[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
O widzisz, kompletnie zapomniałem o tym chłodzeniu. Zatkać sobie to jakoś, żeby odpowietrzania uniknąć?
-
Może jakieś
podsumowanie w 1 poście co kolega robił w kwestii spalania w swoim?- wymieniona sonda lambda,
- termostat,
- świece, filtr powietrza, filtr paliwa,
- powrót baliwa do baku,
- podmieniana pompa paliwa (na taką o mniejszym wydatku - i wtedy wydaje mi się auto paliło mniej; teraz jest zainstalowana org. pompka) dlatego teraz wymieniam cały wtrysk, mając nadzieje, że uszkodzony jest reduktor ciś. paliwa
-
oj tam, trochę wycieknie. odpowietrzanie ? toż to tylko okręcenie korka i uruchomienie silnika. az tyle tego plynu nie wyplynie zeby sie martwić
-
A dlaczego kupiłeś od 1,3?
-
A dlaczego kupiłeś
od 1,3?Bo był tani, a ponoć jest to samo co ten z 1.0
-
Monowtrysk podmieniony bez większych problemów
mój stary reduktor prezentuje się tak:
całośc przerdzewiała.aktualnie wygląda tak:
Uszczelke zostawiłem taką, jaka była, podkleiłem ją tylko na silikonie.
TPS sprawdzony, ustawiony na 1.02, więc nawet go nie odkręcałemWspominałem kiedyś tam, że tester lambdy nabyłem - pomiar stał na 0,9v, a teraz widać jak sonda ładnie oscyluje:
-
to jest tylko brud rdzawy wewnątrz bo obudowa sama w sobie jest aluminiowa
zobaczymy po nowym spalaniu, ale mam nadzieję że to było to przyczyną twoich problemów.
czy mi się zdaje czy to słychać wtryskiwacz tak głośno na filmiku ?
a podczas jazdy na wysokich obrotach co wskazuje ten wskaźnik ? lub przy bardzo wysokiej prędkości ?
-
to jest tylko brud
rdzawy wewnątrz bo obudowa sama w sobie jest aluminiowaAż rozebrałem całośc i tak się to prezentuje:
czy mi się zdaje
czy to słychać wtryskiwacz tak głośno na filmiku ?Chyba tak, bo nie załozyłem wtedy talerza z filtrem powietrza
a podczas jazdy na
wysokich obrotach co wskazuje ten wskaźnik ? lub przy bardzo wysokiej prędkości ?Jeszcze nie wiem, bo sobie taki panel modziłem dzisiaj:
więc będę miał pomiary "na żywo" -
trzeba bylo go wmontować w jakąś zaslepkę tam gdzie są przeciwmgielne. bo ciągłe miganie będzie powodowało wg rozkojarzenie i utrudniało skupienie na drodze bo wyglada jakbys chciał go wsadzić zamiast zegarka ?
-
No pod radyjkiem będzie, ale z włącznikiem - więc kiedy załącze, to wtedy będzie mrugać
A tam gdzie te przeciwmgielne itd to już miejsca nie mam
-
a podczas jazdy na
wysokich obrotach co wskazuje ten wskaźnik ? lub przy bardzo wysokiej prędkości ?Na wysokich jeszcze nie wiem, ale przy predkosci 60km/h i 2000rpm zachowuje się tak:
nagrywane tosterem
-
prawie jak "knight rider" najważniejsze jest: wysoki bieg niskie obroty, oraz wysokie obroty na jakimkolwiek biegu.
-
Dlaczego masz ustawiony obieg wewnętrzny? Nie parują ci szyby?
-
prawie jak "knight
rider" najważniejsze jest: wysoki bieg niskie obroty, oraz wysokie obroty na
jakimkolwiek biegu.Na wysokich obrotach raczej w granicach tych dużych wartości oscyluje, ale to raczej do sprawdzenia jeszcze
Dlaczego masz ustawiony obieg wewnętrzny? zielony Nie parują ci szyby?
Czy tak jest ustawione, czy odwrotnie i tak paruje przednia:(
ale mam uchylone okno w zimie, koc rzucony na szyby i jest git jak rano wejdę do samochodu -
chodzi o parowanie podczas jazdy (zamknięte okna)
-
Jak spalanie po zmianie monowtrysku?
-
Jak spalanie po
zmianie monowtrysku?Pewnie boi się sprawdzać i porzucił auto...
-
Napewno jest lepiej, ale na ile spalanie się obnizyło, jeszcze nie wiem
-
Napewno jest
lepiej, ale na ile spalanie się obnizyło, jeszcze nie wiemNie wywołuj wilka z lasu!
-
Dlatego też za bardzo nie zachwalam, ale skoro pytacie, to coś musiałem napisać