[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Ja kiedyś bawiłem się dokręcaniem na siekierkowskim, tyle że nie do 7500 a do 8700, zabawa przednia tylko przerażenie pasażera trochę mnie hamowało.
-
Ja kiedyś bawiłem
się dokręcaniem na siekierkowskim, tyle że nie do 7500 a do 8700, zabawa przednia
tylko przerażenie pasażera trochę mnie hamowało.ja na północnym, od wisłostrady, do myśliborskiej, czyli kawałek nieduży, ciekawe ile wynosi spalanie przy takich prędkościach
-
Nie dużo
-
Skoro masz 5,9L po miescie, zastanawiam się ile miałbyś na samej trasie... To dla mnie jakaś abstrakcja, Tico byś chyba jeździł na powietrze, nie mówiąc o SDI
-
Skoro masz 5,9L po
miescie, zastanawiam się ile miałbyś na samej trasie... To dla mnie jakaś
abstrakcja, Tico byś chyba jeździł na powietrze, nie mówiąc o SDINiedługo będę jechał do Inowrocławia, później nad morze, na pewno dam znać
ale nie spodziewam się poniżej 5l, a 5,9l wyszlo mi raz, teraz mi wyjdzie jakieś 6,3l
-
ścigałem się z
bmkami 318, 320, 325diesel, wszystkie odstawiłem, ale ciesze się, że na większych
prędkosciach tez podobnie325 pewnie tds ... jest się czym chwalić ... 10,4s do 100
Naprawdę "ścignij" się z 320d niekoniecznie w Coupe 150, to zobaczysz że jednak tak dobrze to nie chodzi ... powyżej 150 już nie wspomnę. -
325 pewnie tds ...
jest się czym chwalić ... 10,4s do 100
Naprawdę "ścignij"
się z 320d niekoniecznie w Coupe 150, to zobaczysz że jednak tak dobrze to nie
chodzi ... powyżej 150 już nie wspomnę.przeciez widze jak to chodzi, a chodzi bardzo dobrze, myśle ze bym nie przegrał
zakupiłem sobie lakier (200ml) wraz z rozpuszczalnikiem (300ml), klar oraz utwardzacz, kolorek wybrałem z palety porsche, razem z papierami ściernymi, szczotką drucianą wyszło 115zł, także będę się uczył sztuki lakierowania, jak dobrze będzie szło to zakupie profesjonalny pistolet, bo teraz mam z taniego kompletu... Zastanawiam się tylko na czym wypróbować, początkowo miały to być stalówki 13' ale troche szkoda mi tego lakieru na nie, teraz zastanawiam się nad zmianą kolorów wstawek albo pomalowaniem alusów
-
Zastanawiam się tylko na czym wypróbować, początkowo miały to być stalówki 13' ale troche > szkoda mi tego lakieru na nie, teraz zastanawiam się nad zmianą kolorów wstawek albo
pomalowaniem alusów.Na początek nalej sobie samego rozpuszczalnika i pryskaj po ścianach. Obczaj co się dzieję jak będziesz kręcił dyszami.
Mając sprzęt to teraz możesz malować wszystko
-
Na początek nalej
sobie samego rozpuszczalnika i pryskaj po ścianach. Obczaj co się dzieję jak
będziesz kręcił dyszami.Albo kup jakikolwiek najtańszy lakier, jakąś mache albo drzwi ze złomu byleby równe były w miarę i na tym obczaj a tak w ogóle to co Ty chcesz malować?
-
Na początek nalej
sobie samego rozpuszczalnika i pryskaj po ścianach. Obczaj co się dzieję jak
będziesz kręcił dyszami.
