[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
renault 19, ale chyba nieco wieksze jest
To na pewno.
nie wiecie nawet
jakie mam i jak grają a się śmiejecie!Owszem, nie wiemy jak grają, ale nazywaj rzeczy po imieniu bo te głośniki to obok 300W nie leżały. Tyle RMS to ma mój sub 30cm w bagażniku.
-
nie wiecie nawet
jakie mam i jak grają a się śmiejecie!to jak się nie wie co się ma, to na co pisać ile mają
-
Wynalazłem ściemniacz do swojego autka, tylko mam problem z podłączeniem, może ktoś wie gdzie znajdę odpowiednią kostkę?
Zdjęcia:
Powyżej zdjęcie tego co mam, to poprawej to chyba kostka której szukam już zamontowanej w aucie.
Powyżej kostki schowane na lewo-góra od licznika, za - może to któraś z nich? I tak już słyszałem, ale były też głosy przeciwko, a szkoda licznik cały wyjmować na darmo
Ponadto kolory się nie zgadzają
Powyżej wolna kostka schowana tam, gdzie podgrzewanie szyb się włącza, czyli prawy dół od kierownicy -
Pare mies niekatowany, musiałem odmulić
0 - 100 (wskazówka ustawiona tak, żeby 100km/h pokazywało poprawnie)
Zepsułem start, bo bez obrotów, ale i tak wstawiamhttp://www.youtube.com/watch?v=J8sd4qev4NQ&feature=youtu.be
edit:
10s patrząc w odpowiednim programie klatka po klatce -
Wynalazłem
ściemniacz do swojego autka, tylko mam problem z podłączeniem, może ktoś wie gdzie
znajdę odpowiednią kostkę?nie znajdziesz ... lutowanie kabli Cię czeka, to nie ma mk II, III
-
nie znajdziesz ...
lutowanie kabli Cię czeka, to nie ma mk II, IIIou shit, no dobra, ale w takim razie moge podłączyć kable obojętnie od czego - tzn sam moge sobie wybrać? skąd np mogę wziąć kabel od podświetlenia zegarów?
edit:
rozumiem, że jak pod ściemniacz doprowadze kabelek z tego oświetlenia co zamontowalem w autku, to ściemniacz będzie na to działał? ;> -
Pare mies
niekatowany, musiałem odmulić
0 - 100 (wskazówka
ustawiona tak, żeby 100km/h pokazywało poprawnie)Lepiej ściągnij sobie jakiś program do pomiarów na telefon i będziesz miał dokładny wynik.
-
Te programy opierają się o GPS? Jaki polecasz? Mam Andka
-
O akcelerometr, nie GPS Te opierające się o GPS są niedokładne, ze swojej strony polecam RaceDroid
-
Ok, dzięki. Będę musiał sprawdzić różnicę miedzy 13 zimówkami a letnimi 15 czy jest taka wielka. Dupo hamownia mówi że na 15 da radę jeździć bez większej tragedii, zobaczymy co powie pomiar
-
Ok, dzięki. Będę
musiał sprawdzić różnicę miedzy 13 zimówkami a letnimi 15 czy jest taka wielka. Dupo
hamownia mówi że na 15 da radę jeździć bez większej tragedii, zobaczymy co powie
pomiarRóżnicę to odczujesz ale na spalaniu, z litra i tak rajdówki nie zrobisz tak więc czy on się tam rozpędza do setki w 15 czy w 16 sekund to już nie wielka różnica.
-
No właśnie w spalaniu różnicy nie widzę, a zawsze do odbicia tankuję. Teraz nawet więcej ale chyba regulację mam spieprzoną.
-
No właśnie w
spalaniu różnicy nie widzę, a zawsze do odbicia tankuję. Teraz nawet więcejNie możliwe przy tak małej mocy musi być różnica między 13" a 15".
-
Musi to na rusi...
Przecież widzę jak tankuję. Z tym że jutro gaz idzie na poprawki i zobaczymy jak będzie bo za dużo siorbie. -
Poza tym na większych kołach niekoniecznie spala więcej tylko na liczniku pokazuje mniej...
-
Lepiej ściągnij
sobie jakiś program do pomiarów na telefon i będziesz miał dokładny wynik.to jest dokladny wynik, ale czuje, że mogę zejść poniżej 10 z lepszym startem, silnik mi nawet nie zawył jak trzeba ; d
-
No właśnie w
spalaniu różnicy nie widzę, a zawsze do odbicia tankuję. Teraz nawet więcej ale
chyba regulację mam spieprzoną.Ja też większej różnicy nie czuje w spalaniu, a właściwie to wcale nie czuje, no ale może jakaś jest.
Chociaż... Jak jeździłem z pizzami to wyniki spalania koło 7l (15'), a teraz jak woże ludzi, to wyniki od 6 do 6,5l (13'), no ale wtedy może nie umiałem na tyle ekonomicznie jeździć, także mało wiarygodne porównanie -
ou shit, no dobra,
ale w takim razie moge podłączyć kable obojętnie od czego - tzn sam moge sobie
wybrać? skąd np mogę wziąć kabel od podświetlenia zegarów?no za bardzo wyboru nie masz, masz bodajże 3 kable od tego ... wszystko jest w starych wątkach Erde-go i Sholek-a
edit:
rozumiem, że jak
pod ściemniacz doprowadze kabelek z tego oświetlenia co zamontowalem w autku, to
ściemniacz będzie na to działał? ;raczej nie bardzo.
-
Niedługo będę brał się za rozwiązanie następnego problemu, a mianowicie wyniszczona wykładzina, która dość szybko i łatwo się siepie, w niektórych miejscach mam nawet dziury takie, że palce wchodzą i czuje blachę, czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Myślałem, żeby coś podszyć, ale nawet nie wiem co, może są jakieś inne sposoby?
Po bokach z przodu - na wysokości drzwi przednich wykładzina nie dochodziła do końca, tzn powinna się chować za plastikiem tym na progu, a nie sięgała tam i wyłaziła, to zrobiłem, bo doszyłem ją nićmi bardzo gęsto do plastikowego 'trzymaka' do którego oryginalnie ta wykładzina była przyklejona, zdało to egzamin.
-
Kup mniej przechodzoną i wymień