Tłoczek hamulcowy do wymiany ?
-
Cytat:
No cóż pewnie tłoczek do wymiany raczej ale to koszt ok 50zł. To chyba lepiej kupić cały zacisk używany ale wiadomo dobry. Można i spróbować na krótki czas wyczyścić i złożyc spowrotem. Mi zapiekł się jeden i wystarczyło rozebranie i przeczyszczenie. Nawet uszczelki i osłony gumowej nie zmieniałem.
Ja już mam kupować, nigdy nie kupuje używek. mi się zapiekł z lewej strony to mu wstrzyknąłem płynu hamulcowego i pomogło , ale i tak będę jeszcze do lewego zaglądał jak zrobie prawy.
Na prawą stronę niestety nie pomogło, i dla tego rozebrałem 2 x 50 zł to mały wydatek, ale szkoda wydawać jak można wypolerować tłoczek i wymienić uszczelki i osłonki.
-
Cytat:
Tłoczek do wymiany razem z uszczelką i osłonaprzeciwkurzową. (jak będziesz potrzebował namiary na sprawdzonego sprzedawce na alle) Reszta do
czyszczenia w płynie hamulcowym- Czy uszczelkę i osłonę trzeba usunąć na "chama" czy delikatnie , bo niechce odejść ? a nie zostaną kawałki uszczelek bo się strasznie przykleiło ?
-
Cytat:
Tłoczek do
wymiany razem z uszczelką i osłonaprzeciwkurzową. (jak będziesz potrzebował
namiary na sprawdzonego sprzedawce na alle) Reszta do
czyszczenia w
płynie hamulcowym- Czy uszczelkę i
osłonę trzeba usunąć na "chama" czy delikatnie , bo niechce odejść ? a
nie zostaną kawałki uszczelek bo się strasznie przykleiło ?
Wyciągnij i wydłub resztki z rowków
Znaczy że konkretnie się to zapiekło - Czy uszczelkę i
-
Tłoczek do wywalenia. Radze orginalny kupić.
-
A ja tam wole kupic używkę ale za to oryginał a nie jakiś tandetny zamiennik. Teraz musiałem wymienić piastę z przodu bo wyrobiła się przez łożyska. Nowa w sklepie 90zł a oryginał 120. A kupiłem całą zwrotnicę z dobrą tarczą, łożyskami za 65zł a do tego mniej roboty z zakładaniem i rozbieraniem.
-
No tak jest jak sie podrube kupi. To samo ostatnio z pompką paliwa miał kolega 3 szt zamienników i wszystkie ciekły. Kupił orginał i śmiga.
-
Cytat:
Wyciągnij i wydłub resztki z rowków
Znaczy że konkretnie się to zapiekłoNo niestety czasami tak bywa. Tłoczek wypolerowany , pewnie pójdzie spowrotem do montażu, rys nie ma, rdza usunięta przez polerowanie.
-
Cytat:
A ja tam wole kupic używkę ale za to oryginał a nie jakiś tandetny zamiennik. Teraz musiałem wymienić piastę z przodu bo wyrobiła się przez łożyska. Nowa w sklepie 90zł a oryginał 120. A kupiłem całą zwrotnicę z dobrą tarczą, łożyskami za 65zł a do tego mniej roboty z zakładaniem i rozbieraniem.
Żadnych używek , brat też kupował oryginalny , używany i daleko na tym nie zajechał.. zadnych używanych, to nie jest dobra rada.
-
Tłoczek do wywalenia. Radze orginalny kupić.
wezmne to pod uwagę jutro jeszcze druga strona, sprawdze odrazu, dla spokoju,..
-
Tylko org. KOREA
-
wezmne to pod uwagę
jutro jeszcze druga strona, sprawdze odrazu, dla spokoju,..Jak kupisz orginał to wcześniej go przesmaruj smarem do tłoczków cylinderków jak masz to będzie długo służył.
-
Jak kupisz orginał to wcześniej go przesmaruj smarem do tłoczków cylinderków jak masz to będzie długo służył.
mam paste do tłoczków.
-
mam paste do
tłoczków.To nie jest dobra pasta
-
To nie jest dobra pasta
, zestaw naprawczy M.in.K kupiony jutro jak z RZES przyjade to sie zajmnę.
-
, zestaw naprawczy M.in.K kupiony jutro jak z RZES przyjade to sie zajmnę.U mnie z przodu i z tyłu nic nie obciera, a hamulec jest strasznie mocny także nic nie ruszam
-
Masz obie uszczelki do niego?
-
Masz obie uszczelki do niego?
Mam obie uszczelki tylko, jak mi się już uda z osłoną zewn. przeciwkurzową ją załoożyć to za fiksa niechce wejść, tłoczek w nową uszczelkę wewnętrzną.
a starej nie ędę wkładał jak mam nową.. -
Mam obie uszczelki
tylko, jak mi się już uda z osłoną zewn. przeciwkurzową ją załoożyć to za fiksa
niechce wejść, tłoczek w nową uszczelkę wewnętrzną.
a starej nie ędę
wkładał jak mam nową..Musisz ją delikatnie podgrzać albo ciut posmarować przy zakładaniu to wejdzie
-
Musisz ją delikatnie podgrzać albo ciut posmarować przy zakładaniu to wejdzie
smarowałem , nie wchodzi , "podgrzać" ?
-
smarowałem , nie
wchodzi , "podgrzać" ?Jak gume podgrzejesz to sie troszke rozszerzy i można zamontować. Potem jak ostygnie to się zwęży i będzie siedziała idealnie.