[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Co to za model?
-
Co to za model?
Kac 846
-
Czyli tak jak podejrzewałem było warto za taką kasę
Cieszę się, że mogłem troszkę pomóc -
A jaka cena? Ja dałem 168zł za KAC-PS201T
-
A jaka cena?
Tajemnica handlowaJa dałem 168zł za KAC-PS201T
Kłamca! 168,50
Jak się sprawuje -
Całkiem dobrze, na pewno znacznie lepiej niż poprzedni Renegade. Daje sobie radę z głośnikiem, mam wrażenie że ma nad nim zapas mocy ( choć ja się nie znam ). Jeszcze muszę jakiś przód skompletować i dokupić drugi wzmacniacz (też myślę Kenwood, ale jakiś mniejszy), ale to najprędzej początkiem przyszłego roku. Za taką kasę myślę, że zrobiłem świetny interes.
-
Jak się sprawuje
Widzę że Swifciarze lubują się w Kenwood-ach
Co do cen - okazja to to jeszcze nie była Czasem ludzie nie wiedzą co sprzedają -
Czyli tak jak
podejrzewałem było warto za taką kasę
Cieszę się, że
mogłem troszkę pomócNo pomogłeś już niejednemu
-
A jaka cena? Ja
dałem 168zł za KAC-PS201TZ wysyłką 180zł, licytacja była na 140, ale nie chciałem się bawić, chciałem go mieć
-
Dwa lata temu jak pierwszy raz ubezpieczałem auto to wyszło mnie 909zł w ptu,
w zeszłym roku 715 w tuz.
Dostałem pismo, że na ten rok składki zostają na takim samym poziomie, zatem postanowiłem zmienić agenta ubezpieczeniowego, który dzisiaj mnie odwiedził obliczył mi składkę na 431zł w tuz'ie oczywiście (2 lata bezszkodowej + zwyżka za wiek + auto mam zarejestrowane tylko na siebie)Nie chciał mi powiedzieć na czym naciął mnie poprzedni agent, że wyliczył mi 300zł więcej, że zostawi sobie to w tajemnicy.
Swifcik zarejestrowany jako ciężarowy, jednak ten agent dowiedział się w samym towarzystwie, że jesli auto nie jest użytkowane jako ciężarowe, to można spokojnie rejestrować je jako osobowe (coś w stym stylu).
-
No pomogłeś już niejednemu
Lubię pomagać, a tym bardziej w takich dziedzinach
Posiedzieć, pooglądać... -
Wymieniłem dzisiaj aku na Westa Forse 45ah.
Pomierzyłem sobie ładowanie podczas obciążenia i byłoby znośnie (14,1v) dopóki nie włącze świateł - od 13,3v do 13,9v, czyli co, alternator kwalifikuje się do regeneracji?Chyba, że wina samych żarówek - dwu letni aku rozwalają mi w 10 minut postoju.
-
Wymieniłem dzisiaj
aku na Westa Forse 45ah.
Pomierzyłem sobie
ładowanie podczas obciążenia i byłoby znośnie (14,1v) dopóki nie włącze świateł - od
13,3v do 13,9v, czyli co, alternator kwalifikuje się do regeneracji?zrób sobie grubsze masy seryjne - będzie znaczna poprawa.
p.s: a ile masz bez rozruchu ?Chyba, że wina
samych żarówek - dwu letni aku rozwalają mi w 10 minut postoju.masz zwykłe 55W czy jakieś china market by Tesco ? bo do tego altek nic nie ma akurat Chyba że Ci aku nie doładuje
-
zrób sobie grubsze
masy seryjne - będzie znaczna poprawa.Dobrze wiedzieć. Ile mam V nie mierzyłem jeszcze ale raczej za mało biorąc pod uwagę, że Kenio nawet przy włączonym silniku potrafi mi wywalić Low Voltage.
-
Dobrze wiedzieć.
Ile mam V nie mierzyłem jeszcze ale raczej za mało biorąc pod uwagę, że Kenio nawet
przy włączonym silniku potrafi mi wywalić Low Voltage.dobrze jest też poprowadzić grubszy przewód z altka do puszki z bezpiecznikami
-
Masę sobie wymienię na dniach, tylko kabelek zdobędę.
Dzisiaj sobie zabudowałem woltomierz w licznik
-
wow fajny bajer możesz szybkiego manuala zarobić do tego ?
dużo zabawy jest z tym? -
Woltomierz kupiłem u tego sprzedawcy.
Delikatnie przyciąłem jego mocowanie, w liczniku w miejscu gdzie niby jest kontrolka rezerwy to pozbyłem się jednego plastiku odgradzającego te ścianki od siebie, włożyłem na wcisk woltomierz, skróciłem ten czarny pasek i podłączyłem się pod zapalniczkę, żeby mieć odczyt po przekręceniu kluczyka
-
Naprawdę niezła rzecz
-
thx za info bo już dawno chciałem zrobić sb woltomierz a na zegarach super opcja
zmałpuje pomysła