[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
no to na gg się
odezwijj to się zobaczywyślij mi na PW maila to Ci prześle
-
Oto fotki z nałożonego podkładu od strony wewnętrznej i zewnętrznej.
Błotniki zabezpieczone dodatkowo środkiem antykorozyjnym(ranty, dół) i dopiero na to kładziony podkład. Niby nowe blachy ale wolałem to również zabezpieczyć z dwóch stron.
Niestety podczas składowania powstało małe wgniecenie i musiałem zaszpachlować...
U dołu drzwi i klapy kładłem nieco grubiej podkładu w celu lepszej ochrony -
Ty do roboty się bierz a nie w środku dnia jakieś foty wrzucasz 13 dni zostało....
-
No i mamy bazę+klar od strony wewnętrznej tylko na tylnych drzwiach i klapie, błotniki jutro bo podkłądem były pryskane od strony zewnętrznej.
Powiem że wyszło to bardzo elegancko, zacieki prawie że niewidoczne i nieliczne, jest powód do radości
zamontowane tylko tymczasowo ale i tak morda się cieszy jak na to patrzę -
udało sie poprawić te purchle na zderzaku ?
acha i co jednak cały będzie w jednym kolorze ?
jak tak to pomyśl o tym co mówiłem, czyli słupki drzwi i klapy tylnej na czarno
imho bedzie sie ciekawiej prezentował, niż cały w jednym kolorze -
Teraz proponuje zbierać cash na swapa i dać mu serce z GTi bo wygląd będzie bardzo fajny i z zacięciem sportowym, buda zrobiona więc by się to opłaciło
-
udało sie poprawić
te purchle na zderzaku ?
nad purchlami popracuje w weekend bo chce żeby dobrze to to wyschło
acha i co jednak
cały będzie w jednym kolorze ?
jak tak to pomyśl o
tym co mówiłem, czyli słupki drzwi i klapy tylnej na czarno
imho bedzie sie
ciekawiej prezentował, niż cały w jednym kolorze
hmm myślałem o tym ale póki co jednolity będzie(pojeżdżę i zobaczę). Zawsze jak coś to mogę kupić folie i okleić elegancko,prawda? zresztą sie zgadamy na spocika to sie obgada -
Teraz proponuje
zbierać cash na swapa i dać mu serce z GTi bo wygląd będzie bardzo fajny i z
zacięciem sportowym, buda zrobiona więc by się to opłaciło
taaak już o tym rozmyślałem:) kto wie może kolejna wiosna, sie zobaczy. Póki co wyjeżdżam z garażu i się nim muszę nacieszyć -
-
eee no niezła lipa, ktore elementy jeszcze sie roznią odcieniami ?
-
eee no niezła lipa,
ktore elementy jeszcze sie roznią odcieniami ?
"niedużo"... drzwi tylne,klapa, i błotniki przednie.... -
Lakierowałeś wszystko tymi samymi lakierami czy po drodze dokupowałeś? Podkład i klar również były te same czy inne? A może rozrobiłeś coś w innych proporcjach lub położyłeś więcej warstw na klapkę...
-
inny podkład i grubość docelowego lakieru potrafią też mocno namieszać
-
wszystko robione wg odpowiednich proporcji. Lakier dokupywałem i to u tego samego sprzedawcy. Kolor jaki jest na klapce jest na budzie, zderzakach i na wewnętrznej stronie drzwi tylnych i klapie. Zresztą nawet w puszcze mi coś się niezgadzało. Pisałem do gościa to przyznał mi rację że rózne odcienie ale część ekipy jest na urlopie i niemoże nic załatwić póki co. Więc czekam. W poniedziałek się pytam ile lakiernik by wziął za malnięcie samą bazą+klar.
-
spodziewaj sie ceny za lakier jak z lokalnej mieszalni plus 100 zł za element za robocizne, normalnie 200, ale podkład jest więc sporą zniżkę urwiesz
-
spodziewaj sie ceny
za lakier jak z lokalnej mieszalni plus 100 zł za element za robocizne, normalnie
200, ale podkład jest więc sporą zniżkę urwiesz
nie nie lakier bym załatwił sam bo i tak muszą mi to wyjasnić(po 25 sie coś dowiem), zresztą jutro się dowiem. Spytać niezaszkodzi.
A tu fotka z wczorajszych prac
ułożone przewody od centralnego,głośnikowe niedokońca, sygnałowe i kabel do sterowania zasilaniem wzmacniacza. W domku trwają prace nad własną listwą LED do lamp(niekupujcie tych tandet z allegro jakby co), fotka niedługo -
Jeszcze dokładnie musze policzyć ile diód wejdzie w klosz ale chyba coś koło 30-35. Odstęp międzi LED-ami to 10mm, co 3 LED jest rezystor 160 Ohm dzięki temu wszystko świeci równoZastanawiam się czy lepiej zalać to klejem na gorąco(musze zrobić test i wystawić taki sztyft na słońce, zobaczę jak zareaguje) czy silikonem
-
klosz, zwłaszcza letem sie nagrzewa od zarówki, gorącak spłynie. Pomijając temperaturę, gorącak po jakimś czasie puści, zwłaszcza w podwyższonej wilgotności. Silikon, i to nie jakiś najtańszy, minimum soudal, na pewno nie neutralny czy szklarski - ma jechać octem na kilometr.... robiło sie lampiki do roweru..... ;P
A tego pacana z mieszalni to chętnie bym oskalpował.......
-
A tak zapytam na temat tej konstrukcji LED - brałeś pod uwagę to, że policja może narobić ci problemów ? Taka ingerencja w światła nie jest raczej dozwolona
-