Jesienny przegląd i nowy projekt 3D
-
Witam.
Korzystając z pogody zrobiłem dzisiaj Ticusia (zaworki, kable, świece, ojej i takie tam).
Zaniepokoił mnie wygląd izolatorów :
Uploaded with ImageShack.us
Latam na LPG bardzo skręconym. Wygląda na to że 2ka dostaje skąpą mieszankę i może to być wina krótszej drogi 2ki w kolektorze dolotowym. Od dawna zastanawiam się nad zastosowaniem 3 gaźników od Kawy zx6r. Planuję dociąć kolektor Tico, dać 3 krućce pod zx6r i LPG na 3 palnikach na dolocie. Co sadzicie o tym projekcie? -
Moim zdaniem jest to przerost formy nad treścią jeżeli chcesz to robić tylko dlatego że jedna świeca ma inny kolor izolatora. I nie wiadomo czy potem nie będziesz miał jeszcze większych problemów z wyregulowanie gazu i czy Ci nie będzie potem więcej palić.
-
Witam.
Korzystając z
pogody zrobiłem dzisiaj Ticusia (zaworki, kable, świece, ojej i takie tam).
Zaniepokoił mnie
wygląd izolatorów :Latam na LPG bardzo
skręconym. Wygląda na to że 2ka dostaje skąpą mieszankę i może to być wina krótszej
drogi 2ki w kolektorze dolotowym. Od dawna zastanawiam się nad zastosowaniem 3
gaźników od Kawy zx6r. Planuję dociąć kolektor Tico, dać 3 krućce pod zx6r i LPG na
3 palnikach na dolocie. Co sadzicie o tym projekcie?To jakie masz spalanie przy takiej skręconej mieszance?
-
Rzeczywiście pali nieźle ale można mu przy okazji dorzucić parę KM i wyrównać cylindry.
Koszt jak liczyłem to 300zŁ na używkach. Spalanie będzie pewnie na poziomie moto 600ki. W gazie to nie ma znaczenia. -
Tico ma zużycie w trasie 5,5LPG letniego i 6,3LPG zimowego. Miasto 7LPG. Tylko że wlecze się strasznie.
-
Tico ma zużycie w
trasie 5,5LPG letniego i 6,3LPG zimowego. Miasto 7LPG. Tylko że wlecze się
strasznie.To rozkręć register trochę jak się wlecze
Poza tym Tico to nie wyścigówka(nie ma rwać asfaltu i wciskać w fotel) tylko to typowe małe wozidełko do miasta
Poza tym jak chcesz zsynchronizować 3 gaźniki -
Z tą synchronizacją to chyba nie ma gotowego sposobu- nikt nie widział hulajnogi z silnikiem 3-cylindrowym Może spróbować 1 i 2 a potem 3 do 1 lub 2? Vaqummeter mam zrobiony ze strzykawek lekarskich i wężyków.
Nie wiem jak zasilić palniki. Czy wystarczy jeden reduktor i register a potem trójnik?