Problem z radiem.


  • Użytkownik archiwalny

    Siemka. Sprawa wygląda tak , że przy starym radiu jak i przy nowym dzisiaj zamontowanym po włączeniu jakiegoś odbiornika typu dmuchawa albo wycieraczki zaczyna mi coś skwierczeć.
    Czego tu się czepić???

    Drugie pytanko. Lubię słuchać Planety poznań a nowe radio nie chce mi tego ściągać. Przy starym radiu było coś lepiej ale nie to samo. Czy nowe radio można dać do przestrojenia??
    Radio to JVC KD-R321

    Proszę o pomoc.
    POzdro.


  • Użytkownik archiwalny

    Siemka. Sprawa
    wygląda tak , że przy starym radiu jak i przy nowym dzisiaj zamontowanym po
    włączeniu jakiegoś odbiornika typu dmuchawa albo wycieraczki zaczyna mi coś
    skwierczeć.
    Czego tu się
    czepić???

    Ja się przyczepię, że nie ten kącik.
    Na Elektronikę z tym.

    W temacie: w jaki sposób podłączyłeś radio? Mam na myśli czy podłączyłeś je do fabrycznej instalacji?
    Bo radyjko to najlepiej bezpośrednio do aku podpiąć... (plusowy przewód)
    Co do reszty, to zapewne Mariuz i Drzonca (i reszta) napiszą Ci, że pewnie jakiś filtr p/zakłóceniowy Ci potrzebny.

    Drugie pytanko.
    Lubię słuchać Planety poznań a nowe radio nie chce mi tego ściągać. Przy starym
    radiu było coś lepiej ale nie to samo. Czy nowe radio można dać do przestrojenia??

    Sprawdź antenę, antenę i jeszcze raz przewód antenowy.

    Radio to JVC
    KD-R321

    Fajne radyjko, zresztą jak każdy "dżejwis".
    Podstawowy model, który w zupełności wystarczy "nie-audiofilowi onaniście".

    Proszę o pomoc.

    Staram się.


  • Użytkownik archiwalny

    Wiem , że się starasz. I tak powinno być.
    Co do kąciku to ten to ten bo radyjko jest w Tico


  • Użytkownik archiwalny

    Wiem , że się
    starasz. I tak powinno być.
    Co do kąciku to ten
    to ten bo radyjko jest w Tico

    Nie odpowiedziałeś mi na pytanie: jak podłączyłeś radio?


  • Użytkownik archiwalny

    Pod aku a dzieje się tylko przy włączonym radiu a przy Cd itp tego zjawiska niema.



  • Nowe i przestrajać ?

    Co do zakłóceń to przejrzyj instalację antenową. Być może i samo radio ma jakąś usterkę.

    Kiedyś kupiłem w Biedronce super wypasione i żarło mi akumulator do zera bez używania. Było uszkodzone więc w ramach gwarancji je zwróciłem i oddali kaskę.

    Ja mam takie : Blaupunkt Canberra SD27 http://www.forum.v10.pl/radio,na,karte,blaupunkt,sd27,t1130.html


  • Użytkownik archiwalny

    Pod aku a dzieje
    się tylko przy włączonym radiu a przy Cd itp tego zjawiska niema.

    Sprawdź połączenie kabla antenowego z anteną oraz z radiem.


  • Użytkownik archiwalny

    W porządku ,tak zrobię. Jaco uszkodzenie odpada bo jak pisałem w poprzednim było to samo. A co do przestrojenia to właśnie dlatego pytam. Bo dziwne , że poprzednie stare kasetowe Blaupunkt Ontario DJ30 mi lepiej odbierało, w robocie w aucie w radiu VDO idealnie a tu w nowym lipa.



  • Być może gdzieś jakieś przebicie na elektryce się zrobiło i temu są zakłócenia.

    W moim poprzednim jak i obecnym Tico podobnych problemów w ogóle nie miałem.


Log in to reply