Mając sprzęt to
teraz możesz malować wszystkomam butle 50l - także chyba spokojnie starczy, mam lipe z pistoletem bo z kompletu za 50zł... Pryskalem po scianach już, także ogarniam +/-. Z pistoletu nie lecą krople żadne, tylko ładnie rozpyla, no ale coś musi byc z nim nie tak, że taki tani... Jeszcze mam dylemat z przygotowaniem klaru, bo na puszce jest napisane że 0-3% rozpuszczalnik, to nie bardzo wiem czy lać cokolwiek czy wcale, trzeba będzie kombinować a kolorek mam Tahoe Blue
-
do klaru lej tylko utwardzacz
-
A reduktor ciśnienia masz?
-
A reduktor
ciśnienia masz?nie mam, ale mam przecież zegary, przy których moge sobie wyregulować cisnienie, chyba ze to ma jakas inną funkcje
edit:
jak zdjąć osłonę bębna? Tam się z tyłu coś odkręca, czy tylko koło trzyma, a wystarczy wypukać ją młotkiem? Będe malował, a chce to zrobić dobrze, później będę Was męczył o zaciski -
przeciez widze jak
to chodzi, a chodzi bardzo dobrze, myśle ze bym nie przegrał
zakupiłem sobie
lakier (200ml) wraz z rozpuszczalnikiem (300ml), klar oraz utwardzacz, kolorek
wybrałem z palety porsche, razem z papierami ściernymi, szczotką drucianą wyszło
115zł, także będę się uczył sztuki lakierowania, jak dobrze będzie szło to zakupie
profesjonalny pistolet, bo teraz mam z taniego kompletu... Zastanawiam się tylko na
czym wypróbować, początkowo miały to być stalówki 13' ale troche szkoda mi tego
lakieru na nie, teraz zastanawiam się nad zmianą kolorów wstawek albo pomalowaniem
alusówLusterka sobie pomaluj
Edit: teraz doczytałem, że niebieski lakier kupiłeś - miałem na myśli malowanie lusterek w kolor auta
-
Lusterka sobie
pomaluj
Edit: teraz
doczytałem, że niebieski lakier kupiłeś - miałem na myśli malowanie lusterek w kolor
autaniee, lusterka mi się podobają czarne, bo mają fajną strukturę, a gdybym chciał je pomalować, musiałbym kupić lewe nowe, bo mam tam prawie niezauważalny ubytek plastiku po poprzedniej właścicielce, widać go tylko kiedy pucuje sobie samochod, ale i tak...
Padło na felgi i wstawki, po weekendzie zabieram się do pracy, tylko jak z tymi bębnami!!??
-
Felgi i wstawki na niebiesko? :O Niezły festyn chcesz zrobić IMO. Jeszcze zaciski i bębny zostaw czerwone, to już w ogóle będziesz miał czterokolorowe auto...
-
Felgi i wstawki na
niebiesko? :O Niezły festyn chcesz zrobić IMO. Jeszcze zaciski i bębny zostaw
czerwone, to już w ogóle będziesz miał czterokolorowe auto...festyn? Będzie w sam raz, zobaczysz, a po to się pytam jak zdjąć zaciski i bębny, żeby je szybko na czarno przemalować
-
a po to się pytam jak zdjąć zaciski i bębny, żeby je szybko na
czarno przemalowaćA to nie można na aucie pomalować?
-
festyn? Będzie w
sam raz, zobaczysz, a po to się pytam jak zdjąć zaciski i bębny, żeby je szybko na
czarno przemalowaćJa nie lubię takich kilku kolorowych kombinacji i jak dla mnie najlepiej by było jakbyś walnął wstawki właśnie na czarno - pod kolor dachu. Ale to Tobie ma się podobać
-
A to nie można na
aucie pomalować?nie! ja chce ładnie oszlifować te bębny, szlifierką, wiertarką, drucianym czymś tam, papierem ściernym, dobrze umyć, nałożyć dobrze lakier, podkład antykorozyjny, żeby pomalować je raz a dobrze, a wiem że zdjęcie bębna to nie jest wielki wyczyn, tylko nie chce nic zepsuć...
no i poza tym, nie chce latać z narzędziami na parking i czekać na ładną pogodę ;s