suzuki swift cabrio Project :)
-
polerowanie aluskow
ciag dalszy alusy maja taki sam efekt tylko trudno uchwycic to w fotoCzym polerujesz? Możesz pokazać całą felgę?
-
Dobra, dobra
przyznaj się, że chciałeś się stówą pochwalić :dokladnie tak pasta auto sol do metalu nie do amelinium do metalu wiecej sciera
oraz filc na wiertare i takie tam cuda na kijuogarne foto na dniach calej felgi
-
Ja bym jeszcze zglebił dziada
A i powiedz, jak umocowałeś progi z GTi? Mam takie a ciągle zabrać się nie mogę za nie
-
jezeli chodzi ci nakladki na blotniki z tylu to wywiercilem otwory i wsadzilem na wcisk kolki a nakladki na progi to wycialem z arkusza blachy listwe cos tego typu co jest w gti w niej takze wywiercilem otwory i zalewalem spawem do tego masa do laczenia blach zeby duzo nie spawac w progi i si prog nalozony
-
A tą listwę z blachy mocowaną do progu ogarnałem że np: castoramy można wziąć, listwa do mocowania bezpieczników i ją dokleić, aby nie spawać za dużo.
-
reszta zapodkladowana oczywiscie niektore elementy pojda jeszcze raz w podklad zeby dobrze wyprowadzic ,a tak to zamawiam dystanse juz znalazlem typka ktory mi to zrobi na tyl bedzie 30-35mm a przod 25-30mm jeszcze dokladnie nie wiem nastepnie kupuje sprezynki -40 i niestety bede je cial dla mnie lepsze to niz robienie gwintu ktory zawsze moze sie zj*bac oczywiscie amorki do tokarza zeby je skrocic o jakies 30 mm albo oddam do jakiejs firmy zeby odrazu wlali do nich gestszy olej
Uploaded with ImageShack.us
-
dodam tylko ze jedynym minusem dystansow jest to iz beda one ze stali a nie aluminium a dobrze wiemy ze aluminium jest lezejsze 3 razy od stali wiec jeden dystansik bedzie wazyl cos kolo 3 kg a plus to tylko tyle ze nie bedzie sie to utleniac
-
Gdyby stal się nie utleniała to nie musiałbyś cerować blach w aucie Rdzewienie = Utlenianie
BTW 3kg jeden dystans? Nie za dużo -
dobrze wiedziec
-
ostatnie dokladne spasowanie tylu razem z belka i wszystkimi srubkami. a tak to czekam az koles odpisze e meila w sprawie dystansow jezeli nie odezwie sie na dniach to zamawiam lakier ,zastanawiam sie nad wyjeciem silnika zeby przygotowac komore do lakierowania nie wiem czy pozniej to wsadze lub czy jest sens teraz wyjmowac jezeli pozniej zawita tam silnik od czarnucha
-
duzo kola sie nie schowa a gdyby byly 16 to troszke wiecej tylko wtedy lipa z
dynamikaEee. Lekka felga, dobrze dobrana opona i nie ma żadnego kłopotu.
-
Dodam od siebie że w suzuki z tyłu nawet ori 14 przy mocnym posadzeniu chowa mi się w błotnik, także mozna pchac 16, wszystko się pochowa no i oponka konkretna. Cud, mniód, malyna.
-
Eee. Lekka felga,
dobrze dobrana opona i nie ma żadnego kłopotu.no ta tylko ja jeszcze daje grubsze dystansiki a one juz swoje zrobia
-
Spokojnie jeszcze zmieścisz, z przodem ja bym się martwił.
-
czemu z przodem ?:P
-
Z przodu co nie wsadzisz to tak perfidnie wystaje że to głowa mała
-
Ale masz fajny warsztat, też taki chce
-
Z przodu co nie
wsadzisz to tak perfidnie wystaje że to głowa małano ta z przodu opona jest juz na rowni z blotnikiem z 2-3 mm brak
-
Ale masz fajny
warsztat, też taki chcenoo fajnie duzo miejsca kanal , wiata obok domku jak cieplo to tam robie ale i tak jeszcze duzo brakuje
-
W drodze do własciciela
jeszcze sruby i bedzie si ,teraz szukamy sprezynek -40 oczywiscie uzywanych poniewaz uwale 1 zwoj zeby siedzial jeszcze nizej ( nowych szkoda ciac) szpilka amortyzatora do skrocenia o okolo 30mm .Z prac blacharsko-lakierniczych to drobne poprawki, klape bagaznika robie jeszcze raz ,gdyz zle wyprowadzilem element i dalej jest troszke krzywo