[Mk VI/ALL]Akcja serwisowa suzuki (swift).Przewody paliwowe.Aktualne?
-
Przed chwilą znalazłem...
"Przedsiębiorca Suzuki Motor Poland sp. z o.o. powiadomił Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że niektóre samochody Suzuki Swift mogą stwarzać zagrożenie dla użytkowników.W niektórych egzemplarzach samochodu Suzuki Swift, wersji trzy i pięciodrzwiowej o pojemności silnika: 1.3, 1.5 istnieje ryzyko związane z nieprawidłową odległością pomiędzy przewodem paliwowym a obudową przepustnicy. W przypadku kontaktu tych dwóch elementów może dojść do przetarcia wierzchniej warstwy przewodu paliwowego oraz wycieku paliwa.
W Polsce kampania naprawcza dotyczy 804 samochodów, wyprodukowanych na Węgrzech.
Przedsiębiorca poinformował UOKiK, że powiadomi listownie właścicieli samochodów objętych kampanią o konieczności sprawdzenia ułożenia przewodu paliwowego w autoryzowanej stacji obsługi. Wymiana lub modyfikacja wadliwie zamocowanych elementów odbędzie się na koszt producenta."
Ktoś o tym słyszał?Korzystał z tego?
Niestety lista numerów VIN już wygasła na stronie z której to skopiowałem.
-
Tylko skoro napisali że Swifty z silnikami 1.3 i 1.5 to raczej chodzi o Mk VI i ew. Mk VII (ale raczej nie).
-
Poza tym ten przewód to krótki jest, samemu można wymienić
ja mam wymienione obydwa na gumowe w osłonie, od samej przepustnicy do baku. -
Trudno....
-
Ktoś o tym
słyszał?Korzystał z tego?
Niestety lista
numerów VIN już wygasła na stronie z której to skopiowałem.dotyczyło to Mk VI ... dodatkowo SSS-a też. W wadliwych egzemplarzach wymieniano w ramach gwarancji.
-
Poza tym ten
przewód to krótki jest, samemu można wymienić
ja mam wymienione
obydwa na gumowe w osłonie, od samej przepustnicy do baku.Mógłbyś napisać co i jak z taką zmianą?Mnie czeka wymiana,bo czuć paliwko jak wysiadam z auta zaraz po wyłączeniu silnika.Jaki koszt?ile to robótki?
-
Mógłbyś napisać co
i jak z taką zmianą?Mnie czeka wymiana,bo czuć paliwko jak wysiadam z auta zaraz po
wyłączeniu silnika.Jaki koszt?ile to robótki?U siebie wymieniałem przewód doprowadzający od baku aż po monowtrysk i powrotny, też na całej długości, w ramach walki ze spalaniem
Mtalowe przewody lecą pod autem, pod trzema osłonami. Odkręcasz je, wywalasz stare przewody, puszczasz nowe i do baku podpinasz, więc raczej bez kanału się nie obejdzie.
Koszt u mnie 12zł za 1m przewodu gumowego w osłonie. Po 3 metry na przewód dałem bodajże.A skąd dokładnie to paliwo czujesz?