[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Coś jest nie
tak...mój chodzi cały czas jak Twój teraz i zastanawiam się czy go nie złomować.
Normalnie u mnie zamykał czwórkę bardzo szybciutko. Domykał ją bez zmęczenia. Teraz
to tylko jak na tym filmiku. serio.4 bieg dokręcał mi się do końca i na seryjnym silniku a na 5 dalej szedł
-
Chodzi o to, że
pewni smutni panowie mogą się tym zainteresować, zapukać do drzwi i zaproponować
500zł i 10pkt, gdyby to było w Belgii to jeszcze Swift by zrobił .
Wszystko fajnie,
dobrze tylko, ale droga mogła zostać anonimowa po co komuś ułatwiać pracęTak naprawdę to było na powierzchni księżyca na podnośniku hydraulicznym i się wcale nie poruszałem ale potem pojechałem jeszcze raz na autostradowym odcinku Katowickiej i chciałem wyprzedzić TIRa ale okazało się, że jechały w kolumnie w dziesięciu i musiałem je szybko wyprzedzić bo za mną jechała karetka na sygnale i musiałem jej ustąpić drogi...
-
Myślę, że trzeba
zaczekać aż MKV załatwi kręcenie kółkami i wykres z hamowni Wtedy dopiero powinno
auto zacząć jechać a i faktyczną ilość kucyków się pozna Bo na wykresach z
Ecumastera to już mi cuda od 90KM do 160KM wychodziłyJa też nie wierzę raczej w te 131km ale tak na wyczucie jest coś między 120 a 130km bo naprawdę dużo mocniej ciągnie na wysokich obrotach niż na seryjnych wałkach. Wykres i moc jest tak dla porównania z "Twoim" (Guniowym) dawnym sinikiem który też miał wykresy z Ecumastera tylko a ha hamowni chyba nigdy nie był sprawdzony. Z tego co pamiętam przed kręceniem kółkami miał 120KM a po 142KM - zobaczymy co u mnie wyjdzie na Ecumasterze a potem na hamowni.
-
Tak naprawdę to
było na powierzchni księżyca na podnośniku hydraulicznym i się wcale nie poruszałem
ale potem pojechałem jeszcze raz na autostradowym odcinku Katowickiej i chciałem
wyprzedzić TIRa ale okazało się, że jechały w kolumnie w dziesięciu i musiałem je
szybko wyprzedzić bo za mną jechała karetka na sygnale i musiałem jej ustąpić
drogi...A jechał z Tobą świstak ze sreberkami?
-
A jechał z Tobą świstak ze sreberkami?
Tak tak i trzymał kamerę i wciskał pedał gazu
-
4 bieg dokręcał mi się do końca i na seryjnym silniku a na 5 dalej szedł
To czemu teraz tego nie robi?
-
To czemu teraz tego nie robi?
Robi tylko przede mną były samochody i musiałem zwolnić
Jedyna różnica teraz jest taka, że przy odcince nie mam takiego charakterystycznego "zdławienia" silnika tylko dochodzi mi do tych 8200obr/min i po prostu wyżej się nie kręci (na filmie nie doszedłem do odcinki bo staram się zmieniać biegi do 8000obr) -
Ja też nie wierzę
raczej w te 131km ale tak na wyczucie jest coś między 120 a 130km bo naprawdę dużo
mocniej ciągnie na wysokich obrotach niż na seryjnych wałkach. Wykres i moc jest tak
dla porównania z "Twoim" (Guniowym) dawnym sinikiem który też miał wykresy z
Ecumastera tylko a ha hamowni chyba nigdy nie był sprawdzony. Z tego co pamiętam
przed kręceniem kółkami miał 120KM a po 142KM - zobaczymy co u mnie wyjdzie na
Ecumasterze a potem na hamowni.Guniowóz miał zhamowane 142KM na hamowni (Geko cars). Wykres jest na forum W DET I u Gunia nawet nie działały te Ecumasterowe wykresy - dopiero jak założyłem DET II to mogłem się pobawić ale to już na innym silniku było
-
No rozumiem, że robi i wierze tylko kurczę słabo trochę ;p No chyba, że zwiedzałeś a nie kręciłeś na maksa od tych 100-170 np ;p Porównanie:
http://www.youtube.com/watch?v=0se_agqFGhk&feature=mfu_in_order&list=UL -
chcecie prawdziwe przyspieszenie to macie
-
chcecie prawdziwe
przyspieszenie to macieNo i to się nazywa POWER!
-
chcecie prawdziwe
przyspieszenie to maciePrzy 210 dopiero 5? Co tam jest wydłubane?
-
Przy 210 dopiero 5?
Co tam jest wydłubane?odcinka przesunięta + skrzynia, a do tego grubo w silniku
-
odcinka przesunięta
- skrzynia, a do tego grubo w silniku
skrzynia seria
-
skrzynia seria
Twój znajomy z Portugalii ? Czy na teamswifcie opisany
-
skrzynia seria
a w Hundzienie 5 kiedy wbijasz? Trzeba było zostawić white power'a i go dalej dłubać, było by co oglądać w PL a tak to kicha
-
zbłądził i poszedł na łatwiznę, jak wielu
-
chcecie prawdziwe
przyspieszenie to macie
[video:youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RgfCLU0-N1g[/videono to to przynajmniej jakoś w miarę jedzie, bo GTI kolegi MKV jak dla mnie idzie bardzo podobnie jak seria na tym filmiku. Zryzykował bym stwierdzeniem, że w moim TDI szybciej wskazówka na blacie się przemieszcza a jest jak narazie seria 100km
-
ten filmik z posta na którego odpowiedziałeś to na pewno nie jest seria
-
no to to
przynajmniej jakoś w miarę jedzie, bo GTI kolegi MKV jak dla mnie idzie bardzo
podobnie jak seria na tym filmiku.Może to te felgi moje ciężkie - nie wiem
Dupohamownia mówi, ze idzie wyraźnie lepiej niż seria chociaż narazie szału nie ma. Przed dalszym strojeniem muszę wymienić końcowy tłumik bo ten teraz wyraźnie dławi mi silnik. Potem kręcimy kółkami i dopiero wtedy oczekuję jakichś większych rezultatów - nadal jednak nie wiem jak te kółka ustawić - będzie metoda prób i błędów na drodze a potem na hamownie na szlifowanie mapy.Z wydechem jeszcze muszę się wstrzymać minimum tydzień bo obecnie wszystkie oszczędności poszły na pierścionek zaręczynowy więc Swift musi chwilkę jeszcze poczekać - mam nadzieję, że śniegu tak szybko nie będzie