[moje auto] Manuel, auto z klasą :-)
-
to normalne ze po jeździe na wodzie cieknie pompa -zresztą mówiłem ze tak będzie bo chytry traci dwa razy. A przy tej okazji wymień uszczelniacze na wałku górnym i dolnym jednak bez klucza udarowego może być ciężko no i nie zapomnij odpowiednio dokręcić wraz z odrobiną kleju.
-
nie da rady, do klucza udarowego nie będę miał dostępu. ale juz mam wprawę w rozbieraniu obudowy rozrządu 30 min i mam zdjętą więc nie jest źle.
-
moje dzieło już jeździ.
(droga nieasfaltowa, wiec i przyczepność gorsza, trzęsło ale coś tam widać )niestety trza zmienić tarcze bo biją.
ponownie wyważyć koła, bo opony się ułożyły i niestety czuć
wyciszyć autko lub sprzedać mojego ultera
-
11s ? żart ?
-
ja go nie ppiłowałem, nawierzchnia nie asfaltowa itp a bardziej żwirowa i koła buksowały. juz zimówki 175/65 założone. ale nie ma się co tłumaczyć
PS: niegdy nie widziałem na forum twojego przyspieszenia 0-100 hmmm może zrobisz nam filmik twoją strzałą ?
to ile ma do 100 tak na dłuższą metę ma dla mnie mniejsze znaczenie niz to jak super się nim po trasie jedzie. 120 km/h a on dopiero 3000 obr/min na blacie. nawet na 5 można przyspieszać itp.
PS: niszczę mity że zawieszenie z sedana nie pasuje do hatchbacka.
Z przodu mam całe zawieszenie ze zwrotnicami w swoim, z tyłu mam sprężyny i amortyzatory także z sedana.
-
myślę że skrzynia ogranicza ten silnik... zresztą powinieneś ocenić bo jechałeś w moim Gti i wiesz jak się zbiera zdrowy egzemplarz.
-
zgadzam się że skrzynia go ogranicza narazie z 1.0 na 1.6 jest wystarczające jeżeli chodzi o jazdę fajnie było by 1,2 i 3 bieg skrócić. w ostateczności jeszcze 4 ale 5 jest w sam raz na trasę
-
ja go nie
ppiłowałem, nawierzchnia nie asfaltowa itp a bardziej żwirowa i koła buksowały. juz
zimówki 175/65 założone. ale nie ma się co tłumaczyćna zimówkach mój lepiej ciągnął niż na 185/55R14 i niemcokowych felgach ...
PS: niegdy nie
widziałem na forum twojego przyspieszenia 0-100 hmmm może zrobisz nam filmik twoją
strzałą ?szczerze nie wiem, 17.75 na 1/4 mili i 18.225 pod górę, tyle wiem (ET)
PS: niszczę mity że
zawieszenie z sedana nie pasuje do hatchbacka.
Z przodu mam całe
zawieszenie ze zwrotnicami w swoim, z tyłu mam sprężyny i amortyzatory także z
sedana.no to masz full od sedana ... nikt o tym nie pisał ... pisano o sprężynach, że są inne w sedanie ...
-
są jak na moje oko wyższe trochę (chyba ze ktoś kiedyś w moim sedanie zmieniał na takie z hatchbacka) i troszkę ciężej je upchnąć
moim wrogiem było to że nie kreciłem tego na asfalcie. standardowy sedan z silnikiem g16B do 100 ma 11,2 s wiec z moim przyspieszaniem jestem DUPA
-
standardowy sedan z silnikiem g16B do 100 ma
11,2 s wiec z moim przyspieszaniem jestem DUPAmój ma 12,3 ... ale wiem że idzie lepiej
Może za jakiś czas będzie lepiej, czas pokaże -
Wreszcie dziś przeprowadzona operacja wymiany rolki napinacza rozrządu. Wylądowała w aucie rolka SKF
robiłem to na parkingu więc łatwo nie było, bo nie odkręcałem silnika od poduchy i nie manewrowałem nim góra-dół.
odkręciłem dolne koło pasowa i ściągnąłem ile dało radę. odkręciłem obudowę rozrządu i walczyłem moimi wielkimi dłońmi w tak małej przestrzeni tam a potem poskładałem z powrotem. gdybym manewrował silnikiem całość trwała by 45 min maks. a tak to całość trwała 2h ;( ale teraz się już nie martwię że mi się rozleci bo stara miała już straszne luzy.Dodatkowo dziś byłem na poprawieniu wydechu bo o wahacz uderzył czasem na dole mocniejszym. Na nowo rurkę mi wspawał inaczej zakrzywioną.
teraz tylko zrobić sobie jakieś porządne hamulce i śmigać można.
-
To może sparing swap mk5 vs mk5 ?:P
Przy okazji spytalbym się o mały głośny tuning -
moze gdybys miał skrzynie z 1.3 8V to miałbym szanse ale teraz mam za długą skrzynię żeby konkurować jeszcze z GTI
-
Rozumiem, bardziej mi chodzilo o jakiegoś spota niż kreskę a z tego co wiem mógłbyś mi małą flasznę ogarnać, na pw napiszę
-
podłączę centralkę gazu to i spota pomiedzy świetami bd mozna zrobić sobie w wawie lub okolicach teraz siedze w gdańsku niestety.
a wdech mam Ulter taka fajną przelotową banieczkę
-
W okolice podjadę, GTs ciągle na posterunku :P, nie masz cię co bać, udowodnione że niby GTi a wolniejszy od Olka
Tuning dotyczy wdechu, wydech to akurat najmniejsza kwestia -
wlot się jeszcze rozmyśla w planach na wiosnę. nie mam podjętej decyzji jeszcze
myslalem czy by nie sprzedac tego i szukac justy 3d 4x4 i wrzucić do niej 1.6 ze skrzynią 4x4 i dopiero dalej kombinować
-
wlot się jeszcze
rozmyśla w planach na wiosnę. nie mam podjętej decyzji jeszcze
myslalem czy by nie
sprzedac tego i szukac justy 3d 4x4 i wrzucić do niej 1.6 ze skrzynią 4x4 i dopiero
dalej kombinowaćA co problemy z trakcją?
Czy po prostu już nie ma co dłubać?
-
dłubać jest zawsze co
poprostu sobie rozmyślami tak trzeba sobie uzbierać troche kaski
-
dłubać jest zawsze
co
poprostu sobie
rozmyślam
i tak trzeba sobie
uzbierać troche kaskiczyli standard - apetyt rośnie w miarę jedzenia (jeżdżenia) - przesiadka z litra do 1.6 i dalej mało