[moje auto] srebrne mk5 GLS by Ryłek
-
nie wiem, ja
rzeźbiłem drzwi pod 16,5 cmOj. Mi bardziej chodziło jakie miejsce odradzasz z tyłu.
-
Luty się skończył i myślałem, że wraz z nim wydatki. A tu jednak mała niespodzianka. Coś mi się przymuliła suza i za nic nie chciała się zbierać. Nocne oględziny pod maską wskazały kres żywota przewodów W/N. Świece wyglądały troszkę lepiej, ale profilaktycznie zdecydowałem się na zakup nowych.
Po wnikliwej analizie tematów z kącika technicznego wybór padł na przewody SENTECH i świece NGK BPR6ES.Tak więc lista płac jeszcze troszkę się wydłużyła.
Pełen radości udałem się z zakupionymi rzeczami do garażu. Wymiana świec obyła się bez przygód. Natomiast nie obyło się bez nich przy okazji wymiany przewodów. Okazało się, że przy wyciąganiu przewodu doprowadzającego prąd do kopułki, przy kopułce urwał się kawałek miedzianej blaszki wewnątrz kabla. Ale to jeszcze nic. Ze środka posypał się zielonkawy proszek. No i już wiem skąd wzrost apetytu na paliwo i brak chęci do jazdy.
Patyna ma jakąś wartość?
Suma sumą do listy części dochodzą jeszcze palec z kopułką.
Jutro wszystko składam do kupy.
Całe szczęście, że czerwony swift został w rodzinie.
-
Oj. Mi bardziej
chodziło jakie miejsce odradzasz z tyłu.w ogóle odradzam głośniki z tyłu
-
A miało być tak pięknie. Okazało się, że nowa kopułka ma lekko przesunięte gniazda do kabli w stosunku do tej co miałem. Pytanie za 100pkt, czy to się jakoś reguluje ustawieniem zapłonu? Czy też oddać do sklepu i poprosić o inną?
-
A miało być tak
pięknie. Okazało się, że nowa kopułka ma lekko przesunięte gniazda do kabli w
stosunku do tej co miałem. Pytanie za 100pkt, czy to się jakoś reguluje
ustawieniem zapłonu? Czy też oddać do sklepu i poprosić o inną?Ale zakładałeś i auto odpala?
-
Ale zakładałeś i
auto odpala?Nie zakładałem, bo to było dość spore przesunięcie.
Na czarno oryginał, a na czerwono sposób ułożenia gniazd w zamienniku. Wątpię, żeby auto odpaliło. Oddałem do sklepu i jutro będzie takie jak oryginał.
-
Wiosna w pełni. Wolna sobota. Można spokojnie przy autku podłubać. Skutkiem tego w końcu mam zamontowane halogeny.
Trochę zabawy z tym było. Szczególnie ze znalezieniem wtyczki do przełącznika. O dziwo, tą od przekaźnika znalazłem od razu. Natomiast jako izolację przy lampach użyłem silikonu. Zobaczymy jak się sprawdzi w tej roli.
-
noooo miodzioo
ze tak spytam a do czego ten sylikon uzywales ? -
Widzę też nie próżnowałeś w sobotę zacnie wygląda
-
Przyszła pora zmienić zimówki na letnie. Przy okazji była mała zamiana alufelg i teraz tak się autko prezentuje.
Trzeba będzie jeszcze raz pomalować zaciski i bębny, bo teraz wszystko widać.
p.s. Danbar - sylikonem uszczelniałem połączenie wtyczek przy halogenach (tych co są przy puszkach).
-
na glebę go
-
Extra się prezentuje
fajny klimat zdjęcia. gdzie to? zajadę później moim na sesje -
fajny klimat
zdjęcia. gdzie to? zajadę później moim na sesjeNa cmentarzu przy kaplicy...
Tak na poważnie to fajne zdjęcie wyszło i auto też ok. Te felgi to 13" Borbety?
-
Exip u Ryłka jakoś tak ładniej wyglądają niż u mnie ale za to te jego u mnie się prezenczą też niczego sobie nawet mi kolorowe wstawki na nich pasują do koloru nadwozia
-
na glebę go
Sama się zrobi jak 4 osoby do środka wejdą.
-
Extra się prezentuje spoko
Dziękować.
fajny klimat zdjęcia. gdzie to? zajadę później moim na sesje
W takim razie zapraszam do siebie. Jeszcze kilka innych ciekawych zabytków się znajdzie.
Na cmentarzu przy kaplicy...
Żadna kaplica, jeno pozostałości po klasztorze.
Tak na poważnie to fajne zdjęcie wyszło i auto też ok. Te felgi to 13" Borbety?
Tak jak napisał Dawcy - Exip. Od niego mam kółka.
Exip u Ryłka
jakoś tak ładniej wyglądają niż u mnie ale za to te jego u mnie się prezenczą też
niczego sobie nawet mi kolorowe wstawki na nich pasują do koloru nadwoziaNo to czekam na prezentacje jak wyglądają u Ciebie.
-
Spoko jak się zrobi pogoda to zaktualizuję temat, wtedy wrzucę foto. No chyba że do tego czasu skończę rzeźbić baranka to będą foty z pola walki
-
Exip u Ryłka
jakoś tak ładniej wyglądają niż u mnie ale za to te jego u mnie się prezenczą też
niczego sobie nawet mi kolorowe wstawki na nich pasują do koloru nadwoziaDawaj fotę w odpowiednim dziale
-
Jak się pogoda zrobi bo póki co wali żabami i pizga
-
Ryłek na jaki kolor będziesz malował zaciski i bębny ? mamy podobne autka i się właśnie zastanawiam nad kolorkami ...