Montaż innej antety do TICO - czyli walka o lepszy odbiór
-
Witam serdecznie,
Mam pytanie, odkąd przesiadłem się z nubiry do Tico doskwiera mi słabo odbierająca fale FM/AM fabryczna antena.. wtyk wkładany do radia trzyma dobrze, końcówki wtyku anteny przeczyściłem z warstwy tlenku i dalej kaszana.. radio Pioneer deh-2200 więc nie radio "no name" , moim zdaniem raczej słaby tuner odpada.Myślę nad montażem normalnej anteny uniwersalnej takiej jak np tu. http://allegro.pl/antena-radiowa-fm-dachowa-uniwersalna-wzmacniacz-i1338669791.html , czy ktoś z innych Tico maniaków próbował zainstalować taką antenkę u siebie? Czy była poprawa ?
A może jest jakiś sposób na poprawę odbioru fabrycznej anteny ?
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam Cub_S -
Witam serdecznie,
Mam pytanie, odkąd
przesiadłem się z nubiry do Tico doskwiera mi słabo odbierająca fale FM/AM fabryczna
antena.. wtyk wkładany do radia trzyma dobrze, końcówki wtyku anteny przeczyściłem z
warstwy tlenku i dalej kaszana.. radio Pioneer deh-2200 więc nie radio "no name" ,
moim zdaniem raczej słaby tuner odpada.Wypełnij swój profil,zajżyj zajżyj TU a póżniej proponowałbym używać Szukaj, było to już na forum o antenach...
Ja używam takiej,, Nie ma to jak własnoręczna robota anteny radiowej. Wkurzało mnie a póżniej pisać.że co jakiś czas antena albo się krzywiła albo łamała.
Czas więc na elestyczną moją wersję,,,
Myślę nad montażem normalnej anteny uniwersalnej takiej jak np tu.
http://allegro.pl/antena-radiowa-fm-dachowa-uniwersalna-wzmacniacz-i1338669791.html ,
czy ktoś z innych Tico maniaków próbował zainstalować taką antenkę u siebie? Czy była poprawa ?Jak już sama nazwa mówi uniwersalna, do wszystkiego czyli do niczego..
-
Ja też się wkurzałem na ta fabryczną antenę bo była już luźna i słabo odbierała.Mialem kupować nową ale z ciekawości spróbowałem poprawić starą. Okazało się że odkręcając jedną śrubkę trzymającą antenę poprawia się odbiór i to o sporo.nie wiem czemu. Do tego wziąłem w tulejkę w podstawie wbiłem mały klinek by antena już nie była luźna. No i mam ją do tej pory. Po prostu antena musi się ciężkawo składać to wtedy dobrze zbiera.