[Moje auto] Suzuki Swift GLX 1.0 MK4 '98r
-
Dlaczego nie golf?
Bo Swift jest bardziej "oryginalny", oszczędniejszy, żwawszy i jak wyżej
-
Bo wszystkie są już
pozajeżdżane do granic możliwości:Aj tam nieprawdą jest jakoby, są jeszcze sensowne egzemplarze tyko trzeba poszukać i mieć troche więcej $. Przede wszystkim w takim golfie nie trzeszczą plastiki i są lepszej jakości, podobnie jak deska rozdzielcza jest miękka a nie z jakiegoś plastiku jak w zabawkach małego dziecka, komfort większy, no i da się jechać więcej niż 140 bez różańca w ręku także jak widać plusów jest sporo a to i tak chyba nie wszystkie
-
Aj tam nieprawdą
jest jakoby, są jeszcze sensowne egzemplarze tyko trzeba poszukać i mieć troche
więcej $. Przede wszystkim w takim golfie nie trzeszczą plastiki i są lepszej
jakości, podobnie jak deska rozdzielcza jest miękka a nie z jakiegoś plastiku jak w
zabawkach małego dziecka, komfort większy, no i da się jechać więcej niż 140 bez
różańca w ręku także jak widać plusów jest sporo a to i tak chyba nie wszystkieja przy 140 nie trzymam różańca ; d
-
ja przy 140 nie
trzymam różańca ; dTylko odmawiasz go szeptem
Wracając do wątku głównego, ciekawy kolor swifta, ładnie się prezentuje, wiadomo że drobne poprawki zawsze się znajdą do roboty, ale dopieścisz i będzie super
Mała uwaga, "pilnuj" dekielków od alusów bo te na zatrzask szybko znikają
-
xq92x - co do gazu, będzie niedługo . Podłoga sprawdzona, i o dziwo - zdrowa. Albo było robione w co wątpie, albo się trzyma.
Golfa w życiu bym nie kupił. W ogóle za VW nie przepadam -
No to ładnie
od spodu i tak nie zaszkodzi solidnie zakonserwować, bo Swift łatwo się zaprzyjaźnia z tą "rudą"
I jakiś niedosyt fotek mam w związku z tym egzemplarzem
Pokaż silnik, więcej wnętrza i jakieś fajne ujęcia z zewnątrz -
xq92x - co
do gazu, będzie niedługo . Podłoga sprawdzona, i o dziwo - zdrowa. Albo było
robione w co wątpie, albo się trzyma.A skąd on jest w ogóle sprowadzony? Bo z tego co zrozumiałem z pierwszego postu nie jest krajowy. Co do zderzaków, ktoś wcześniej pisał, że przód był chyba malowany, jak dla mnie one obydwa mają taki kolor troche inny niż buda, więc albo były psikane dwa razem albo po prostu takie są
Golfa w życiu bym
nie kupił. W ogóle za VW nie przepadamRzecz gustu
-
Rzecz gustu
Hmmm... Golf? Ładnie zrobiona trójeczka (marzenie, żeby z przodem Vento) albo nowsze modele.
Czyli w takich kwotach Swift i tak wypada lepiejPS: Lub jedyneczka w idealnym stanie tak hobbystycznie
-
xq92x - silnik i wnętrze strzelę jutro jak nie zapomnę. Z zewnątrz na razie nie, bo brudny
przemo90lodz - z Niemiec od prywatnego właściciela. Faktycznie, oba zderzaki lekko różnią się odcieniem (jaśniejsze). Blachy sprawdziłem miernikiem i malowany prawy tył - drzwi pasażera i błotnik. Bez szpachli. -
Jakoś cieszę się, że ktoś młody się pojawił, ma Swifta na pierwsze auto i ogarnia jako tako temat samochodowy
Nie tylko lać i bić rekordy prędkości -
xq92x -
silnik i wnętrze strzelę jutro jak nie zapomnę. Z zewnątrz na razie nie, bo brudnyprzemo90lodz
- z Niemiec od prywatnego właściciela. Faktycznie, oba zderzaki lekko różnią się
odcieniem (jaśniejsze). Blachy sprawdziłem miernikiem i malowany prawy tył - drzwi
pasażera i błotnik. Bez szpachli.
