[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
Mam nadzieję, że niebawem ustawimy jakiś spocik i będzie można obejrzeć
autko na żywo.
oczywiście -
Jednak martwi mnie
elektryka spaliły się pozycje te wewnętrzne(stop'y działają), klakson padł i co
najciekawsze, przy wyłączonych światłach po wciśnięciu hamulca zapalają
się...pozycje z przodu Te pierwsze rzeczy to mam nadzieje kwestie
bezpiecznika i żarówek. Dopóki nie zrobie elektryki to nie chciałbym wkładać wnętrza
za bardzo. Kurcze przypuszczam że to zamieszanie wywołała woda z rosy, która gdzieś
sobie powłaziła... może po wysuszać wszystkie gniazda bezpieczników suszarkąA przypadkiem takie objawy nie wróża problemu z masą?
-
Masa Panie, sprawdź mase, i możliwe ze wilgoć też.
-
A przypadkiem takie
objawy nie wróża problemu z masą?
Raczej zwarcie między obwodem stopu i pozycji - to spowoduje spalenie bezpicznika owietlenia deski i pozycji( są na 1 bezpieczniku) i zapalanie pozycji(ale nie podświetlenia) przy wciśniętym stopie.
Zdjąć/odłączyć tylne lampy i bepiecznik powinien przestać się palić. Woltomierzem posprawdzać czy na kostkach jest wszystko ok, omomierzem sprawdzić lampy.Jak mnie pamięć nie myli Świstak ma żarówki stop/pozycja dwużarnikowe.... może jakimś cudem zostały źle włożone i robią zwarcie.....
wilgoć swoją drogą, ale IMHO od wilgoci bezpieczni 15A by nie wyparowywywał zaraz po włożeniu.
-
A więc tak, po części rozwiązałem problem. Wszystko przez wodę która się zebrała w złączach żarówkowych w tylnej lampie, styki zaśniedziały i było zwarcie-wyczyściłem wszystkie gniazda, wrzuciłem nowe żarówki i już nie było problemu z palącymi się pozycjami z przodu przy wciśniętym stopie. Wrzuciłem nowy bezpiecznik na podświetlenie zegarów itp. włączam, cyk działa. Za jakieś 1,5h wyjeżdżałem. Mam włączone światła i nagle sruu znowu poszło podświetlenie. Pewnie wpływa na to fakt że pewnie przepalona jest żarówka od kierunkowskazu bocznego albo klakson który też nie działa(bezpiecznik ok). Walczę dalej.
PS. wczoraj jeździłem bryką z LEDami i powiem że jest moocc na ciemnych ulicach można spokojnie jechać na samych LEDach haha
Gdyby nie remont na chacie to wóz byłby skończony pewnie może nawet dziś... -
BRAWO! Życzę jak najszybszego ukończenia projektu!
-
-
Wow! Cały bagażnik okleiłeś? Na zdjęciach prezentuje się zacnie! Ciekawe jak to wygląda w realu?
-
Wow! Cały bagażnik
okleiłeś? Na zdjęciach prezentuje się zacnie! Ciekawe jak to wygląda w
realu?
Już niedługo sie dowiecie :)Na upartego to można by spota na dniach zrobić ale wole go pokazać wygłaskanego po poprawkach, gotowego w 100% No chyba że ktoś mnie na mieście zchaczy Dziś ok godziny 20:25 wpiąłem ostatnią spinkę złożyłem audio do końca i wieczorkiem już popłynęły pierwsze dźwięki. Kurcze jaka to jest satysfakcja bo takim czasie usłyszeć tą samą muzykę tylko w nowej oprawie i w nowej jakości -
Co to za koła masz ? Jaki rozmiar ? I oponki na to jakie naciągnięte ?
-
Co to za koła masz
? Jaki rozmiar ? I oponki na to jakie naciągnięte ?
Momo 15" et niepamiętam(olek pamięta pewnie ) szerokość 7", opony 195/45 -
Momo 15" et
niepamiętam(olek pamięta pewnie ) szerokość 7", opony 195/45Szeroka guma do litrówki
Ja całe lato jeździłem na 185/55 R14 i jak teraz założyłem przejściowo letnie 155/70 R13 to samochód jakby zyskał z 10 KM (a mam 1.3)
-
-
fajny agresor był
-
przy tych laczkach to powiem, że ładnie reaguje na ruchy kierą wczoraj Suzi przeszła test bo podróżowałem w 5 osób i niestety na zakrętach obciera z tyłu(o nadkola). Może te sprężynki lub amortyzatory już wysłużone i za nisko opada dupcia.
-
wczoraj Suzi przeszła test bo
podróżowałem w 5 osób i niestety na zakrętach obciera z tyłu(o nadkola).trzeba było podgiąć przed malowaniem
Może te
sprężynki lub amortyzatory już wysłużone i za nisko opada dupcia.to co jak byś miał glebę ? zobacz lepiej to ET felgi ... niestety, dodatkowo są to 7"
-
mi tylko z przodu, z lewej strony przycieralo przez padniety amortyzator.
tak to nie mialem wiekszego problemu z tymi kolami, mimo nieznacznego obnizenia. -
fajny agresor był
no taki bandzior
-
no taki bandzior
Fajne felki, ale moim zdaniem do litra trochę za duże... Chyba, że komuś nie zależy na osiągach i nie przejmuje się zwiększonym spalaniem(moim zdaniem skoczy o +/- 1 litr / 100 km)...
P.S. Trza je tylko odmalować i będą funkel nófki sztuky ne śmygane...
-
Fajne felki, ale
moim zdaniem do litra trochę za duże... Chyba, że komuś nie zależy na osiągach i
nie przejmuje się zwiększonym spalaniem(moim zdaniem skoczy o +/- 1 litr / 100
km)...
P.S. Trza je tylko
odmalować i będą funkel nófki sztuky ne śmygane...
ja tam nie wiem ale mi tam Suzi pali jakieś 6,3l/100km i nie myśleć że ja tam 2000 nie przekraczam lubie nim pocisnąć