[moje auto] Suzuki Swift MK V 1.0 GLX 2002
-
Ja kupiłem niedawno oryginalne Fondmetale z GTI i też nakrętki (stożkowe, przelotowe) złapały szpilki na jakichś 6-7 mm, więc trochę mało...
Ale poprzedni właściciel tych kółek jeździł 3 sezony na nich montując je na nakrętki od stalówek, które siłą rzeczy trzymały jeszcze słabiej i nic mu się nie odkręcało i koło nie odpadło.
Tu jeszcze jest plus, że te felgi wchodzą idealnie na piastę, więc ona przenosi większość obciążeń - jakbym stosował jeszcze pierścienie centrujące na niestandardowe felgi i miałyby się trzymać na takiej małej ilości gwintu szpilek to bym się nie odważył...
I tu pytanie do Hellsina, który ma 1.3 8V - dawałeś dłuższe szpilki pod alusy? Ile u Ciebie gwintu łapią nakrętki?
-
I tu pytanie do
Hellsina, który ma 1.3 8V - dawałeś dłuższe szpilki pod alusy?nie.
Ile u Ciebie gwintu
łapią nakrętki?jak będę zmieniać koła, to policzę obroty
-
To co u mnie w mk3 było ok a w mk5 jest źle? Ja Was proszę poprzedni właściciel felunku śmigał na śrubkach ze stalówek i nie odpadły..ja jak zakładałem to mi facet powiedział,że muszę mieć pierścienie no i były pierścienie i cały sezon łącznie ze zlotem ani jedno koło mi się nie odkręciło czy nawet śruba nie poluzowała
-
Dane odczytane z felg to:
ET 36, 5J 13H2Gdzieś przeczytałem, że do Swifta najlepsze są felgi 4,5J, ale piątki też mogą być
-
Dane odczytane z
felg to:
ET 36, 5J 13H2
Gdzieś
przeczytałem, że do Swifta najlepsze są felgi 4,5J, ale piątki też mogą byćTy chcesz 13" alusy zakładać? Jak już się bawić to żeby to jakoś wyglądało i polepszało przyczepność
Ja ostatnio kupiłem oryginalne Fondmetale swiftowe 14" od kolegi Kubaster'a z oponkami 185/55R14 i jestem mega zadowolony - wcześniej na lato miałem 13" stalowe 4,5J z oponami 155/70R13 (standardowa stal) i samochód wyglądał jak kibel na takiej wąskiej oponie. Do tego wysokie opony i wąskie - przyczepność kiepska, na zakrętach się wykładał na oponach - jednym słowem lipa.
A teraz pomyka jak przyklejony, chociaż opona szersza o 30 mm trochę przymula te 68 koników (ile ich nie zdechło do dziś to nie wiem ). Ale wygląd auta wszystkie te drobne niedogodności rekompensuje Ten wzór felg idealnie pasuje do kanciastej sylwetki samochodu
Zdjęcia zamieszczę niebawem w odpowiednim dziale. Bo koła to nie wszystko co się zmieni w tym sezonie
-
Ty chcesz 13" alusy
zakładać? Jak już się bawić to żeby to jakoś wyglądało i polepszało przyczepność
Mam nówki opony 13stki więc nie bawiłem się w zmianę rozmiaru. Jakbym nie miał opon to oczywiście celowałbym w 14
Dziś postaram się wrzucić zdjęcia robione aparatem, który jest więcej warty niż wóz -
-
Ani zdjęcia nie
wrzuciłem "dziś", nie udało się również zrobić foty lepszym aparatem więc została
... stara komórkafelgi skądś znam Na glebę go
-
felgi skądś znam
Oj tam oj tam
Na glebę go
Nocoty.pl to jest górski pomykacz zatrzymałbym się na pierwszym kamyczku
-
Oj tam oj tam
w sumie już 3 klubowicz je posiada
Nocoty.pl to
jest górski pomykacz zatrzymałbym się na pierwszym kamyczkuoj tam oj tam jak jedziesz powoli, to prawie wszędzie wjedziesz nawet przy -40mm
-
Ale masz fajne alu Wrzucaj lotę na klapę jak ma Hell i będzie fajnie młodzieżowo wyglądać
Aha jeszcze jedno... GDZIE MASZ RAMKI KLUBOWE??!!
-
Ale masz fajne alu
byłe Twoje
Wrzucaj lotę na klapę jak ma Hell i będzie fajnie młodzieżowo
wyglądaćszkoda klapy
-
byłe Twoje
no nie żartuj,że miałem takie wypaśne 13" Muszę sobie zrobić wieczór z i powspominać stare dzieje,pooglądać fotki...
teraz to nawet mi się nie chce zmieniać zimówek na letnieszkoda klapy
szkoda to wiesz kiedy jest
-
no nie żartuj,że
miałem takie wypaśne 13"chyba jakieś takieś
teraz to nawet mi
się nie chce zmieniać zimówek na letnieaktualnie jak pada to się nie dziwię
szkoda to wiesz
kiedy jestwiem, jak koledzy z klubu wchodząc do garażu grabią wszystkie części z auta
-
chyba jakieś takieś
aktualnie jak pada
to się nie dziwięw ogóle bo i tak kołpaki i tak...a jeszcze trzeba zatargać te opony na parking i wymienić
wiem, jak koledzy z
klubu wchodząc do garażu grabią wszystkie części z autateraz to już tam nie ma nic do grabienia
-
Aha jeszcze jedno... GDZIE MASZ RAMKI KLUBOWE??!!
Ramka jest z przodu, na tył nie mam czasu, tam trzeba się trochę pobawić i mieć nowe wkręty w zanadrzu bo tamte to jedna rdza i nie chcą wyjść
-
-
Dawno mnie tu nie było Świstak z okazji tego, że odważył się jechać do Chorwacji (co nastąpi za miesiąc) dostał kilka nowych części ... szczegóły jutro jak odbiorę od mechanika
-
To wymiany była końcowa puszka tłumika (125zł + 4zł obejma), łożyska tylne (35zł). Poza tym poczyszczone hamulce z przodu i naprawiony centralny w lewych tylnych drzwiach (przewód w drzwiach był złamany). Łącznie części 164 zł + 100 robocizna.
Poza tym Suzi dostała nowy filtr powietrza Japan Parts = 19zł i komplet nowych wycieraczek - wszystkie z firmy MotGum (made in Poland - wspieramy polski przemysł)
380 mm (tył) - 11,29; 450 mm (prawa) - 12,19; 530 mm ze spojlerem (lewa) - 22,39.
Ale do mechanika trzeba jechać jeszcze raz bo nie usłyszał, ani nie zdiagnozował stukania z tyłu a to było to na czym najbardziej mi zależy. -
Ale do mechanika
trzeba jechać jeszcze raz bo nie usłyszał, ani nie zdiagnozował stukania z tyłu a
to było to na czym najbardziej mi zależy.pewnie tłumikarz dał ciała