[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
Witam Na poczatku nie dziwcie się że niema fot w całym wątku bo serwer na który wrzucam ma jakieś problemy Dziś mało zrobiłem ale zawsze coś podkleiłem dalszą część dachu(jaka to katorga ),zabezpieczyłem antykorozyjnie fragment podwozia oraz przygotowałem do zabezpieczenia przód. Miałem dziś zrobić próg na cacy ale dodałem za mało utwardzacza i schło długoo więc robiłem co mogłem innego żeby tylko robić.
PS. w weekend zacząłęm już wyklejać plastiki z bagażnika taka czarną wykładziną do tego dojdzie cieniutkie wygłuszenie z pianki na drugą stronę i powinno być nieco ciszej a dwa wzrośnie estetyka bagażnika. Foty wrzucę później:)dziś takie zdjęcia:
hmmm, w sumie auto stoi tak samo a właściwie to zostało zrobić przedni prawy pas(nadkole),próg(dużo mniej roboty) dach no i wszystko trzeba mysleć optymistycznie. A teraz czas na
-
obiecane fotki
-
Zrobiłbyś coś z tymi zardzewiałymi stalówkami
-
Dziękowac krąglejszy ten nowszy model widzę ale coś tam porównac można
-
Zrobiłbyś coś z
tymi zardzewiałymi stalówkamimnie to lotto panie - to zimówki
Dziękowac
krąglejszy ten nowszy model widzę ale coś tam porównac możnano problemo
-
mnie to lotto panie
- to zimówki
ja tam nawet o zimówki zadbałem
- to zimówki
-
ja tam nawet o
zimówki zadbałemco mi po takiej robocie ? to jest robota głupiego, jak nie wsadzisz do pieca ... po sezonie, max. 2 muszą iść do poprawki ... zresztą na brak felg nie narzekam ... obecnie mam więcej felg i opon niż niejedno auto ma
-
To załóż chociaż kołpaki spinnery
-
Tyyyy(teraz załapałem ) ale już kurde kwiecień jest, 20 stopni,a Ty na zimówkach?? ps. ost post bo się offf topic robi od transformacjii
-
To załóż chociaż
kołpaki spinnerywolę bez
Tyyyy(teraz
załapałem ) ale już kurde kwiecień jest, 20 stopni,a Ty na zimówkach??
ps. ost post bo się offf topic robi od transformacjiimam 6 mm do zjechania ostatni sezon ... więc co mi zależy ? po świętach wpadną nowe felgi, więc spokojnie
-
Heja! dziś zrobione:
-na gładko próg plus poprawka przy tylnym nadkolu
-wyczyszczone z kleju góra i boki podszybia z przodu plus przeszlifowanie ognisk korozji
-pomalowanie belki z przodu(czy jak to tam się zwie )
łatana dziurka sprężynowała jak się nacisneło, więc dałem jeszcze jedną warstwę laminatu i jest git
piątek sobie wziąłem wolne żeby zapierniczać z robotą więc powinno ładnie pójść do przodu
-
No i mam dylemat jakie zderzaki brać
Pomożecie wybrać?
Tylny:
1. http://allegro.pl/suzuki-swift-gs-89-96r-3d-hb-zderzak-tyl-czarny-i1551288878.html -
do tego najbardziej pasuje ten ale mi sie osobiscie nie podobaja te z mk3
stąd ten biały co dałeś w linku bardziej by pasował do tego z mk2 -
do
tego
najbardziej pasuje
ten
ale mi sie osobiscie nie podobaja te z mk3
stąd ten biały co
dałeś w linku bardziej by pasował do
tego z mk2hmmm no to zostaje przy starych wzorach chyba ale i tak musze kupić tego czernego ze wzmocnieniem bo to jedyne istniejące
-
No cześć dziś relacja z dwóch dni.
W piątek zrobione:
-dopracowane nadkole w dolej części
-odpalony silnik na chwile (stęskniłem się za brumieniem )
-rozpoczęcie prac z prawej strony
-przygotowanie progu,nadkola i ramy przodu do odnowienia
-zabezpieczona antykorozyjnie przednia rama i położone 3 warstwy lakieru(na drugie 3 zabrakło)
-załatanie dużej dziury blachą
-poszpachlowane wstępnie ubytki w karoseri
-na niesiona mata szklana na dziurę z tyłu
A tu foty z piątku:
A dziś zaledwie 3h dłubałem ale zawsze coś
Wykonano:
-położenie kolejnych 3 warstw na ramę z przodu
-wygładzenie szpachlą miejsca po laminacie z tyłu progu
-dalsza obróbka miejsc po szpachlowaniu
-załatanie dużej dziury laminatem
fotencje:
[img]http://img854.imageshack.us/img854/2510/prgtylaminatplusszp.jpg[/img][img]http://img594.imageshack.us/img594/4792/nadkoleprawe.jpg[/img]
[img]http://img845.imageshack.us/img845/7338/ramazabezp.jpg[/img]
-
No cześć! prace idą elegancko
już został do wykończenia dach i mogę się zabierać za pierdółki czyli drzwi maska i klapa bagażnika
Nadkole i próg już wygłaskane co widać na tych fotach:
prawe tylne drzwi musiałem kupić(40zł+50kurier )bo te co miałem były bardzo wgniecone i niedałem rady ich wyprostować. A te były delikatnie podgięte w paru miejscachA teraz mam małą zagadkę :
DO CZEGO JEST TA ZIELONA WTYCZKA??A tu zmatowiony dach i pierwsze dziabnięcia szpachlą użyłem szpachlówki miękkiej wysoce elastyczną zobaczymy jak sobie poradzi ale bez lamiantu tu by już odlazła zapewne
Pozdro
-
DO CZEGO JEST TA
ZIELONA WTYCZKA??Podgrzewanie foteli
-
Podgrzewanie foteli
hmmm a nie czasem od podświetlenia blatu od automatycznej skrzyni ?
-
No witajcie
przez ostatnie dni walczyłem z dachem a w między czasie już zacząłem robić pozostałe rzeczy czyli drzwi
cały czas jeszcze poszukuję zderzaków w rozsądnej cenie i w dobrym stanie...
Oto foty z prac:
Rdza lub ewentualne odpryski usunięte i zabezpieczone antykor. plus farba. Teraz już niema włażenia do środka ale chyba jakiś dywan stary trzeba będzie wrzucić w razie czego
-
Kolejny dzień majówki oczywiście w garażu zimno dość było ale mozna było szpachlować
Generalnie to zrobiłem kolejne drzwi na gotowo, prawie żeee i dopieściłem nadkole lewe. Tak wiem niby skończyłem je dawno ale w miarę coraz dłuższego władania szpachlą stanąłęm i stwierdziłem że jest niedopracowane. Tzn. ta płaska część nadkola za bardzo była pod skosem w kierunku wewnętrznym. Zrobiłem taką bajerancką szpachelkę, wygiąłem ją pod kątem ok 90 stopni i generalnie za 2 pociagnięciem uzyskałem piekne kształty (śmiałem sie z siebie że wcześniej na to nie wpadłem ) kilka fot :