[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
ale zawieszenie nie
od swapu przecież,Przecież ja o światłach mówię.
niue chcesz swapu to nie, mul się litrówką, a ja będę się ganiać
gti, bo zupelnie nie żałuje pieniędzy włożonych w swapa, ale kilka nowości jeszcze
mam.Wolę się mulić litrówką niż nie wiedzieć co mi się pieprzy w aucie...
-
Wolę się mulić
litrówką niż nie wiedzieć co mi się pieprzy w aucie...Ja zauważyłem, że Ty wolisz, ale czepiać się każdego, a to wina tego, tamtego i że Ty właśnie dlatego nie będziesz robił czegoś, bo coś innego się popsuje.
Akurat niedziałające awaryjne przy tego typu zabiegach, to pryszcz.
-
Ja zauważyłem, że
Ty wolisz, ale czepiać się każdego, a to wina tego, tamtego i że Ty właśnie dlatego
nie będziesz robił czegoś, bo coś innego się popsuje.Nie no jak lubisz nie wiedzieć dlaczego coś nie działa w aucie to ok.
-
Nie no jak lubisz
nie wiedzieć dlaczego coś nie działa w aucie to ok.Jak mi się psuje coś w aucie, to naprawiam.
A jeśli coś się psuje komuś na forum, a nie wiem jak pomóc, to nie piszę nic, zamiast pisać, że wina swapu. -
to wina tuska
-
Ładnie się autko prezentuje i fajnie stoi na tych sprężynach
Zawsze to kawałek Mercedesa
Sam bym chętnie takie coś zamontował, bo tył mam strasznie miękki - mam jeszcze jakiś zestaw sprężyn na tył, podmienię może w weekend i zobaczymy - ale jak co to patent ze sprężynami ze 190 fajny Ile zapłaciłeś za te sprężyny z robocizną?
A co tej historii ze światłami to pewnie cały przełącznik zespolony padł - pisałes, ze ostatnio podmieniałeś jak sprawdzałeś awaryjne - jak jeszcze masz taką możliwość to spróbuj jeszcze raz
-
Ładnie się autko
prezentuje i fajnie stoi na tych sprężynachA dziękuę : D
Sam bym chętnie
takie coś zamontował, bo tył mam strasznie miękki - mam jeszcze jakiś zestaw sprężyn
na tył, podmienię może w weekend i zobaczymy - ale jak co to patent ze sprężynami ze
190 fajny Ile zapłaciłeś za te sprężyny z robocizną?Nie mało i nie dużo, 200zł za wszystko, ale kowale ładnie mi ogarnęli wszystko od ręki, sprężyny tak dopasowali żeby auto różnie stało, no i te sprężyny or merca pasowały prawie idealnie i troche je też klepali, także myślę że nie przeplacilem
A co tej historii
ze światłami to pewnie cały przełącznik zespolony padł - pisałes, ze ostatnio
podmieniałeś jak sprawdzałeś awaryjne - jak jeszcze masz taką możliwość to spróbuj
jeszcze razDziałają - to już nie ruszam, przełącznik sprawdzałem pare dni temu i więcej tam nie zagladalem, to na bank nie jego wina, mam elektryka taniego to za stówe mi wszystko ogarnie, nie pożałuje na pewno, co innego w warsztatach w wawie 'Elektromechanika pojazdowa' gdzie jedyna stawka to roboczogodzina wynosząca 100-120zł, a tutaj mi dziadek to na spokojnie ogarnia za 1/3 ceny...
to wina tuska hehe
jehowych, pedałów, a za komuny było lepiej!
A tak na poważnie to wina swapu, po co cokolwiek zmieniać w aucie w sumie?
No chyba, że się je kochaPrzerabiam sobie właśnie plastiki, żeby rozpórka podeszła, masa roboty, bo żeby zdjąć te plastiki przy amorach trzeba pasy zdejmować, cały bagażnik rozkręcać... Oby efekt był pozytywny chociaż
-
Przerabiam sobie
właśnie plastiki, żeby rozpórka podeszła, masa roboty, bo żeby zdjąć te plastiki
przy amorach trzeba pasy zdejmować, cały bagażnik rozkręcać... Oby efekt był
pozytywny chociażA w sedanie podchodzi bez demontażu plastików bo tam jest tylko wykładzina
-
Koooza meee!
Ale w twoim przypadku Ciebie rozumiem, jednak pasażerowie dobrze sponiewierają te tylne sprężyny.Co do swapów..., hejters gonna hejt
-
Zamykam temat rozpórek: (jeszcze bez gumek tych okrągłych - one właściwie mają jakąś funkcję?)
