprzęty niż te obecnie produkowane konstrukcje zazwyczaj
-
Szkoda bo wzmaki i radio w używce to lepsze sprzęty niż te obecnie produkowane konstrukcje zazwyczaj
Zaprawdę dobrze gada...
-
Przymiarka do drzwi:
Chyba dotne jeszcze skos, żeby był bardziej opływowy, za pare dni będą już gotowe zabudowy głośników na drzwi (z delikatną innowacją)
-
Ściągając pomysł od zajczykowskiego, kupiłem płytę PCV za 20zł w castoramie i przygotowałem na boczek:
I po wycięciu, wywierceniu otworów - spinki trzymają się bardzo sztywno
Zastanawiam się jeszcze nad rodzajem i kolorem materiału którym go obszyję
-
Z prawej strony wyprowadzę dystans, a płytkę pcv obkleję ciemnym materiałem (najprawdopodobniej czarnym, o miękkiej strukturze).
Może ktoś ma jakiś ciekawszy pomysł z kształtem, rozłożeniem? Bo ten sposób jest trochę po łatwiźnie...
-
Może ktoś ma jakiś
ciekawszy pomysł z kształtem, rozłożeniem? Bo ten sposób jest trochę po łatwiźnie...jak mam się już czepiać, to ogółem zintegruj tą kieszeń z panelem głośnikowym, dużo ładniej to będzie wyglądać, do tego dystans do głośnika powinien być osadzony w drzwiach, nie na tapicerce bo to lata jak ... wiadomo co
-
jak mam się już
czepiać, to ogółem zintegruj tą kieszeń z panelem głośnikowym, dużo ładniej to
będzie wyglądać, do tego dystans do głośnika powinien być osadzony w drzwiach, nie
na tapicerce bo to lata jak ... wiadomo coNiestety u mnie bedzie na tapicerce, ale wzmocnie jej mociwanie do drzwi, jak bedzie zle to wywierce ze dwa dodatkowe otwory laczace tapicerke z.drzwiami, w okolicach glosnika, natomiast wydaje mi sie ze bedzie ok - zamowilem spinki
o boczka, usztywnilem zeby.nie latały, dodatkowo ta plyta pcv, wszyatko będzie solidniejsze niz w oryginale.Tez myslalem o polaczeniu tych dwoch elementow, ale nie wiedzialem czy to dobry pomysł,
Szkoda ze kieszen taka mala a nie mam innej... -
Tez myslalem o
polaczeniu tych dwoch elementow, ale nie wiedzialem czy to dobry pomysł,
Szkoda ze kieszen
taka mala a nie mam innej...Renault 19 się kłania
-
Skoro i tak robisz nowy boczek który jest zupełnie płaski nie to co oryginał to w kieszeniach możesz przebierać z 19 podejdzie elegancko aczkolwiek niezbyt opływowe kształty ma jak na swifta ja bym się pokusił o boczek z corsy b np
-
Skoro i tak robisz
nowy boczek który jest zupełnie płaski nie to co oryginał to w kieszeniach możesz
przebierać z 19 podejdzie elegancko aczkolwiek niezbyt opływowe kształty ma jak na
swifta ja bym się pokusił o boczek z corsy b npnie rozumiem, jakto w oryginale jest bardziej wypukła? Nie jest ani troche, z corsy ten boczek idzie przez całe drzwi, sporo kombinowania by było ;s
-
Pierwsza próba zabawy z żywicą:
Wyrobienie kształtu elementu (głównie chodzi o spód i kształt):
Złożenie klocka z ledem odpowiednio skierowanym w środku (mała dbałość o szczegóły, ale to nic nie zmienia, bo element i tak nie będzie widoczny, sklejka okazała się kiepska, jak widać):
Podpasowanie:
Po zalaniu żywicą:
Następnie wyrównanie podstawy, wyrównanie szpachlą, wycięcie otworu na szkiełko (z pleksi) i osadzenie go oraz lakierowanie.
Jak wspomniałem na początku to tylko ćwiczenie, tak, żeby przy większych elementach wiedzieć czego się spodziewać -
Przy takim zamontowaniu kieszeni będziesz musiał otwierać drzwi żeby otworzyć bagażnik wajchą przy fotelu. Podobnie z kieszeniami z R19. Jak już ktoś pisał wcześniej fajnie by było zintegrować kieszeń z panelem pod głośnik.
Ciekaw jestem końcowego efektu.
-
Dalsza część zabawy:
-
czym ty szpachle nakladales?:D
-
czym ty szpachle
nakladales?:DChyba reka
-
Rafał, widziałeś na Motogiełdzie jaką ładną zieloną pokrywę zaworów do GTI sprzedaje Indii?
A dla Dżizasa jest też żółta