[moje auto] Suzuki Swift mk3 1.3 - 1995
-
Zdecydowałem się założyć osobny temat o mojej Suzi przede wszystkim dlatego, ponieważ liczę na Wasze doradztwo. Otóż już na początku mojej przygody, moje piękne autko zostało naruszone przez dziada, który cofając wielką ciężarówą z przyczepą wepchnął na mnie BMW Na szczęście udało mi się nieco uciec na wstecznym, więc ucierpiał praktycznie tylko zderzak, belka i nieznacznie reflektory. Poniżej zdjęcia "obrażeń". Po świętach czeka mnie rozmowa z rzeczoznawcą, a po niej będę mógł zabrać się za przywracanie Suzi do pięknego wyglądu na buźce. W związku z tym mam do Was - jak bardziej doświadczonych - dwa pytanka:
1. Czy myślicie, że da się uratować te element - poprzez np. spawanie plastiku i zrobienie nowych zamocowań z jednej strony zderzaka, a dzięki temu uniknąć lakierowania nowych elementów? Jeżeli tak to jaki koszt takiego zabiegu przewidujecie?
2. Jeśli w grę powinna wchodzić wymiana minimum zderzaka i belki to czy przy okazji nie doradzilibyście jakiejś zmiany? Może rozejrzeć się za jakimś innym fajnym zderzakiem? Jakieś pomysły?
Za każdą podpowiedź będę mega wdzięczny!
-
1. Czy myślicie, że
da się uratować te element - poprzez np. spawanie plastiku i zrobienie nowych
zamocowań z jednej strony zderzaka, a dzięki temu uniknąć lakierowania nowych
elementów? Jeżeli tak to jaki koszt takiego zabiegu przewidujecie?Zrobić pewnie się da, pytanie jak to będzie wyglądało, o koszcie się nie wypowiadam, bo nie miałem nigdy nic z tym wspólnego, ale nie wiem czy nie lepiej będzie poszukać dokładki w kolorze.
2. Jeśli w grę
powinna wchodzić wymiana minimum zderzaka i belki to czy przy okazji nie
doradzilibyście jakiejś zmiany? Może rozejrzeć się za jakimś innym fajnym
zderzakiem? Jakieś pomysły?Belkę przede wszystkim zakonserwować, a co do zderzaka fajniejszego nie znajdziesz, bo już masz najładniejszy od wersji GS/GTi
-
U nas w warsztacie 500 zl od elementu za malowanie oczywiscie znajdziesz gdzie zrobia ci to taniej w granicach 300 zl a pospawac to mysle ze da rade
-
Belkę przede
wszystkim zakonserwować, a co do zderzaka fajniejszego nie znajdziesz, bo już masz
najładniejszy od wersji GS/GTiMyślałem jeszcze nad czymś takim
Czyli radzicie jednak zaryzykować spawanie czy wymianę? Co byście zrobili na moim miejscu?
-
Jakby co to belkę i dolną część takiego samego zderzaka mam b. dobrym stanie i tylko mi zalega.
-
Czyli radzicie
jednak zaryzykować spawanie czy wymianę? Co byście zrobili na moim miejscu?Myślę, że ze znalezieniem zderzaka w tym kolorze możesz mieć problem, więc chyba lepiej pospawać i pomalować...