[moje auto] Subaru Justy WRC / kit car ;)
-
Trochę malowania ,
trochę smarowania i odrobina wciskaniaMiodzio
Ile Cię skasowali za polibusze?
Jakie amorki wsadzasz? -
polibusze- pińcet a amorki.. no własnie na razie seria bo drukarka mi sie zacieła
idealnie to by byłu bile b6..ale to potem:) -
hubi mam takie pytanie, jaka metoda spawales klatke??
-
metoda .... laweta i wywiezienie do Wikarego
-
A nie ma poliuretanu do tylnego wahacza przy mocowaniu do zwrotnicy?
Dawałeś w tym miejscu nowe tuleje?
Jakie one mają wymiary i gdzie je kupić?
-
jest.. widać nawet na foto.. leży i czeka ale jego montuje sie do zwrotnicy. Właśnie te do zwrotnicy sa na srube 12mm a oryginał na 10mm. z drugiej strony wahacz jest jakby przystosowany do rozwiercenia na 12mm- zewnętrzna blacha fi 12mm a wewnętrzna fi 10mm. Wiec to nie pomyłka producenta tylko zabieg celowy.
-
polibusze- pińcet a
amorki.. no własnie na razie seria bo drukarka mi sie zacieła
idealnie to by byłu
bile b6..ale to potem:)To tanio ja za czerwone do wahaczy + żółte do stabów chyba 100 więcej dałem
-
To są takie same jak te w tylnych wahaczach?
-
wymiarowo i wizualnie tak za wyjątkiem średnicy wewnętrznej tulejki.
-
To tanio ja za
czerwone do wahaczy + żółte do stabów chyba 100 więcej dałemW tym zestawie było chyba wszystko... oczywiscie bez problemu zamienili mi gumu do stabilizatora na inny wymiar.. o ile przednie 24 to tył mam zmieniony z 16mm na 19mm.
oczywiście były nowe gumy do łączników stabilizatorów. -
W tym zestawie było
chyba wszystko... oczywiscie bez problemu zamienili mi gumu do stabilizatora na inny
wymiar.. o ile przednie 24 to tył mam zmieniony z 16mm na 19mm.
oczywiście były
nowe gumy do łączników stabilizatorów.Hubi jak nie jest to tajemnica możesz podać kontakt do producenta tych polibuszy?
-
-
Dzięki wielkie.
Nie wiedziałem czy one są takie same jak w Justy, ale już zamówiłem.Jak prace przy twojej Justynie, bo mi strasznie czasu brakuje, teraz już tylko pół soboty mam w warsztacie.
-
Mam to samo. Blacha dostała przedni zawias i kawałek tyłu.. ale to początek drogi dopiero a czasu brak....
-
Żeby nie było że nic się nie dzieje:)
Auto już stoi na kołach. Silnik, skrzynia dyfer, wał itd zamontowane. Hamulunek tył i przód od GTI też już siedzi. Poliuretany na miejscu. Kolumna kierownicy przeszła metamorfoze i kółka skręcają się teraz duuużo szybciej
Dzisiejszego dnia ... po walkach, kombinacjach, cięciach,lutowaniach i prześwietlaniach kabelków odpaliłem silnik. Znaczy żyje..a jak żyje to dopiero sie dowiem jak zamontuje wydech i dam mu popracować dłużej.
Generalnie i tak jeszcze dużo pracy mnie czeka. -
Fotki, dawaj jakieś fotki, no i oczywiście pochwal się trochę szczegółami co narobiłeś z przekładnią.
-
Fotki wieczorem
Dziś mogę sie pochwalić pierwszymi przymiarkami wagowymi. Auto skompletowane w 90-95%
waga 755kg :))))) Kiedy 2 osoby są na pokładzie to różnica między przednia a tylna osia to tylko 100kg Czekam na pierwsze testy z jazdy -
Fotki wieczorem
Dziś mogę sie
pochwalić pierwszymi przymiarkami wagowymi. Auto skompletowane w 90-95%
waga 755kg :)))))
Kiedy 2 osoby są na pokładzie to różnica między przednia a tylna osia to tylko
100kg Czekam na pierwsze testy z jazdyHubert, dawaj te fotki Się nie mogę doczekać co tam namodziłeś
Waga zacna Przenosiłeś na tył aku albo zbiorniczek spryskiwaczy?
-
Kurde... padł mi całkowicie aparat.. i jeszcze stare zdjęcia poszły w pi....
Muszę pożyczyć jakiegoś pstrykacza bo aparat mam pancerny ale foty robi do bani. A że wole porobić coś przy aucie jak mam troche czasu to sie to pożyczanie odwleka.. może w niedziele..
Co do przekładania aku i spryskiwaczy to podstawa. Wszystko co można lub daje sie przesunąć ku tyłowi zostało przesunięte lub przeniesione. Generalnie w środku jak na polu walki . Jeszcze bedzie cięcia i spawania. Jednak juz bliżej niż dalej. Potem trzeba wszystko bedzie wymontować, pomalować i poskładać od nowa:)Dziś wjechał ręczny hydrauliczny i prowizoryczne przedłużenie linek biegów. Docelowo linki będą dorobione specjalnie pod odpowiednia długość.
-
Dziennik pokładowy dzień kolejny..
Sprzęgło działa... Troche zabawy z odpowietrzaniem było i kilka przeróbek dźwigni.. .Docelowo chyba jeszcze zmienie lekko nachylenie. Jednak za dni pare auto bedzie mogło samodzielnie jechać:)