chyba przeguby
-
Witam nie korzystałem z forum ale do rzeczy od 3 lat uzytkuje żona Tico 2000 przebieg 140000 km nie dawno się nim przejechałem i zaniepokoiło mnie ze w trakcie jazdy z lewej strony z przodu słychac niepokojące stuki (jakby guma) nawet na postoju przy ruchach kierownicy mam przypuszczenia że to końcówki drążków wahacz nie dawno wymianiony i sprawdzony co tym myślicie pozdrawiam
-
Witaj.
Szukałeś w wyszukiwarce podobnych tematów?Spróbuj ruszyć zrywnie na skręconych kołach i sprawdź czy są stuki. Jak są to pewnie przegub. Jeśli nie to obstawiałbym końcówki drążków a zwłaszcza jak na postoju przy kręceniu kierownicą stuka.
Te stuki są mocne, wyraźne czy trzeba się wsłuchać?
Może inni koledzy wypowiedzą się później. -
... od 3 lat uzytkuje żona Tico 2000 przebieg 140000 km nie dawno się nim przejechałem i zaniepokoiło mnie ze w trakcie jazdy z lewej strony z przodu słychac niepokojące stuki (jakby guma) nawet na postoju przy ruchach kierownicy mam przypuszczenia ...
W takim przypadku polecam pojechać na stację diagnostyczną, gdzie dokonywane są przeglądy rejestracyjne i za 10-20zł będziesz miał pełną diagnozę bez gdybania i wymiany zbędnych rzeczy.
Sam tak wielokrotnie robiłem i z tego rozwiązania jestem zadowolony -
Jeśli kręcisz kierownicą na postoju i słyszysz takie jakby przeskakiwanie to na 99% sa to łożyska na mcpersonie. Wymieniłem te śmieszne łożyska i ustąpiło. Przy okazji wymieniłem też te wszystkie gumy które tam się znajdują. Pozdro
-
Mam prośbę - zmień nazwę tematu, bo ten obecny kompletnie nic nie mówi, a przede wszystkim jest mylący. Sam piszesz, cyt. "mam przypuszczenia że to końcówki drążków", a w temacie są przeguby