Stuki podczas jazdy
-
Ja jeszcze na
orginalnych śmigam ani grama luzu nie mają przy 120kkmJa mam juz ponad 210 000 i stukanie jest coraz glosniejsze...
Poszukać może na
allegro mają jakieś dobrePoszukalem i znalazlem. Wprawdzie uzywki, ale musza na razie wystarczyc. 100zl za 2 kompletne polosie dalem.
-
Poszukalem i
znalazlem. Wprawdzie uzywki, ale musza na razie wystarczyc. 100zl za 2 kompletne
polosie dalem.Cena dobra za 2 szt. oby nie były tylko wyrobione zbytnio
-
Cena dobra za 2
szt. oby nie były tylko wyrobione zbytnioW rekach nie czuc luzow. Nie potrafie stwierdzic czy sa dobre, dopoki ich nie zamontuje Bede mial porownanie po demontazu moich czesci.
-
Jakbys byl w
okolicy, zapytaj Ja popytam w lublinie.Postaram się w tym tygodniu...
-
W rekach nie czuc
luzow. Nie potrafie stwierdzic czy sa dobre, dopoki ich nie zamontuje Bede
mial porownanie po demontazu moich czesci.Przed montażem można by submiarką zmierzyć stare przeguby i te zakupione.
-
Przed montażem
można by submiarką zmierzyć stare przeguby i te zakupione.Masz na mysli suwmiarke? Powiedz, co mam zmierzyc.
Moze zrobie jakis manual, jutro musze kupic olej do skrzyni (zeby uzupelnic przy wymianie przegubu).
-
Masz na mysli
suwmiarke? Powiedz, co mam zmierzyc.
Moze zrobie jakis
manual, jutro musze kupic olej do skrzyni (zeby uzupelnic przy wymianie przegubu).A może najpierw spuść cały olej ze skrzyni??? Moim zdaniem będzie łatwiej, nie trzeba będzie uzupełniać
-
A może najpierw
spuść cały olej ze skrzyni??? Moim zdaniem będzie łatwiej, nie trzeba będzie
uzupełniaćA moze masz racje Sprobuje tak zrobic, w koncu olej mam w miare swiezy
-
A moze masz racje
Sprobuje tak zrobic, w koncu olej mam w miare swiezyTak mi się "na logikę" wydawało, że w ten sposób powinno być lepiej...
-
Tak mi się "na
logikę" wydawało, że w ten sposób powinno być lepiej...Czasem dobrze jest kogos posuchac
-
Czasem dobrze jest
kogos posuchacMiło czasami posłuchać teoretyka...Takiego jak Ja
-
To mogą być luzy na
tym wewnętrznym przegubie albo półośka.
Najlepiej wejdź pod
auto i pokręć tą półośką i posłuchaj z której strony to słychać ten stuk od skrzyni
czy od przegubu zewn.Wczoraj stracilem duzo czasu na wymiane calych polosi. Meczylem sie z przegubami zewnetrznymi na moich polosiach. Chcialem je przelozyc na te "nowe", ale za ruskie chiny nie moglem zdjac przegubu z polosi. Dodam, ze przeguby sa firmy CV Joint. Przeguby z nowo zakupionych polosiek zdjalem bez problemu - byly innej firmy i zabezpieczenie latwo ustapilo. Trzeba uwazac, co sie kupuje na przyszlosc
Mimo wymiany - brak poprawy. Jak huczalo, tak huczy. Podejrzewam teraz skrzynie, a konkretnie mechanizm roznicowy Podczas jazdy, przy wcisnietym sprzegle tez halasuje.
Na dniach moze podjade na jakas stacje diagnostyczna - na jakies rolki, zeby sprawdzic skad dochodzi ten halas. Sprobuje tez podniesc caly przod auta i zakrecic kolami, ale wydaje mi sie, ze bez obciazenia nie bedzie tego tak slychac, jak podczas jazdy.
-
Szkoda, że to nie to... Czekamy więc na zdiagnozowanie problemu...
-
Chyba najlepiej będzie rzeczywiście podjechać na stacje diagnostyczną sprawdzić to.
-
CZeść.
Właśnie miałem się miecha spytać jakie to są objawy bo u mnie też stuka ale podczas ruszania,podczas spuszczania sprzęgła, bądź zwalniania pedała gazu. U mnie podejrzewam przegub-y ale nie wiem czy aby na pewno. -
Właśnie miałem się
miecha spytać jakie to są objawy bo u mnie też stuka ale podczas ruszania,podczas
spuszczania sprzęgła, bądź zwalniania pedała gazu. U mnie podejrzewam przegub-y ale
nie wiem czy aby na pewno.Skręć koła w lewo i rusz troszku szybciej jak stuka to pewnie przegub i to samo z kołami w prawo.
-
CZeść.
Właśnie miałem się
miecha spytać jakie to są objawy bo u mnie też stuka ale podczas ruszania,podczas
spuszczania sprzęgła, bądź zwalniania pedała gazu. U mnie podejrzewam przegub-y ale
nie wiem czy aby na pewno.Ja mialem takie objawy jak mialem poduszki silnika do wymiany.
-
Mickey wiem o czym mówisz ale to nie to. Poduszki myślę że nie bo silnik ciasno siedzi. Qurcze kolega w Golfie miał identycznie i okazał się przegub więc nie wiem.
-
Mickey wiem o czym
mówisz ale to nie to. Poduszki myślę że nie bo silnik ciasno siedzi. Qurcze kolega w
Golfie miał identycznie i okazał się przegub więc nie wiem.Podjechać na stacje diagnostyczną to ci sprawdzą czy to przeguby czy coś innego.
-
NO w zasadzie i tak się wybieram bonie rozwikłałem pewnej przypadłości od nowości.