[moje auto] Suzuki Swift GS '95 by xq92x
-
Wreszcie jest nowy akumulator
Bosch Silver S4 o pojemności 44Ah i mocy rozruchowej 440A -
-
-
bardzo mi się podoba
Co Ci się podoba?
Mój Swift, ten obok, czy może jakieś inne autko albo moje lepki na tylnej szybie?
Zresztą ten mój Swift to taki zwykły... Na razie wizualnie nic wielkiego nie robię. Kaskę raczej w nim chowam, bo z zewnątrz nie widać. Najpierw mechanicznie musi mi się podobać -
Co Ci się podoba?
Mój Swift, ten
obok, czy może jakieś inne autko albo moje lepki na tylnej szybie?
Zresztą ten mój
Swift to taki zwykły... Na razie wizualnie nic wielkiego nie robię. Kaskę raczej w
nim chowam, bo z zewnątrz nie widać. Najpierw mechanicznie musi mi się podobaćja tam żadnej fotki nie widzę
-
ja tam żadnej fotki nie widzę
To masz mały problem
Bo fotka jest zamieszczona -
To masz mały
problem
Bo fotka jest
zamieszczonaTeraz się pojawiła
-
Co dwa Swifty to nie jeden ;D
-
Wspominane nalepki (ciąg dalszy)
-
Od soboty(23.06.2012) tak oto prezentuje się moja podłoga.
Uznałem, że jak przy siedemnastoletnim Swifcie to nie ma się za bardzo czego wstydzić
Z przodu, "przy nogach" w sobotę właśnie było spawane, bo nie było co ratować w tych punktach i chciałem przed konserwacją zrobić takie rzeczy, żeby nie grzebać dwa razy, potem wszystkie miejsca z jakimkolwiek śladem korozji wyczyściłem i zabezpieczyłem dwiema lub gdzieniegdzie trzema warstwami.
Poza spawanym była to jedynie powierzchowna korozja, np. w miejscu wspawywania progów. -
Z racji, że troszkę chcę poprawić hamowanie, czytałem co nieco na forum i zastanawiam się nad częściami...
Na przód dałbym tarcze SpeedMax - jak tu: Tarcze
Do tarcz dorzuciłbym klocki Ferodo - jak tu: Klocki
Byłyby dobre?Mam problem z tyłem, co tam dać - obecnie tył hamuje nierówno, prawe koło lepiej niż lewe.
Co byście polecali na tył??I jeszcze jedno jakie parametry/rozmiary mają odpowietrzniki przy Swifcie?
Liczę na wsparcie
-
wiem ze te speedmaxy sa dobre tylko nie wiem czy przypadkiem wymiary nie beda pasowaly
-
Wczoraj założyłem speedmaxy z linku podanego wyżej, także wszystko pasuje
-
W ubiegłym tygodniu skompletowałem wreszcie hamulce i ruszyłem
Założyłem tarcze SpeedMax i klocki Ferodo Premier.
Wszystko się teraz zgrywa ze sobą -
A dziś w Swifcie wylądował nowy reduktor/parownik gazu Tomasetto AT-07
-
i jak tarcze jakas roznica?:P
-
KonradSwift ma je dłużej, ja narazie spasowuje klocki z tarczami, ale jest dobrze
-
Tylko pamiętaj, żeby ich nie katować na razie...
-
Wiem, wiem
Ostatnio miałem trochę jeżdżenia do pracy to pamiętałem, żeby prędzej zwalniać i hamować tylko troszkę i wydaje mi się, że mam ciut zapowietrzony układ po wymianie (nie odpowietrzałem - a trzeba?)
I jeszcze bym was gorąco prosił o to, że jeśli ktoś wie jakie odpowietrzniki są w Swiftach to żeby podesłał gdzieś dane na ich temat, stare już zjechane -
jak odkrecales ten koreczek z olejem od kolckow to musisz jak wciskasz pedal hamulca to jest odrazu twardy czy po jakims czasie?