[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
kup sobie dobrą 10"
nie 12"Zrezygnowałem z dwóch 10" właśnie na rzecz jednej 12"
Dlaczego tak odradzasz 12"?IT MDS 08 w
BR, ale to już trochę zabawy w skrzynkę, no i to jest 8", ale są takie 8" co ich
parametrów nie powstydziłaby się nie jedna 10" czy 12"Co masz na myśli z 'trochę zabawy w skrzynkę'?
-
Zrezygnowałem z
dwóch 10" właśnie na rzecz jednej 12"
Dlaczego tak
odradzasz 12"?bo to jest swift, na co ci muł w postaci 12" ? ja mam u siebie 10" i jeszcze go ściszam, chyba że chcesz mieć bass dominatora, to co innego
Co masz na myśli z
'trochę zabawy w skrzynkę'?trzeba umieć zrobić BR nie mniej jednak do tego głośnika są już policzone skrzynki i itp.
-
bo to jest swift,
na co ci muł w postaci 12" ? ja mam u siebie 10" i jeszcze go ściszam, chyba że
chcesz mieć bass dominatora, to co innegono nie ukrywam, że chce, żeby grał głośno, nie po to wkładam w to tyle kasy
trzeba umieć zrobić
BR nie mniej jednak do tego głośnika są już policzone skrzynki i itp.Jako, że sam będe robil i nie będzie foermna, przez co nie przelicze dokladnie l, to może jednak co inne
-
no nie ukrywam, że
chce, żeby grał głośno, nie po to wkładam w to tyle kasyłeeee to można było to taniej zrobić jak chciałeś co by Cię było z 5km słychać
Jako, że sam będe
robil i nie będzie foermna, przez co nie przelicze dokladnie l, to może jednak co
inneto BR nie da rady closed tylko
-
łeeee to można było
to taniej zrobić jak chciałeś co by Cię było z 5km słychaćTo jest początek przygody, od czegoś trzeba zacząć, a ja mam tak, że jak coś kupuje, to żeby było porządne
to BR nie da rady
closed tylkoTak zrobię
-
-
Jeszcze jedna
konfrontacja:
Helix
Ten drugi droższy,
bo nowy, ale który lepszy?mówiłem - nie patrz co droższe bo się przejedziesz
W tym przypadku P400 jest lepsza.
Ogółem dla mnie hierarchia jest taka na górze od tego producenta:
A4,P400,B4,HXA400/E400,DB4 ( mogłem jakiś piec ominąć bo mieli tego trochę, oczywiście chodzi o 4ch i Helix, nie Brax bo to też robią ) -
mówiłem - nie patrz
co droższe bo się przejedziesz
W tym przypadku
P400 jest lepsza.
Ogółem dla mnie
hierarchia jest taka na górze od tego producenta:
A4,P400,B4,HXA400/E400,DB4 ( mogłem jakiś piec ominąć bo mieli tego trochę,
oczywiście chodzi o 4ch i Helix, nie Brax bo to też robią )Wygrałem aukcje na P400 - to dobrze, że nie jest na szarym końcu tylko drugi
Boczki jeszcze gorące od tapicera:
-
nie podobają mi się, mogły być chociaż w środku jakieś przeszycia czy cuś...
-
nie podobają mi
się, mogły być chociaż w środku jakieś przeszycia czy cuś...zrób mi ;p
na aucie z dodatkami itp będzie zupelnie inaczej wygladac
-
chodzi mi o to że obecnie wygląda jak poduszka
-
chodzi mi o to że
obecnie wygląda jak poduszkamam na czym spać
Dziewczynie się podoba
Zmiana koloru wnętrza to początek większych zmian, głównie zmiany koloru plastików na czarny, jeszcze nie wiem czy flok, ale najprawdopodobniej właśnie tak
Z plastikiem:
Przynajmniej boczki są dobrze obszyte, przyjemne w dotyku, nie wiem jeszcze jak skaj/ekoskóra zachowuje się w zimę przy -30, ale może nie będzie tak źle
-
250zł za taką robotę żyć nie umierać
Ciężko byłoby tu cokolwiek źle obszyć w końcu to płaska deska, jeśli można w ogóle mówić o obszyciu bo nici to tu raczej dużo nie poszło
PS Tylko niech dziewczyna na nich nie siada
-
Zy> 250zł za taką
robotę żyć nie umierać
Ciężko byłoby tu
cokolwiek źle obszyć w końcu to płaska deska, jeśli można w ogóle mówić o obszyciu
bo nici to tu raczej dużo nie poszło
PS Tylko niech
dziewczyna na nich nie siada160 robocizna, no przyznam ze wolalem tyle dolozyc, ale miec pewnosc ze wszystko bedzie ladnie naciagniete i ogolnie dobrze wykonane
Oparlem o sciane wiec co najwyzej moze sie o nie oprzeć :]Jutro j już zamontuje tyl, przednie kieszenie juz zalane zywica, zostanie wyrownac dremelem i papierem i ladnie czyms pokryc, wtedy laduje audio na przod kompletne
-
Tył skręcony:
-
korba będzie ocierała i rysowała boczek ?
-
Tył skręcony:
No i miodzio
-
korba będzie
ocierała i rysowała boczek ?No niestety, chyba że znajdzie się jakiś patent, na szczęście z przodu elektryka, a z tyłu sie nie korzysta prawie wcale
-
Dalsza część zakupów, wzmacniacz już doszedł, cudnie się prezentuje
Szkoda tylko, że jest ogromny, będę musiał albo go dobrze schować albo ładnie wyeksploatować - pewnie w bagażniku.Teraz potrzebuje kable zasilające do wzmacniacza, nie mam pojęcia co i jak przygotować, żeby podłączyć pod nie dwa wzmacniacze, które zapewne będą w bagażniku, bo innej możliwości nie widzę.
Jakie zakupy zrobić (złączki, jakie potrzebuje) i najważniejsze jakie przewody? Na tą chwilę pod jeden wzmacniacz i zestaw na przód, ale w niedalekiej przyszłości pod wzmacniacz od suba.
Na allegro nie widzę dużego wyboru albo źle szukam:
link1
link2 -
Kup kable spawalnicze! np 35mm2 taniej cię wyjdzie do tego rozgałęźnik aby 2 wzmaki podpiąć
do tego wiadomo dobre kable sygnałowe no i wszystkie złączki itp no i dobre Klemy na aku!