[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
Ja to wlasnie robię, w tygodniu będzie.juz gotowy boczek, czekam tylko na pierscienie mdf z allegro, dodatkowo musze kupic pleksi i dwa paski.ledowe do podswietlenia glosnikow od srodka, tak aby pleksi.przenosilo po sobie swiatlo
-
Ja to wlasnie
robię, w tygodniu będzie.juz gotowy boczek, czekam tylko na pierscienie mdf z
allegro, dodatkowo musze kupic pleksi i dwa paski.ledowe do podswietlenia glosnikow
od srodka, tak aby pleksi.przenosilo po sobie swiatloWrzuć dobre fotki jestem ciekaw projektu
-
Fajnie to wygląda. Trochę rozjaśni szare wnętrze.
-
Panowie, mam pytanie bo przedziwna rzecz mi sie przydazryla dzis rano. Podczas wrzucania 1-ki drazek nieposzedl jak zwykle po lini prostej do gory tylko jakos jeszcze barzdziej na lewo(caly czas teraz tak sie wbija). Pierwszy raz mi sie takie cos zdarzylo. Pozostale biegi ok, auto normalnie jezdzi. Cos sie psuje?
-
Sprawdź sobie na początek czy wszystkie łapy, które trzymają silnik i skrzynie mają śruby na swoim miejscu.
Jak któraś się urwała bądź poluzowała się łapa, to drążek zmiany biegów może dziwnie chodzić.
Warto też sprawdzić drążki pod samochodem, które idą od lewarka do skrzyni.
Jeden jest od zmiany biegów, a drugi przytrzymuje skrzynie aby lewarek podczas przyspieszania nie miał nadmiernych ruchów. -
Sprawdź sobie na
początek czy wszystkie łapy, które trzymają silnik i skrzynie mają śruby na swoim
miejscu.
Jak któraś się
urwała bądź poluzowała się łapa, to drążek zmiany biegów może dziwnie chodzić.
Warto też sprawdzić
drążki pod samochodem, które idą od lewarka do skrzyni.
Jeden jest od
zmiany biegów, a drugi przytrzymuje skrzynie aby lewarek podczas przyspieszania nie
miał nadmiernych ruchów.Dzięki wielkie stary sprawdziłem mocowanie lewarka i rzeczywiście poluzowały sie śruby mocujące lewarek. Na koniec roboty podokręcałem i mogłem spokojnie wracać
-
Dzięki wielkie
stary sprawdziłem mocowanie lewarka i rzeczywiście poluzowały sie śruby
mocujące lewarek. Na koniec roboty podokręcałem i mogłem spokojnie wracaćSpoko - ciesze się, że coś pomogłem
-
Dziś wymieniłem w końcu filtr paliwa...wygląda cudnie
Uploaded with ImageShack.com
pomyslałem, że skoro zostało trochę benzyny w filtrze to zleję to pozostałej benzyny i to był błąd
Uploaded with ImageShack.comPoza tym wszystkim to wydech pospawany i dziś malnąłem spawy i inne miejsca srebrzanką.
-
Ostatnio odkryłem, że posiadam regulacje wysokości świateł. Co ciekawe jak demontowałem reflektor nie odpinałem nic poza wtyczką od żarówki, więc...jak to kurcze działało
-
A jesteś pewien, że działa? U mnie jeden działa, drugi nie.
-
A jesteś pewien, że
działa? U mnie jeden działa, drugi nie.
no stałem pod garażem i ruszyłem gałeczke i patrze ze światło w dół poszło
kurczeeee, ale w sumie patrzyłem bardziej na lewą stronę a na prawą już nie...