Plastiki stopione, później spiłowane, nie widać z góry nierówności i samego przycięcia:
Zdjęcia po ciemku niestety
Skutecznie ogranicza miejsce w bagażniku, ale nie korzystam z niego aż tak ciężko, a teraz wykręcić rozpórkę to 5minut
-
Te gumki teoretycznie trochę wyciszają pracę amorów, dodatkowo jak coś wrzucisz do bagarka to się nie obije o wystający trzpień amorka
-
Te gumki
teoretycznie trochę wyciszają pracę amorów, dodatkowo jak coś wrzucisz do bagarka to
się nie obije o wystający trzpień amorkano właśnie bez gumek to tak jakbym je delikatnie słyszał jednak...
Pomęcze je w dzień, bo dziś już sił brak -
no właśnie bez
gumek to tak jakbym je delikatnie słyszał jednak...
Pomęcze je w dzień,
bo dziś już sił brakDobra, pojeździj trochę i napisz jak się z rozpórkami jeździ
-
Dobra, pojeździj
trochę i napisz jak się z rozpórkami jeździrozporki rozpórkami, ja to ciekaw jestem jak na tych sprężynach
-
rozporki
rozpórkami, ja to ciekaw jestem jak na tych sprężynachMasz co testować
-
Masz co testować
No to juz wiem, prowadzi sie sztywniej, nie przechyla sie tak na zakretach razem z sila odsrodkowa, ogolnie lepiej trzyma sie drogi, wszelkie łuki, wjazdy, zjazdy z mostów to frajda (nie wiem czy to zasługa samych sprężyn, czy rozpórek też, bo założyłem na raz); tyl, gdy zaladowany mniej podskakuje, jest nieco twardziej na dziurach, a na fotelu, jak siedze, czuc ze dupa siedzi wyzej niz wczesniej, co akurat mi sie nie podoba i chetnie bym wyrownal, w jezdzie preszkadzaja mi tylko stuki z prawej, tylnej strony zawieszenia gdy przejezdzam przez dziury, nierownosci typu szyny, tory, koleiny, co to moze byc (gdy koło podskakuje, lub ma do tego tendencje)? W lewym tylnym kole halasuje zas cos jakby lozysko, ale w nietypowy sposob, bo nie bez przerwy i huczy w sposob lup lup lup, rozkręca się co raz barziej, jutro pojade na diagnoze, chyba ze ktos cos doradzi?
To pierwsze to stuki jakby mlotkiem w wahacz, moze on ma jakieś problemy albo ten sworzeń co tam jest, bo nie wiem jakie on ma zadanie, co tam właściwie jeszcze siedzi? Opony z tyłu mam łyse, wielosezonowe na baloniastej oponie 185/60/14 jeśli to ma znaczenie. -
To, że dupa fajnie siedzi pewnie jest zasługą sprężyn, ja jak zmieniłem amory na nowe, to przez pierwszy dzień tak mi się mega jeździło, że nie chciałem wysiadać potem się przyzwyczaiłem ale nadal czuć różnice Co do stuków zawieszenia, wali mi dokładnie tak samo z tyłu, i u mnie w golfie przyczyną są silentblocki z tyłu, może u Ciebie to to samo, ale niech to potwierdzi jeszcze ktoś bardziej ogarnięty w swiftach
-
To, że dupa fajnie
siedzi pewnie jest zasługą sprężyn, ja jak zmieniłem amory na nowe, to przez
pierwszy dzień tak mi się mega jeździło, że nie chciałem wysiadać
potem się przyzwyczaiłem ale nadal czuć różnice Co do stuków zawieszenia, wali
mi dokładnie tak samo z tyłu, i u mnie w golfie przyczyną są silentblocki z tyłu,
może u Ciebie to to samo, ale niech to potwierdzi jeszcze ktoś bardziej ogarnięty w
swiftachIdzie to kupić? Bo pierwszy raz to słysze, na allegro ani śladu, chyba że to jest po polsku tuleja wahacza?
-
Idzie to kupić? Bo
pierwszy raz to słysze, na allegro ani śladu, chyba że to jest po polsku tuleja
wahacza?No właśnie w swifcie jest inaczej zbudowane zawieszenie z tyłu i to raczej będą tuleje wahacza, ale tak jak mówię, niech potwierdzi, ktoś bardziej ogarnięty w swiftach.
-
Pewnie po prawej masz to co u mnie czyli wybita tuleja w zwrotnicy - podobno taka sama jest jak w tylnym wahaczu - podjedź na skp to sprawdzą za 20 zł albo od razu do mechaniora