Jak wyjąć miskie olejową z tico?
-
Jestem świeżym użytkownikiem tegoż forum, więc wypadało by się przywitać - Witam!
Mam małą prośbę. Mógłby ktoś przedstawić krok po kroku jak wymontować miskie olejową z tico nie wyciągając silnika? Czy jest to wogóle możliwe? Muszę dostać się do tłoków a nie chciałbym wyjmować silnika, tylko zdjąć góre i dól i gitara -
Jestem świeżym
użytkownikiem tegoż forum, więc wypadało by się przywitać - Witam!
Mam małą prośbę.
Mógłby ktoś przedstawić krok po kroku jak wymontować miskie olejową z tico nie
wyciągając silnika? Czy jest to wogóle możliwe? Muszę dostać się do tłoków a nie
chciałbym wyjmować silnika, tylko zdjąć góre i dól i gitaraco to wymiany miski to kiedys o tym pisalem http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=73765&Number=962418#Post962418 troche chaotycznie to przedstawilem ale powinienes zajarzyc o co chodzi ocywiscie nie da rady tego zrobic bez kanalu i musisz oczywiscie jakos podwiesic silnik ja urzylem do tego liny ;p tak jak pisalem w poscie. Pozdrawiam i powodzenia.
-
No to widze ze kombinacja czeka mnie co najmniej alpejska... Dzieki za nakierowanie mnie na ten wątek. Teraz tylko zebrać motywacje i zabierać sie do pracy
-
Ja chciałbym kolegę odwieść od próby zabawy z tłokami bez wyjmowania silnika. To się niby wydaje proste, ale skróty są zawsze najdłuższe. Wyciągnij silnik i rób wszelkie naprawy na stole, zabawa z układem korbowo-tłokowym w silniku zamontowanym do samochodu często kończy się w najlepszym przypadku zatarciem i obróceniem którejś panewki. Silnik w Tico wyciągniesz szybko, będziesz miał lepszy dostęp, a dzięki temu możesz zaoszczędzić pieniądze i czas- ciężko dobrze skręcić łożyska korbowe bez wymontowania silnika
Pozdro.