[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Prace nad wykładziną idą właściwym torem
Na zdjęciu widać, gdzie materiał jest wyniszczony, wyciąłem odpowiedni kawałek materiału ze starej wykładziny, następnie obmyśliłem patent na przymocowanie kawałka do całości - super glue z auchan za 1,27zł bardzo mocno klei wykładzinę do wykładziny, także zrobie to już na auciePrzy okazji małe info: Pb95 auchan: 5,13zł
edit:
zostawiam sobie jeszcze z m[2] zdrowej starej wykladziny, jakby miała się psuć zbyt szybko -
hmmm chyba miały, bo pierwsze objawy to nie był szum tylko takie delikatne dźwięki przy hamowaniu, po prostu zwklekałem z tym za długo trochę...
Z tego co widzę to ten klocek z fotki został wymieniony w ostatniej z odpowiednich chwil
-
Z tego co widzę to
ten klocek z fotki został wymieniony w ostatniej z odpowiednich chwilmiernik bieżnika może by wykrył ostatni mm
-
miernik bieżnika może by wykrył ostatni mm
Nie starły się do zera, więc tarcze nie ucierpiały i mogły by jeszcze polatać
Grunt, ze zrobione i to na niezłych częściach, a nie na najtańszych jak niektórzy wolą zrobić
-
też wolałbym bez
zdejmowania deski, bo musze miec czym jeździć : Ppotem tylko kierę założysz i heja
Podwójny profil,
tzn? Tam chroni tylko i wyłącznie kanapa, ale nie każda gąbka ma właściwości
wygłuszająceta ma, dzięki niej nie słyszysz pompy paliwa Wiem coś o tym jak jechałem na zawody 1/4 Dodatkowo tam podłoga pod kanapą ma chyba podwójne przetłoczenie, bo blacha wydaje się grubsza
Nadkola i bagażnik
też zrobie - ale w swoim czasie, teraz mam rozebraną podłogę to ją porobie, bagażnik
i nadkola to pikuśpikuś, nie pikuś, ale tyle ma to Ci nie starczy Ja zużyłem bullpack, parę wolnych mat i gąbek, a i tak mam auto do poprawki ...
edit:
btw, czym pokryje
pianke w bagażniku, żeby to nie ona była na wierzchu? wymiarowa gumowa wkładka z
allegro?filc karate
-
Fotki z pracy:
Aktualnie popsikane podkładem antykorozyjnym, bedzie on jednak ostatnią warstwą - kolor czerwony.
Mam problem z kupnem zestawu naprawczego do zacisku, jak mogę sie upewnic ze mam hamulce bosha a nie yokito?
-
Mam problem z
kupnem zestawu naprawczego do zacisku, jak mogę sie upewnic ze mam hamulce bosha a
nie yokito?Ja mam na zaciskach wytłoczone logo Boscha'a tak więc podejrzewam że też powinieneś mieć jeśli masz system Bosch
-
Ja bym się nie odważył wygłuszyć swifta wolę mieć kontrolę nad rdzą a kłaść nowe maty co rok to przesada
-
Mam problem z kupnem zestawu naprawczego do zacisku, jak mogę sie upewnic ze mam hamulce bosha a nie yokito?
A nie czasem TOKICO?
Po kształcie klocków widać, ze nie-TOKICO, więc Bosch
no i "napis" jestJa bym się nie odważył wygłuszyć swifta wolę mieć kontrolę nad rdzą a kłaść nowe maty co rok to przesada
Co do rdzy to tutaj chyba można tylko patrzeć jak postępuje
-
Niby tak, ale zrywać maty za milion co rok czy 2 żeby trochę wyczyścić i zakonserwować
-
A nie czasem
TOKICO?
Po kształcie
klocków widać, ze nie-TOKICO, więc Bosch
no i "napis" jestCo do rdzy to tutaj
chyba można tylko patrzeć jak postępujepo ksztalcie widac, tzn widziales u mnie gdzies na zdjeciu? To koła nie bede musial zdejmowac bo nie mam siły już, dopiero skonczylem skladać auto...
