Tico się nie psuje
-
No ja wierciłem i
pasuje Wg sprzedawcy brakowało tylnej części osłony, która była krótsza.
Moim zdaniem była by za krótka, bo 2 przednie pokrywają całość przewodów.Jeszcze brakuje mi tylnej osłony na przewód hamulcowy
Daj znać czy
różnica będzie odczuwalnaMasz ściągacze?
Mam
Bez tego nie ma się do czego zabierać.Mcphersony to nie jest taki trudny temat, jeśli ma się odpowiednie narzędzia. Temat
przerabiałem wielokrotnie, nawet w tico koleżanki, gdzie mechanik zamontował
sprężyny od matiza (dłuższe)Mierzyłem sprężynę przed (32,5cm) i po dość mocny ściśnięciu (25,5cm).Nie szło tego złożyć bo jeszcze dalej brakowało z 2 lub 3cm.Dalej bałem się tego ściskać bo myślałem że wywali.No chyba że dali mi sprężynę z Matiza (ale w Foxie ).
2 typy? Pewnie
ślizgowe (na smar) i łozyskowe (takie jak w matizie)?Tak miałem ślizgowe.
Gościu w Foxie powiedział że pierwszy raz się z takim spotyka.
Dał mi to łożyskowe,bo innego nie miał.Wydaje mi się że ono jest lepsze -
Niestety tak nie jest
Na szczęście tak jest Po prostu źle Cię poinformowano - czyt. wyciągnięto Ci z kieszeni pieniążki.
Trzeba było poprosić o odmowę na piśmie - muszą wtedy zacytować odpowiednie przepisy, a że takich nie ma...
-
Na szczęście tak jest Po prostu źle Cię poinformowano - czyt. wyciągnięto Ci z kieszeni pieniążki.
Powiedziano mi, że auto jest rejestrowane na mnie, a to nie jest tylko sama wymiana dowodu rejestracyjnego. Przy rejestrowaniu samochodu na nowego właściciela wymieniane są również tablice z czarnych na białe.
-
Powiedziano mi, że
auto jest rejestrowane na mnie, a to nie jest tylko sama wymiana dowodu
rejestracyjnego. Przy rejestrowaniu samochodu na nowego właściciela wymieniane są
również tablice z czarnych na białe.Ale jeżeli było dwóch właścicieli i jednego wykreślasz, to nie ma zastosowania ten przepis. Łącznie z przypadkiem, gdy w DR na pierwszej stronie był wpisany właściciel wykreślany - bo z punktu widzenia WK wszyscy współwłaściciele są właścicielami w równym stopniu (bez znaczenia, czy ktoś ma np. według umowy 5% a drugi 95% wartości auta). Na pierwszej pozycji wpisuje się właściciela wskazanego przy rejestracji - przeważnie osobę składającą dokumenty (bo najczęściej to ona wypełnia dokumenty).
I tak nie cofniesz tego, co było - ale na przyszłość może się przydać
-
Dzisiaj wymieniłem gaźnik na regenerowany,ale teraz śmiga na Przegibek wjechał jakby po płaskim jechał normalnie wariat.Tak przy okazji polecam gościa od gaźników z Kęt a właściwie z Międzybrodzia Bialskiego,w cenie gaźnika montaż.Był trochę zdziwiony bo przeważnie przyjeżdżają do niego na wymianę po przejechaniu ok 100k a w moim nic nie było robione do 170k
-
Dzisiaj wymieniłem
gaźnik na regenerowany,ale teraz śmiga na Przegibek wjechał jakby po
płaskim jechał normalnie wariat.Tak przy okazji polecam gościa od gaźników z Kęt a
właściwie z Międzybrodzia Bialskiego,w cenie gaźnika montaż.Był trochę zdziwiony bo
przeważnie przyjeżdżają do niego na wymianę po przejechaniu ok 100k a w moim nic nie
było robione do 170kCzy gaźnik jako tako należy jakoś profilaktycznie czyścić i konserwować, czy nie ruszać jak dobrze pracuje:P
-
Czy gaźnik jako
tako należy jakoś profilaktycznie czyścić i konserwować, czy nie ruszać jak dobrze
pracuje:PW moim przypadku do ok 160k nic się nie działo czyli nie ruszać jak dobrze działa ale może to błąd że nic nie robiłem mimo ze nic się nie działo
-
W moim przypadku do
ok 160k nic się nie działo czyli nie ruszać jak dobrze działa ale może to
błąd że nic nie robiłem mimo ze nic się nie działoNo a co miałeś robić?
Widocznie miałeś szczęście, że tankowałeś dobre paliwo, skoro inne gaźniki przy 100 kkm wymagają regeneracji
Dobrze napisałeś: "Dobrze działa to nie trza psuć"
-
Czy gaźnik jako
tako należy jakoś profilaktycznie czyścić i konserwować, czy nie ruszać jak dobrze
pracuje:PNie ruszać bez wyraźnej potrzeby! Gaźnik można tknąć dopiero wtedy, gdy ma się stuprocentową pewność, że ponosi winę za jakieś niedomagania. Ale w 95% przypadków winien jest nie gaźnik, lecz co innego.
W kwestii czyszczenia - ewentualnie użyć czasem dobrego środka, który wlewa się do paliwa (takiego do czyszczenia wtrysków).
Chyba, że jest się specem od gaźnika, wtedy można kombinować... -
Oj psuje się psuje Tikol.
Jeszcze nie padł, ale nigdzie daleko nim nie jeżdżę. Oto lista skarg i zażaleń:
-szarpanie sprzęgła
-stuki z przodu na wybojach wahacz albo drążki- trudno zdjagnozować na słuch, ale na 100% przegub prawy a może i lewy. Gorzej jeśli lewy bo był na wakacjach wymieniany. Znów będą dylematy który wybrać który najlepszy.
- stuki słychać z tyłu przy skręcie nie za często, ale takie jak gdy mi orginalny przegub padał. Też nie wiem co.
- szarpanie przy ruszaniu szczególnie jedynka dwójka(zwiększaniu obrotów) - takie przytkanie i zryw.
- pompa paliwa zapaprała silnik.
I ta perspektywa że pojadę do mechanika i jedn powie że to a drugi że coś innego.
Przy okazji proszę o pomoc szukam wątku, który dotyczył gaźnika jakichś zabków i ustawień. Coś przeskoczyło i chyba Lars pomógł ustawić ustrojstwo przez skaypa
Czy ktoś może pamięta ten wątek. Nie zapisałem sobie i teraz szukam po omacku. -
Przy okazji proszę
o pomoc szukam wątku, który dotyczył gaźnika jakichś zabków i ustawień. Coś
przeskoczyło i chyba Lars pomógł ustawić ustrojstwo przez skaypa
Czy ktoś może
pamięta ten wątek. Nie zapisałem sobie i teraz szukam po omacku. -
Znów mi Slavo pomagłeś
Jestem twoim dłużnikiem.
Pozdrawiam świątecznie