Wymiana szyby czołowej...
-
Witam,
Chciałem się poradzić was na co trzeba zwrócić uwagę przy takiej operacji.
Trzeba wymieniać stare uszczelki?
Jaka cena takie operacji.
Jaką szybę wziąść?Białą czy zieloną z paskiem(atermiczną?)?
Jeśli o czymś zapomniałem to piszcie....
Ehh co za pechowy dzień
Foto:
-
pękła mi w tym samym rogu tylko mi jeszcze szło od dołu ku środkowi szyby. Dałem firmie która się tym profesjonalnie zajmuje i zrobione wszystko idealnie (nawet lusterko przykleili które było oderwane). Wybrałem szybę atermiczną z paskiem, zieloną. Cena całej operacji 350zł (robocizna z szybą) a autko na drugi dzień do odbioru
-
Jak widzę na alledrogo wymiana szyby to koszt 250zł z montażem, ale to u nas w łódzkim woj. Znajomy wymieniał w palio i przyjechali na miejsce wzięli 120zł za szybę plus 100 za wymianę.
Pewnie spokojnie można znaleźć coś taniej bo to nie filozofia wielka wkleić szybę i ludzie robią to nawet w zwykłych szopach. Pełno jst mechaniorów i warto popytać się o cenę. Dla mnie 350 zł za wymianę to ździerstwo i tyle, szczególnie że to mały samochód. A szyba może być bez paska zielonego bo można samemu nakleić folię i będzie taniej. -
Jak widzę na
alledrogo wymiana szyby to koszt 250zł z montażem, ale to u nas w łódzkim woj.
Znajomy wymieniał w palio i przyjechali na miejsce wzięli 120zł za szybę plus 100 za
wymianę.
Pewnie spokojnie
można znaleźć coś taniej bo to nie filozofia wielka wkleić szybę i ludzie robią to
nawet w zwykłych szopach. Pełno jst mechaniorów i warto popytać się o cenę.Taa...tylko pan Kazio gwary Ci nie daje
Dla mnie
350 zł za wymianę to ździerstwo i tyle, szczególnie że to mały samochód. A szyba
może być bez paska zielonego bo można samemu nakleić folię i będzie taniej.Tu nie chodzi tylko o ten pasek,ale o mniejszą przepuszczalność światła.
-
Trzeba wymieniać
stare uszczelki?U mnie "paprochy" z warsztatu zostawili starą uszczelkę, którą po prostu położyli na jej pozostałości (nawet nie trudzili się z oczyszczeniem miejsca, w które się ją nakłada).... Efektem było to, że uszczelka bardzo ładnie odstawała i przy większym deszczu miałem wodę we wnętrzu auta
Jaka cena takie
operacji.Zapłaciłem bodajże 150zł za białą szybę z paskiem przyciemniającym (robocizna w cenie).
Jaką szybę
wziąść?Białą czy zieloną z paskiem(atermiczną?)?Jak w/w są też białe z paskiem
Pasek nie spełnia swojej roli, to tylko ozdobaJeśli o czymś
zapomniałem to piszcie....Nie kieruj się ceną jako wyznacznikiem zlecenia roboty konkretnemu warsztatowi.
Mój przypadek doskonale to odzwierciedla. Dobrze by było, jakbyś miał jakiś warsztat wcześniej polecony przez któregoś ze znajomychEhh co za pechowy
dzieńZdarza się najlepszym Mnie szyba pękła z powodu naszych słynnych podpórek metalowo-gumowych
-
Nie kieruj się ceną
jako wyznacznikiem zlecenia roboty konkretnemu warsztatowi.Mój przypadek
doskonale to odzwierciedla. Dobrze by było, jakbyś miał jakiś warsztat wcześniej
polecony przez któregoś ze znajomychZ polecenia mam warsztat...Poza tym to ogólnopolska sieć warsztatów współpracująca z tego co pamiętam z PZU i Hestią
Zdarza się
najlepszym Mnie szyba pękła z powodu naszych słynnych podpórek metalowo-gumowych -
Mam dwa polecane warsztaty:
1)szyba biała z montażem = 310zł
szyba zielona + pasek i montaż = 330zł
Szyby NordGlassu.
Montaż dopiero koło środy2)szyba biała z montażem = 240zł
szyba zielona + pasek i montaż = 260zł
Szyby Pilkington.
Tutaj na montaż umówiłem się na poniedziałek
Biorę opcję zieloną bo różnica to tylko 20zł
Mam nadzieje że obejdzie się bez wymiany uszczelek -
Biorę opcję zieloną
bo różnica to tylko 20zł
Mam nadzieje że
obejdzie się bez wymiany uszczelekCena znośna
Dowiedz się jeszcze czy na robociznę jest gwarancja w razie np. przeciekania uszczelek
-
Cena znośna
Dowiedz się jeszcze
czy na robociznę jest gwarancja w razie np. przeciekania uszczelekGwara na montaż jest