Zmiana z stalówek 13" na 13" alusy. Co kupić?
-
W tej chwili mam w moim Tico stalowe felgi 13" 5,5 ET45. Na nich mam na razie Frigo 2 145/70. Felgi przykręcone śrubami 17 na większy stożek. Nic nie ociera, nawet przy 5 osobach na pokładzie. Zawieszenie z przodu jest jeszcze całkiem niezłe, z tyłu bardzo wysokie i twarde - nowe sprężyny (chyba z vana) oraz amortyzatory.
Myślę nad zakupem alufelg, ale mam kilka pytań z tym związanych?
W jakim przedziale powinno mieścić się ET?
Jaka powinna być szerokość felgi?
Jakimi śrubami powinien przykręcić alusy, moje się nadają czy musiałbym kupić dedykowane do alusów z większym stożkiem?Na felgi (stalowe, czy jak kupie alusy) chce założyć opony Fulda Ecocontrol 155/65.
-
W tej chwili mam w > moim Tico stalowe felgi 13" 5,5 ET45. Na nich mam na razie Frigo 2 145/70. Felgi > przykręcone śrubami 17 na większy stożek.
Nic nie ociera, nawet przy 5 osobach na pokładzie. Zawieszenie z przodu jest jeszcze całkiem niezłe, z tyłu bardzo wysokie i
twarde - nowe sprężyny (chyba z vana) oraz amortyzatory. Myślę nad zakupem alufelg, ale mam kilka pytań z tym związanych? W jakim przedziale
powinno mieścić się ET? Jaka powinna być szerokość felgi? Jakimi śrubami
powinien przykręcić alusy, moje się nadają czy musiałbym kupić dedykowane do alusów
z większym stożkiem? Na felgi (stalowe, czy jak kupie alusy) chce założyć opony Fulda Ecocontrol 155/65.ET u mnie jest 38, a u ciebie chyba powinno być 45, ale dokładnie poszukaj na forum bo nie jestem pewny.
Szerokość możebyć 5,5J podwarunkiem że ET bedzie dopasowane do szerokości felgi żeby nie obcierało
Niestety do alusów mam inne śruby dedykowane pod alufelgi z powiększonym stożkiem,,
Opony ja planuje YOKOHAMA 145/70R13 -
---ciach--
Na felgi (stalowe,
czy jak kupie alusy) chce założyć opony Fulda Ecocontrol 155/65.Do opon masz linka Która opona lepiej dopasowana do alufelgi 13"....