Mój troszke rajdowy SS
-
zimno było to i
ręce się trzęsłydo tego mydelniczka zwana tez zaslepka na body no i wychodzi ujnia
-
do tego mydelniczka
zwana tez zaslepka na body no i wychodzi ujniaacha, to teraz wszystko jasne. no nic trudno
-
pytanko z jakiej firmy wrzucacie pierścienie tłokowe do waszych gti
-
pytanko z jakiej
firmy wrzucacie pierścienie tłokowe do waszych gtiRIK
ew. Hastingsy też są ok -
i nadszedł czas w końcu na dmuchającą uszczelkę
[
-
Jak już to mam rozebrane to może by coś podłubał w tym silniku. Co proponujecie?
-
A ile masz pieniędzy?
-
no to zależy bo chciałem zrobić jakiś mocny silnik ale narazie nie mam na to dużo czasu bo szkoda sezonu a ten musiał by być dość szybko zrobiony do maja. i chciałem zrobić jakieś małe modyfikacje żeby to troszkę lepiej jeździło a na spokojnie bym składał drugi mocny silnik
-
A ile masz czasu?
-
no 8 maja bym chciał pojechać
-
a wkleja fotke
co prawda nie moja tylko kolegi Uysy
ale zawsze mozecie poogladac inne
no i oczywiscie polubic strone -
chciałem zrobić jakieś małe modyfikacje żeby to troszkę lepiej jeździło a na spokojnie
bym składał drugi mocny silnikPorting głowicy?
-
Do 8 maja to można poskładać prawie wszystko. Tylko co tera? Tylko wymiana uszczelki i przy okazji jakieś działania? Szczerze mówiąc, to ja rozebrałbym silnik i poskładał go od nowa przy okazji wyważając i odelżając dół.
Można też samą głowicę podłubać, wywalić przepływkę i zestroić na ecumasterze. -
głowicę mam już obrobioną i najprawdopodobniej będą wałki cat camsy, zakupiłem też nowe tłoki i pierścienie. a gdzie dawałeś wał do roboty i jaki koszt tego był?
-
Wał z kołem zamachowym i dociskiem do Wieśka Kusia w Staniątkach (koło Niepołomic), blok, korby i tłoki do Zdzicha Kusia (brata Wieśka) w Niepołomicach.
Jakie tłoki kupiłeś? -
tłoki nadwymiar 0,50 motorex, pierścienie rik
-
witam orientuje sie ktoś z czego pasuje większa przepustnica do swifta
-
witam orientuje sie
ktoś z czego pasuje większa przepustnica do swifta -
Fetor oddychaj głęboko,wdech wydech.......
-
Fetor oddychaj
głęboko,wdech wydech.......mam to nagrane na telefonie wiec nie zapomnę
pamietaj wiesz o czym