[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Porobisz auto w obecnej specyfikacji, pojeździsz trochę i pomyślisz...
Wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzeniaNo co Ty
W każdym razie chcę zachować to, że cały czas jest to samochód do codziennej jazdy i nawet na tych wałkach super się spisuje
-
No co Ty
W każdym razie chcę
zachować to, że cały czas jest to samochód do codziennej jazdy i nawet na tych
wałkach super się spisujeNo to więcej nie dłub, bo awaryjność podskoczy
-
No niby tak ale
jednak tłoki podnoszące kompresję do tych wałków bardzo mile widziane by byłya nie lepiej bylo od razu wsadzić turbo koszt myślę mniejszy niż te twoje wszystkie "mody", które dają moim zdaniem marne efekty...
-
a nie lepiej bylo
od razu wsadzić turbo koszt myślę mniejszy niż te twoje wszystkie "mody",
które dają moim zdaniem marne efekty...albo kompresorek
-
a nie lepiej bylo
od razu wsadzić turbo koszt myślę mniejszy niż te twoje wszystkie "mody",
które dają moim zdaniem marne efekty...Można, ale chciałem wysokoobrotowego wolnossaka
Może kiedyś zrobię jakiegoś doładowanego - nie wiem
Jak widać doi tej poro po moim "szaleństwie" wszystko jest możliwe; ) -
Na temat mechanika powiem tylko A NIE MÓWIŁEM... Jednak każdy może dać dupy...To wiem jedno za kasę którą dałeś im zarobić kupił byś sporo przyzwoitych narzędzi. Ja ostatnio stałem się posiadaczem o to takiego cacka:
w wersji niestety dwu głowicowej ale na moje potrzeby wystarczy..
A to wszystko dlatego że nie daje zarobić mechanikowi który i tak zrobi na odpierdziel. -
, ciekawe za ile pójdzie
byl z opcja kp teraz za 13,5k
Tylko, że to nie
GX...., tylko XG...oj tam ojtam
-
Wsadzi się go do
garażu i będzie się szybciej nagrzewać,a z powrotem ?
a w zamian ta elastyczność i niutki
heh ze co ?
postaw obok siebie dwa takie same auta
z identyczna moca dizel i benzyna
beda jechac tak samowiecej ci napisze co wg ciebie oznacza elastycznosc ?
bo wg mnie zdolnosc do przyspieszanaia z niskich predkosci obrotowych do wysokich na jednym bieguzalozmy ze mamy lanosa zaczyna jechac od 1300rpm a konczy na 6300rpm czyli mamy 5krpm
i jakies tdi zaczyna jechac od 700rpm do 2300 nie dzieje sie nic, potem nagle jest łup bo turbina zaczyna popmowac z odpowiednia moca i przy 4200rpm koniec mocy
roznica 3500rpmoczywiscie do tego dochadza przelozenia skrzyni biegow
i mamy
lanos
1 0kmph do 55kmph
2 10-80
3 20-130
4 30-150
5 40-maxjakies tdi
1 0-20
2 0-40
3 5-60
4 20-140
5 50-maxjak widac i bezyniak i tedei maja jeden bieg na ktorym w zasadzie mozna jezdzic caly czas (pomijajac sam start benzyniaka )
tedei ma tylko jedna zalete - nizsze spalanie przy stalych predkosciach
-
postaw obok siebie
dwa takie same auta
z identyczna moca
dizel i benzyna
beda jechac tak
samotak się składa, że akurat jestem posiadaczem dwóch aut o tej samej mocy - benzynowego swifta 1,3 gti 101km i ropnej Ibizy 1,9TDI 101km i absolutnie nie zgodzę się z tym co napisałeś.
wiecej ci napisze
co wg ciebie oznacza elastycznosc ?
bo wg mnie
zdolnosc do przyspieszanaia z niskich predkosci obrotowych do wysokich na jednym
biegu
zalozmy ze mamy
lanosa zaczyna jechac od 1300rpm a konczy na 6300rpm czyli mamy 5krpmw którym miejscu lanos jedzie od 1300rpm tam się nic nie dzieje przez cały zakres obrotów silnika no dobra może od 3500 coś tam zaczyna ciągnąć ślamazarnie...
i jakies tdi
zaczyna jechac od 700rpm do 2300 nie dzieje sie nic, potem nagle jest łup bo
turbina zaczyna popmowac z odpowiednia moca i przy 4200rpm koniec mocychyba zatrzymałeś się w początkach lat 90-tych gdzie większość silników z turbodoładowaniem miało tzw turbodziurę. teraz jest coś takiego jak turbina ze zmienną geometrią i większość tdi/dci/jtd ciągnie od 1200-1700obr/min do 4500-5500obr/min
roznica 3500rpm
różnica z dupy
oczywiscie do tego
dochadza przelozenia skrzyni biegow
i mamy
lanos
1 0kmph do 55kmph
2 10-80
3 20-130
4 30-150
5 40-maxjakies tdi
1 0-202 0-40
3 5-60
4 20-140
5 50-max
ty chyba podałeś osiągi przeciętnego dostawczaka z silnikiem 1,9D
jak widac i
bezyniak i tedei maja jeden bieg na ktorym w zasadzie mozna jezdzic caly
czas (pomijajac sam start benzyniaka )jak widać nie masz diesla i sie na nich kompletnie nie znasz
tedei ma tylko
jedna zalete - nizsze spalanie przy stalych predkosciachdziwne, bo nie jeżdze swoim tdi po miescie ze stałymi prędkościami a pali średnio 2-3 litry mniej od swifta przy dzisiejszych cenach paliw ta jedna zaleta jest już jak dla mnie wystarczająca aby swift stał w garażu
-
No to już jest
następstwo złego ustawienia kółka rozrządu... może to że tego dnia co miałem
zamówioną hamownie to ta się zepsuła? Może to był znak, żeby nie korzystać z jego
usług w tej sprawie? No ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem...
