[moje auto] Dżizasowe biało-żółte GTi
-
To nie wiedziałem że takie problemy są z MAP. To co u mnie w końcu powinno być żeby turbo śmigało a i żeby miał normalne wolne obroty i nie wariował w korkach już nie mówiąc o zmianach pogodowych itp
-
To nie wiedziałem
że takie problemy są z MAP. To co u mnie w końcu powinno być żeby turbo śmigało a i
żeby miał normalne wolne obroty i nie wariował w korkach już nie mówiąc o zmianach
pogodowych itpPrzy turbo to chyba raczej na MAP sensor jesteś skazany
Przy wolnossaku lepiej się sprawdzi MAF. -
No pewnie tak ale co na DET3 idealne to nie będzie, a SA pewnie ładnie by wszystko ogarnął?
-
Znaczy sie zasadniczo MAF sobie zawsze najlepiej radzi jezeli chodzi o awarie w silniku, zuzycie itp. z MAPem na pewno prosciej od zera to ustawic i mniej problemow ze standalone, ktore nie sa do konca pod to przewidziane/przemyslane.
Standalone by ogarnal sprawe, ale to bedzi ekosztowac przynajmniej polowe wartosci swifta -
Połowę wartości czyjego swifta?
-
Przecietnego bez kornikow
-
To nie ma tragedii DET3 ze strojeniem montażem też taki tani nie jest
-
Co zrobić ze sprzęgłem, wypadałoby wzmocnić, ale pewnie wzmocnienie samego docisku nie wystarczy tylko jeszcze jakąś organiczną tarczę do tego czy może coś innego, spiek nie wchodzi w grę. I do kogo z tym Radzikowski czy ktoś inny może coś polecicie?
Do piątku silnik powinien wrócić wyważony i spasowany, potem wraca do mnie blok i głowica na jeszcze dokładniejsze czyszczenie i malowanie żeby wyglądał jak u Erdego
Swoją drogą chce jeszcze poduchy do Olkusza wysłać, dobry pomysł?
A tak poza tym właśnie zanabyłem coś takiego
U mnie wzmocnienie jest ostro pogięte bo 2 razy już swiftowi ktoś w dupę wjechał, a i zderzak klejony, lakier popękany, a i tak zamiaruję się z pomalowaniem na nowo zderzaków i progów na trochę jaśniejszy żółty, tak żeby pasowało wszystko do proszkowego żółtego.
Nówki sztuki nieśmigane. Wszystko w cenie samego wzmocnienia i jeszcze wysyłka gratis niby nie miałbym daleko bo drugi koniec Warszawy, ale zawsze te 100km się zaoszczędzi
Się zaczynają tzw nieplanowane wydatki jak to zawsze przy modzeniu czy remontach silnika, a na koncie coraz mniej kasy
Jeszcze te dokładki SuzukiSport dodatkowe 1500zł do wyłożenia w tym roku chyba już nie dam rady... a zanim zacznę malować plastiki to wypadałoby już mieć cały komplet, eh... Ale może laminat chociaż ogarnę...
-
Skoro już chcesz malować zderzaki i progi, to IMO na biało pod kolor nadwozia . A jak już żółto, to może jeszcze dolną część drzwi, aby "połączyć" wizualnie całość na wysokość zderzaków?
-
Może bym i pomalował na biało ale jest jeden minus... Musiałbym lampy rozklejać bo środki są żółte i by nie pasowały a nie chcę mi się tego robić no chyba żebym jakiegoś vinyla trzasnął przez środek samochodu jakieś WRC czy coś albo jakiegoś mangowego w takim stylu
tylko z żółtym motywem
więc sam pomyśl co lepsze
A no i najważniejsza kwestia biały to bym musiał dopasować do koloru samochodu więc samemu to dobrze zrobić byłoby mi ciężko, a na żółto to sam pomaluję
-
Żółte, wielkie WRC - byłby łogień
-
Żółte, wielkie WRC
- byłby łogień
mysle, ze conajmniej 5hp by wskoczylo
-
Maluj na biało, zlituj się z tym żółtym
Lampy to kupisz po 30 zł do mk3
-
Maluj na biało,
zlituj się z tym żółtym
Lampy to kupisz po
30 zł do mk3jak cos to mam na sprzedaz lampy z cabrio delikatnie przyciemniony i prysiente klarem wiec wygladaja jak nowki
-
jak cos to mam na
sprzedaz lampy z cabrio delikatnie przyciemniony i prysiente klarem wiec
wygladaja jak nowkiPokaż
-
Maluj na biało,
zlituj się z tym żółtymMi się tam podoba opcja tak jak jest teraz.
-
Mi się tam podoba opcja tak jak jest teraz.
Mi też.
Jest kilka białych w klubie, Erde ogarnia czarnego a ja czerwonego - ten ma być biało-żółty
-
Mi też.
Jest kilka białych
w klubie, Erde ogarnia czarnego a ja czerwonego - ten ma być biało-żółtyTo niech będzie cały żółty
-
Powoli do przodu
-
No ładny ten twój stoliczek tylko blatu przeszklonego brakuje
Tak to extra, składaj tam powoli, dokładnie