Swift S1300 czyli budujemy rajdóweczkę... ;)
-
Mam nadzieję, że
już wkrótce Będzie ciekawieHistorii rajdówki ciąg dalszy
Zgodnie z przypuszczeniami forumowych wyjadaczy Swift za długo na głowicy splanowanej o -1.5 mm nie pojeździł Uszczelka miedziana szybko zaczęła puszczać a zaworki zaczęły już nabierać ochoty na przywitanie się z tłokami Eksperyment był ciekawy ale szybko zapadła decyzja o zmianie główki bo szkoda by było nowy silnik wysłać w kosmos.
W piwnicy wylądował dawca organów - G13B bez wału i michy
Szybki demontaż w piwnicy i blok / pokrywa leci na półkę a głowicę tacham do ciepłego pokoju
Bez wałków i kółek + lekkie czyszczenie
Jeszcze seryjne kanały dolotowe... Jeszcze...
Seryjne komory spalania i zaworki
Wkrótce opis zmian...
-
o qrde to zaduzo planowania jednak a chcialem Cie przescignac i zejsc odrazu o 2mm:D
szkoda tamtejglowicy bo byla dobrze obrobiona i kupa kasy poszlo na nią.
Gdzie silnik dorwales? -
o qrde to zaduzo
planowania jednak a chcialem Cie przescignac i zejsc odrazu o 2mm:DTo nie maluch, nie przejdzie
szkoda
tamtejglowicy bo byla dobrze obrobiona i kupa kasy poszlo na nią.No szkoda, była naprawdę fajnie zrobiona, tylko zbyt wiele razy musiała być planowana i się "skończyła"...
Gdzie silnik
dorwales?Ze trzy telefony po klubowiczach i silnik na dzień następny załatwiony Nie takie rzeczy ludziom po garażach leżą, trzeba tylko wiedzieć gdzie uderzyć
-
Ze trzy telefony po
klubowiczach i silnik na dzień następny załatwionyczyzbys dzwinił do imiennika ?
-
czyzbys dzwinił do
imiennika ?Pewnie kupił od Fetormana
-
Pewnie kupił od
Fetormanaja tam nie wiem nie znam sie
ale wydaje mnie sie ze wiem gdzie moga jakies glowki w dobrym stanie lezec
-
ale wydaje mnie
sie ze wiem gdzie moga jakies glowki w dobrym stanie lezecna polu
-
Pewnie kupił od
Fetormananeee, nie jestesmy imiennikami
-
Fetor nas zdradzil, juz nie ma bialej strzaly...
-
Fetor nas zdradzil,
juz nie ma bialej strzaly...ty lepiej nic nie mow bo jak ja napisze ze przymierzales cyckonosze to dopiero bedzie jazda
-
ty lepiej nic nie
mow bo jak ja napisze ze przymierzales cyckonosze to dopiero bedzie jazdabeheheheh
dobij mnie
sory za OT.
Radzio jak tam postępy z silnikiem ?
-
Wkrótce opis
zmian...Silnik kupiłem na Śląsku, od Maćka. Starzy klubowicze na pewno wiedzą o kogo chodzi
Zaworki wyjęte, czyścimy komory z nagaru:
No i zaczyna się jazda...
Adi przy pracy
Trochę za dużo tam w środku tego aluminium... ;D
-
nie ja przymierzalem, tylko kobiety - ja pomagalem hehe,
a to chyba roznica :-P -
Silnik kupiłem na
Śląsku, od Maćka.i to jest pewnie ten motor co sie wysrał jak do kąkolewa jechalismy ?
-
i to jest pewnie
ten motor co sie wysrał jak do kąkolewa jechalismy ?Możliwe - pewnie dlatego nie ma wału i korb z tłokami
Mnie tylko głowica interesowała -
Trochę za dużo tam
w środku tego aluminium... ;DPo pierwszych szlifach:
Na początek delikatnie
-
Po pierwszych
szlifach:Na początek
delikatniec.d.
Ciągle mi było mało to jechaliśmy dalej...
jeszcze z migdałkami...
usuwanie migdałków i dalsze wywalanie mięsa
Oczywiście wszystko jeszcze do wyrównania i przeszlifowania...
-
Nowe prowadnice zaworowe. Ssące skrócone na zero
-
Nowe prowadnice
zaworowe. Ssące skrócone na zeroPorting skończony Nie jest idealnie ale powinno być lepiej niż w serii
-
przy czole wtrysku nie powinienes wyciac jeszcze troszke dolu tych migdałów? jakos tak dziwnie wyglada moze na foto tylko.