Wypsikałem na tą rdze jakiś preparat antykorozyjny, a i wczesniej - co widac na zdjeciu całe progi były łatane taką białą gumowatą substancją, nie chce strzelać co to jest bo nie wiem, ale bardzo mocne i konsystencja gumy
-
co widac na zdjeciu całe progi
były łatane taką białą gumowatą substancją, nie chce strzelać co to jest bo nie
wiem, ale bardzo mocne i konsystencja gumyJak dla mnie z opisu to silikon.
-
po ksztalcie widac, tzn widziales u mnie gdzies na zdjeciu? To koła nie bede musial zdejmowac bo nie mam
siły już, dopiero skonczylem skladać auto...Po fotce widać, że klocki inne niż u mnie (inny kształt)
a ja mam Tokico -
Po fotce widać, że
klocki inne niż u mnie (inny kształt)
a ja mam Tokicono i wiekszosc mowi ze mk4 to bosh, takze tak jutro bede szukał
Wyciszenie:
Efekt odczuwalny, szału nie ma, ale oczekiwania spełnione - jest troche ciszej, nastepny ewidentnie bagażnik - już kawałek maty akurat w miejsce koła przyczepiłem, bo został...
Z pewnością najlepiej by było gdybym zdjął deskę i tam wszystko powyklejał, całą tą blachę miedzy kabiną a komorą silnika, ale to może w dalszej przyszłości...
Jak na wydane 200zł jestem usatysfakcjonowanyPonadto na modlińskiej udało mi się troche pościgać - najpierw z japońską mazdą 323f z 1994 roku z silnikiem 1,6 88kM 16v, ja byłem sam a w maździe 3 osoby - pierwszy bieg (o dziwo) równo z lekką moją przewagą, ale po zapięciu dwójki automatycznie tak uciekałem, że chłopaki byli dwie - trzy długości auta za mną na końcu biegu (90km/h), dalej do 140 różnica bardzo delikatnie ale sie powiekszała
Za drugim razem, bo nie dawali za wygraną dołączyła sie do nas jakaś stara xantia w kombi 2,0 16v i nie wiem jakim cudem, ale leciała równo ze mną, a to dość spora kolubryna...Czekam niecierpliwie na gti
edit:
Wykładzine też porobiłem, aczkolwiek musze kupic jeszcze dwie kropelki, żeby dokladniej przyczepić docięty kawałek materiału - nie starczyło mi kleju, nawet sensownie wygląda, jutro fotki -
Z tego co wiem ta Mazda ma silnik 1.5 a nie 1.6
Jeździłem cały dzień taką i miło wspominam.
I całkiem ładnie się zbiera "toto", ma wyższy moment niż Swift GTi w serii a z koniami jak wiadomo pomiędzy GTi a 8v
Myślę, że po prostu nie cisnęli tak ostro jak Ty... -
Masa robi swoje.
-
Z tego co wiem ta
Mazda ma silnik 1.5 a nie 1.6W 1994r była również końcówka generacji BG (kwadratowa z otwieranymi światłami) i tam było 1.6 88KM. Swoją drogą również takiej szukałem ale nie znalazłem fajnego egzemplarza.
-
Masa robi swoje.
Też fakt
Ale ogółem ciekawie się tym jeździło
-
Z tego co wiem ta
Mazda ma silnik 1.5 a nie 1.6
Jeździłem cały
dzień taką i miło wspominam.
I całkiem ładnie
się zbiera "toto", ma wyższy moment niż Swift GTi w serii a z koniami jak wiadomo
pomiędzy GTi a 8v
Myślę, że po prostu
nie cisnęli tak ostro jak Ty...no nie sądze, poza tym tamta była 1,6 bo się zapytali ile ja mam koni, to i ja sie zapytałem ile to to ma... Poza tym jeżeli ktoś sie ściga takim starym autem to na 100% ciśnie go na maksa...
-
Stary, widzę że ty konkretne fury ciśniesz w życiu bym nie pomyślał, że zwykle 1.3 jest takie żwawe