Stłuczka BACH - Pomoc
-
No i stało się wczoraj pojechałem na rajd Barbórki do Warszawy i miałem stłuczkę z mojej winy na stacji benzynowej.
Do wymiany mam zderzeak, maskę, oraz lampy.
Zdjęcia wrzucę później. I teraz pytanie zna ktoś w Łodzi jakiś punkt gdzie można kupić części od dawców.
Z góry dzięki za odpowiedź.
-
No i stało się
wczoraj pojechałem na rajd Barbórki do Warszawy i miałem stłuczkę z mojej winy na
stacji benzynowej.Na stacji benzynowej ???
Do wymiany mam
zderzeak, maskę, oraz lampy.
Zdjęcia wrzucę
później.No to mocno musiałeś "puknąć"
I teraz pytanie zna ktoś w Łodzi jakiś punkt gdzie można kupić części od
dawców.To nie wiesz gdzie w Łodzi macie jakiś auto złom (szrot)
Z góry dzięki za
odpowiedź. -
No to mocno
musiałeś "puknąć"Mocno to nie było bo chłodnica się ostała w całości.
To nie wiesz gdzie
w Łodzi macie jakiś auto złom (szrot)Jakoś nigdy wcześniej nie był mi takowy do niczego potrzebny.
-
jak jedziesz na matke polke to w lewo za carrefour na duzym skrzyzowaniu i siuuu troche na wprost. szrot po lewej bedzie gdzies
-
jak jedziesz na
matke polke to w lewo za carrefour na duzym skrzyzowaniu i siuuu troche na wprost.
szrot po lewej bedzie gdziesJedziesz kolumny i skręcasz w bieszczadzką w lewo. Ale z moich doświadczeń wynika że tam nie znają się na cenach do tiko. Cokolwiek nie chciałem tam kupić to taniej wychodziło kupić nowe.
-
Obiecane zdjęcia.
-
Jakbym widział swoje fotki sprzed roku. Nawet kolor się zgadza i podobne ujęcia były...
Ja auto sprzedałem, ale wiem, że sobie gościu za 500 zł wyklepał i jeździł. -
Dzwoniłem po szrotach i jest ciężko. Stłuczkogenny okres i przodów tico nie mają.
Ale dzwoniłem do sklepu i mają zderzak nowy za 64 zł więc nie ma co się ze szrotami barować. Klosz do lampy 20 zł a reszta klepanie.
Najgorzej jest z maską.
-
A w co konkretnie przydzwoniłeś i jak tamta strona wygląda?
-
Przydzwoniłem w Opla Corse OPC. Tamta strona wygląda tak: wgięty błotnik, porysowany zderzak oraz wypadła lampa. Ale przyłożyłem w koło więc przez to tam się mniej zadziało.
-
Przydzwoniłem w
Opla Corse OPC. Tamta strona wygląda tak: wgięty błotnik, porysowany zderzak oraz
wypadła lampa. Ale przyłożyłem w koło więc przez to tam się mniej zadziało.Przynajmniej na pierwszy rzut oka. Moglo troche opla "poprzestawiac"
-
Za następne 60 zł mam belkę górną i dolną pasa przedniego, łącznik pasa oraz szkło reflektora.
Ceny części do Tico mnie zadziwiają.
-
Dzwoniłem po
szrotach i jest ciężko. Stłuczkogenny okres i przodów tico nie mają.
Ale dzwoniłem do
sklepu i mają zderzak nowy za 64 zł więc nie ma co się ze szrotami barować. Klosz do
lampy 20 zł a reszta klepanie.
Najgorzej jest z
maską.Nie kupuj takiego zderzaka.
Ja też kupiłem nowy w podobnej cenie, jak dobrze pamiętam od użytkownika Kimmoto na allegro.
Zderzak był z jakiegoś dziwnego plastiku i co najważniejsze był zbyt wąski, nie dało się go praktycznie założyć.
Oczywiście zderzak miał być oryginalny.Proponuję kupić używany zderzak ale oryginalny... zastanów się nad tym, żebyś nie żałował.
-
Spoko kupiłem go w sklepie w Łodzi jak będzie nie taki to go oddam. Mam nadzieje że będzie wymiarowy.
-
Za następne 60 zł
mam belkę górną i dolną pasa przedniego, łącznik pasa oraz szkło reflektora.
Ceny części do Tico
mnie zadziwiają.Chyba pozytywnie zadziwiają?
Teraz czasem zdarza się że części używane wystawione na allegro są droższe o tych nowych w sklepach jeśli chodzi o części do tico -
Oczywiście że pozytywnie.
Na Allegro ze szrotów te belki były droższe.
-
Tu nie ma czym się podniecać tanimi częściami. Może są tanie ale większość to tandetne zamienniki koreańskie o 1/10 wytrzymałości oryginału a o oryginalne coraz ciężej. Dam przykład miski olejowej, gdzie dawniej kosztowała do 70zł a teraz ok 140. Więc nie jest tak różowo.Niestety nieraz część używana wytrzyma dłużej od nowej ze sklepu.
-
Chyba pozytywnie
zadziwiają?
Teraz czasem zdarza
się że części używane wystawione na allegro są droższe o tych nowych w sklepach
jeśli chodzi o części do ticoTo wina zlosnikia, gdzie wszyscy radzą kupować ze szrotu, bo części będą oryginalne
-
Tu nie ma czym się podniecać tanimi częściami. Może są tanie ale większość to tandetne >zamienniki koreańskie o 1/10 wytrzymałości oryginału
W istocie, co może prowadzić do tragedii, jak ktoś kupuje np. wahacz za 25 zeta bo chce zaoszczędzić
-
Raczej belka pasa przedniego czy zderzak do tragedii nie doprowadzi.
A to że wahacze trzeba kupić porządne to zdaję sobie z tego sprawę. Powyższe części nie mają wpływu na bezpieczeństwo.