Daszek na tylną klapę....
-
Witam wszystkich.
Problem dotyczy wykonania badz też przeróbk istniejącego daszku, tak aby pasował do tico. Wiem że jeśli chodzi o akcesoria tuningowe to jest problem. Chce nadać autku indywidualny wygląd, problem niższego przedniego zderzaka został rozwiązany (zastososuje w tym przypadku hokej z golfa III) akurat mam rozwalony zderzak z golfa. Z tylnym tez nie ma problemu, nakładki na progi po stosownej plastyce zaadoptuje też z innego auta. Problemem jest daszek taki jak na zdjęciu. Prosił bym o kontakt osoby które mają taki daszek. Za ewentualne porady jak to zrobić był bym wdzięczny. -
Problem dotyczy
wykonania badz też przeróbk istniejącego daszku, tak aby pasował do tico.Szkoda że masz tak daleko,bo we Wrocławiu na giełdzie są firmy,które produkuja takie gadżety. Można u nich kupić i odrazu omówić się na malowanie pod kolor i montaż
(klejenie) na samochodzie. -
Własnie...bariera odległości. Coś na ten temat było na TTT ale archiwum tego forum jest niestety nie dostępne.
A moze ktoś wykorzystywał daszek od innego auta jako bazę modyfikacji???
-
Własnie...bariera odległości.
A może w Twojej okolicy też ktoś to produkuje.
-
Szukałem i znalazłem, tylko słyszałem ze fachowiec z mojej okolicy do tanich nie należy. Zresztą on wyrabia wszystko z żywicy tak wiec nie wiem czy to nie popęka jak przykleje to do klapy.
dokładnie to taki chcę w wiekszości serwisów aukcyjnych to cena ładnie mnie odstrasza od kupna..
-
Szukałem i
znalazłem, tylko słyszałem ze fachowiec z mojej okolicy do tanich nie należy.A ile u Ciebie kosztuje z malowaniem i montażem ?
-
Wykonanie spoilerka, bez montażu i malowania, 200zl
-
Wykonanie
spoilerka, bez montażu i malowania, 200złTo bardzo drogo.We Wrocławiu proponowali 90-120zł.
Powodzenia !
-
jeszcze jest coś takiego...
http://allegro.pl/owiewka-szyby-tylnej-daewoo-tico-4d-od-1992r-i1378337349.html
ale nie wiem czy to w ogóle ciekawie wygląda... kiedyś myślałem o czymś takim... -
Gdyby taka owiewka była ładna w tico to już bym ją mial bo mieszkam od tej fabryki heko ok 10km.W maluchu ładnie pasowały ale w tico z ty wycięciem w środku już nie wygląda tak no i podatna będzie na uszkodzenia jak to owiewka.A latem będzie się wyginać od gorąca.
Już bardziej lepiej kupić na boczne szyby choć cena tez za duża za taki gips delikatny.Sam kupiłem komplet 4 sztuka za 35zł okazyjnie podczas gdy we fabryce sprzedali mi jedną za 20zł. Bo bardzo łatwo łamią się i wylatują z drzwi jak przejedzie blisko tir. -
Mój ojciec pracuje w fabryce heko i moglbym miec takie cudo na klapie, ale nie mam zamiaru montowac tego badziewia. Z czasem pleksa z której wykonana jest owiewka lub daszek zniekształca się i pojawiają się na niej małe pęknięcia. Dodatkowo często odpadają te owiewki od auta jak pisze przedborzak, dlatego zdecydowanie odradzam i proponuje jakis inny material na daszek
-
nie wiem jak wy ale ja uważam że to jest owiewka do CC a nie do Tico. Zresztą tico nie ma z tyłu tych małych szybek uchylanych.
-
Jednym się podoba drugim nie. To sprawa indywidualna.Nigdy czegoś takiego nie miałem.
Najważniejsze czy sprawdza się to w praktyce, czyli osłona tylnej szyby przed zabrydzeniem.
Ale to już powinni się wypowiedzieć użytkownicy.