Muszę kupić drugi
samochód żeby takie coś nie przeszkadzało mi zbytnio w życiu codziennym.
A Swift był, jest i
będzie
Co najwyżej
zastanawiam się czy kiedyś przy okazji nie kupić samego bloku, rozwiercić go,
wsadzić tłoki 75mm z Hondy D16A9 lub D16ZC i połączyć to z moją głowicą. Ciekawe co
by z tego wyszło
Ale ten blok to juz
bym chyba oddał do zrobienia do Promotora.oj uwazaj z tymi tlokami bo u mnie lezy taki bloczek ktory ma okienko po takim zabiegu
ale cug to ma od niskich obrotow trzeba przyznac
-
Spokój mi tu spamery przebrzydłe!
Nie o tym jest wątek -
tak się składa, że
akurat jestem posiadaczem dwóch aut o tej samej mocy - benzynowego swifta 1,3 gti
101km i ropnej Ibizy 1,9TDI 101km i absolutnie nie zgodzę się z tym co napisałeś.oczywiscie
jakbys czytal uwaznie to bys mial odpowiedz dlaczemu na samym poczatku
mowimy o takim samym aucie czyli np golfik 2.0 i zaczipsowany golfik 1.9
beda jechac identycznie
-
oj Mokry Mokry..
nie ma porównania w jeździe dieslem a wolnossącą benzyną np golf 1.9 tdi 101KM i golf 1,6 105KM.. tu jest przepaść!!
turbo w moim golfie odpala przy 1800 rpm a przy 2400 moment obrotowy już spada.. i można do przeciągnąć do 5k rpm,
w spalaniu jest też przepaść 6,5-7 w tdi i 9 w benzynie..MKV - pomyśl nad tym co pisał kolega mockba, grzebanie samemu na prawdę da ci oszczędności i satysfakcji.. powodzenia w nowym roku!!
-
Jestem początkujący, też posiadam Swifta i jestem pod wrażeniem Twoich przeróbek...
Ale mam do Ciebie pytanko w innym temacie niż przeróbki silnika:
Skąd masz jasne kierunki w zderzaku?!
Od jakiegoś czasu poszukuję rozwiązania w tej sprawie.
Doszły mnie słuchy, że pasują od świateł cofania z MK2, ale tylko u Ciebie widzę naprawdę coś takiego założone -
Jestem
początkujący, też posiadam Swifta i jestem pod wrażeniem Twoich przeróbek...
Ale mam do Ciebie
pytanko w innym temacie niż przeróbki silnika:
Skąd masz jasne
kierunki w zderzaku?!
Od jakiegoś czasu
poszukuję rozwiązania w tej sprawie.
Doszły mnie słuchy,
że pasują od świateł cofania z MK2, ale tylko u Ciebie widzę naprawdę coś takiego
założoneTrzeba polować na allegro nieraz się trafiają, ew prościej jest dostać ebay'u
-
A zabudowane głośniczki w drzwiach jak u MKV? ;P
Tu pewnie już własne sposoby -
A zabudowane
głośniczki w drzwiach jak u MKV? ;Ppanele z Renaty 19 ... no chyba że ktoś idzie już po całości, to wtedy rzeźba hehe
-
A zabudowane głośniczki w drzwiach jak u MKV? ;P
Tu pewnie już własne sposobyMam na sprzedaż całe boczki do mk2 właśnie tak przerobione na głośniki dodatkowe
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=994055#Post994055
Przydało by się je jednak obszyć czymś ponownie
Ja je kupiłem dla siebie do obszycia właśnie od kogoś tu na głośniku gdzie była cała historia zdjęciowa jak one były tworzone, ale potem trafiłem na całe skórzane wnętrze i nigdy tych boczków nie założyłem... Dodatkowe mocowanie na tweetery pod szybę tez jest fajneBiałe kierunki przypadkiem udało mi się trafić oryginalne chyba z kanadyjskiej wersji :]
-
Z kierunkami właśnie mam problem
Legenda głosi, że można gdzieś tam trafić
a co do boczków to ja mam inne...
mój Swift jest z rocznika '95, więc mk3 i są inaczej zbudowane, ale dzięki za chęć pomocy -
Mały objazd Warszawy Swiftem testując kamerkę