suzuki swift cabrio Project :)
-
mój swift był malowany cały za 300zł . Powtarzam CAŁY. A drzwi były bite , malowane i łatane chyba x razy przede mna dlatego jeden mały purchel po zimie wyszedł.
A podłoga to podłoga. Tam trzeba oczyścić wszystko staranie , nałozyć odpowiednie środki i tyle.
Ja zrobilem całe auto za 300zł i bedzie za jakiś czas poprawiane bo zajda male zmiany , wiec czemu mialbym nie zrobic podlogi za 1000zł? Jakie pieniadze taka robota , proste.
-
Bo za mała dniówka wychodzi jak odejmiesz materiały i media a robota niewdzięczna Koledze za 2.5k to miejmy nadzieje, że spawy będą ołowiem uszczelniać
-
co myslicie o tym migomacie bo cena chyba nie duza? http://tablica.pl/oferta/migomat-spawarka-150a-mig-150p-IDWifD.html#fc8c659b
-
ojoj takim maleństwem to się zamęczysz
-
a cos takiego ?:D http://allegro.pl/migomat-spawarka-polautomat-170a-230v-i2260282861.html
-
na sprzęt za te pieniądze szkoda kasy... Uwierz mi jestem elektrykiem na utrzymaniu ruchu w firmie gdzie obsługuje około 150 sztuk sprzętu spawalniczego łącznie z kolumnami spawalniczymi i robotem za milion euro więc wiem co mówie. Wszystkie te sprzęty nie mają dobrej regulacji prądu spawania i takie ciękie blaszki jak ma swift poprotu będą przepalać albo robić gluta który nie będzie się trzymać. Szukaj coś z pod marek OZAS, ESAB, KEMPI, VENVULAS,SAF, ewentualnie LINCOLN ELECTRIC, stare prokukty FIGEL, (bo to OZAS) ewentualnie BESTER bo nowy z tych tanich to badziew na markety. Decyzje pozostawiam Tobie.
Ewentualnie odpuść sobie MIG/MAG i kup jakiegoś TIG'a sa tańsze a ciękie blaszki spawa się bardzo ładnie jedyny minus ze idzie więcej droższego gazu.
-
bierz to będzie ładnie spawać
http://allegro.pl/mig-mag-kemppi-i2253955421.html -
wiec fajny migomat mam juz na oku i teraz problem z oponami problem polega na tym czy szerokosc opony bedzie git do felgi. felga to 6x15 ET50 a opona 195/45 ja mysle ze powinno byc dobrze ale wole sie upewnic
-
tak to wygląda u mnie
szerokość felgi 6" i opona 195/45/15 - jak widać wszystko pasuje -
-
-
wiec powoli kompletuje sprzet migomat juz jest teraz zaczynam ogarniac butle i spawanko progi zakonserowane z wewnatrz konstrukcja juz zrobiona poniewaz czesc srodkowego progu wycialem
a takie pytanko bo moze ktos wie co i jak skracal ktos kiedys amortyzatory i czy jest to do zrobienia w domowych warunkach ?;d
By boxxing at 2012-04-28
By boxxing at 2012-04-28 -
wiec tak nie mialem materialu chwilowo zeby ogarnac inna robote z autkiem wiec wzialem sie za felgi mam zamiar wypolerowac rant a srodek pomalowac na jakas ladna perle co o tym myslicie bedzie pasowalo do bordowego?:)
Uploaded with ImageShack.us
-
Pasował będzie pewnie czarny albo bordowy jak komuś się coś takiego podoba
Lepiej wypoleruj je całe -
-
-
Skracanie powiadasz, chcesz je utwardzić, czy tylko skok tłoka zniwelować ?
-
Skracanie
powiadasz, chcesz je utwardzić, czy tylko skok tłoka zniwelować ?glownym celem bylo by to zeby nizej siedzial poniewaz optycznie cabrio nizej siedzi od innych autek a jak do tego gleba jakas to juz mega
-
Likaon'owi chodziło o amortyzatory
-
aa juz edytuje