zawsze ktoś walnie, 14 lat użytkowania, nie ma co się dziwić, a skoro podłoga, a przede wszystkim silnik ok, to jest się z czego cieszyć, faktycznie przyjrzałem się zderzakom i ich kolor zupełnie mi się nie podoba, widać spory kontrast ; |
Jestem ciekaw wnętrza
a i myślalem ze te felgi to 14'
jak 15' przy tym silniku to wydaje mi się że troche duże, a jaka szerokość opony?
przy moich 195/50/15 jest ogromna różnica pomiędzy seryjnymi 13',
pacior18 dał mi się przejechać swoim autkiem i dużo lepiej się je prowadzi, jedyny minus to nieco mniejsza przyczepność, cała reszta ----------------- - z Niemiec od prywatnego właściciela. Faktycznie, oba zderzaki lekko różnią się
-
Tak, to 15. Szerokość 195, te koła były już założone. Też mi się wydają trochę przesadzone, ale za to fajnie wygląda... Bądź tu mądry . Opony i tak na przyszły rok są do wymiany więc pomyślę czy koła zostają czy wlecą mniejsze.
-
Tak, to 15.
Szerokość 195, te koła były już założone. Też mi się wydają trochę przesadzone, ale
za to fajnie wygląda... Bądź tu mądry . Opony i tak na przyszły rok są do wymiany
więc pomyślę czy koła zostają czy wlecą mniejsze.chociaż masz wspomaganie, to jeden argument odpada, zostaje tylko spalanie, i dynamika
-
zobacz podkładki pod blachy standard
-
Tak, to 15. Szerokość 195, te koła były już założone. Też mi się wydają trochę przesadzone, ale za to fajnie wygląda... Bądź tu mądry . Opony i tak na przyszły rok są do wymiany więc pomyślę czy koła zostają czy wlecą mniejsze.
Właśnie miałem pytać ile bieżnika zostało, bo zauważyłem, że niedużo
Ja tam jeżdże na 195/50/15 i nie narzekam
Ale ten silnik słabszy, więc gorzej
Zmienić na ciut węższe 14"
bardziej stylowe -
Właśnie miałem
pytać ile bieżnika zostało, bo zauważyłem, że niedużo
Ja tam jeżdże na
195/50/15 i nie narzekam
Ale ten silnik
słabszy, więc gorzej
Zmienić na ciut
węższe 14"
bardziej stylowe
Pierwsze najlepszeJa po ustawieniu zbieżności, od kiedy przednie opony zaczęły się toczyć całą powierzchnią opon, odczułem ogromną różnicę w oporze przy skrecaniu kierownicy (parkowanie itp), chyba ze Ty masz wspomaganie
Mi to tam nie przeszkadza, tylko jak ktoś wsiada to się szybko poci przez to
-
Mi to tam nie
przeszkadza, tylko jak ktoś wsiada to się szybko poci przez totrzeba jeść koltleciki a nie kanapieczki
-
Fajny Swift, choć kolor raczej niemęski
Zderzaki mają inny odcień, bo pewnie w serii były czarne i Niemiec lakierował je w kolor
Felgi moim zdaniem super i nie malowałbym ich na czarno - jeśli Ci się nie podobają to lepiej je sprzedać i kupić inne... Zobaczysz zresztą jak założysz zimówki 13" jak auto bez alufelg straci na wyglądzie
Grill też kombinowany i fajny, może kolega Likaon go od Ciebie zakupi
-
trzeba jeść
koltleciki a nie kanapieczkiNo, trzeba wpier....ć stejki
-
rav52v - te Brock bardzo fajne. Pomyślę, ale chyba faktycznie wlecą węższe 14. Ciekawe ile za obecne felgi bym dostał