[ moje auto ] Suzuki Swift GL 1.0 5d mk2 1989r.
-
U mnie, po pęknięciu mocowania, kierownica skręciła o 45 stopni w stosunku do prawidłowego ustawienia na wprost oraz koło poszło w negatyw, ogólnie nie dało się tego prowadzić w jakikolwiek sensowny sposób, nigdzie nie uderzyłem, korozja po zimie zrobiła swoje
-
U mnie nic nie ściąga, kierownica nie uciekła chociaż ona już była krzywa jak kupiłem, ale to niby po jakimś dzwonie zostało nie wiem niby w tyłek dzwon a kierownica krzywa ?
Ogólnie z tego co czytam na internecie to może być milion rożnych rzeczy obawiam się tylko że sam się nie dowiem co to...
Jest to równomierne stukanie, które nasila się przy hamowaniu [ to stukanie podobne do tego jak miałem stare tarcze którymi nie miałem prawa hamować, tyle że mi nie bije pedał]. Ogólnie mam nadzieję, że to łożysko z informacji na różnych forach wynika, że bardzo prawdopodobne na początku sobie strzelało jak np. zjeżdżałem z krawężnika a po uderzeniu może się do końca rozsypało i padło... W moim wątku i tak mało osób się udziela, ale ktoś miał podobny przypadek?
-
Jeszcze jedno dźwięk wychodzi z prawego koła, ale słychać go jakby z pod silnika kurde ciężko to opisać...Może nagram jaki to dźwięk bo jadę po piwo:D?
-
Jeszcze jedno
dźwięk wychodzi z prawego koła, ale słychać go jakby z pod silnika kurde ciężko to
opisać...Może nagram jaki to dźwięk bo jadę po piwo:D?może przegub wewnętrzny?
-
Od 1.14 słychać tłuczenie.
-
może przegub
wewnętrzny?Być może przegub bo już sobie stukał może guma poszła na przegubie?
Nie ma co gdybać jak nie ściągnę koła to się nie dowiem:/ Można usłyszeć w linku:D
-
Panowie w czwartek miałem małą kolizję nie z mojej winy, sprawca uciekł ale zgłoszone na policję wraz z numerami. Uszkodzenie lewego blotnika/nadkola kierowcy zniszczeniu uległa część w której była rdza i teraz pytanie bo nie ma to jakiegoś wielkiego rozmiaru i czy opłaca się to "doprawic"??czy mogę ubiegać się o zdrowotne??
-
Panowie w czwartek
miałem małą kolizję nie z mojej winy, sprawca uciekł ale zgłoszone na policję wraz z
numerami. Uszkodzenie lewego blotnika/nadkola kierowcy zniszczeniu uległa część w
której była rdza i teraz pytanie bo nie ma to jakiegoś wielkiego rozmiaru i czy
opłaca się to "doprawic"??czy mogę ubiegać się o zdrowotne??Jak auto miało iść na handel (bo się sypało), to teoretycznie możesz to "doprawić", a w praktyce będzie tak, że nawet za zarysowanie auta z 1989 roku policzą szkodę całkowitą
Kolega z pracy miał Tico i niedawno ktoś cofając wjechał mu w tył, obrywając zderzak, gniotąc klapę i wybijając tylną szybę... Wycena ubezpieczyciela była okrutna - auto wycenili na 600 zł (przed wypadkiem ), a uszkodzenie na 30% wartości, czyli chłopak dostał 200 zł i ma rozwalony cały tył Weź teraz za 200 zł napraw to Tico Chyba, że kupi klapę za 50 zł z szybą a zderzak przywiąże na drut