Chcę się dobrać do gaźnika - warto??
-
Warto do tego celu kupić śrubokręt udarowy.
Jedno uderzenie młotkiem odkręca wszystkie śruby i nakrętki(nawet te skorodowane). -
Ta czarna puszka to filtr węglowy/par paliwa
Wg. mnie jest to wypełniony węglem aktywnym pochłanacz par paliwa (ze zbiornika i komory pływakowej).Jego zadaniem jest wyłapywaniem tych oparów ,zapobieganie ich przedostawianiem się do atmosfery(ekologia),oraz po uruchomieniu silnika kierowanie ich odpowiednim przewodem do kolektora ssącego w celu spalenia.
-
ok,to kupie ten przewód i podłącze ten filtr. a wracając do śrub - ile kosztuje taki śrubokręt udarowy który poradziłby sobie z tym??
-
Są na Allegro w różnych cenach.
-
ok,to kupie ten
przewód i podłącze ten filtr. a wracając do śrub - ile kosztuje taki śrubokręt
udarowy który poradziłby sobie z tym??Od 28zł do 50zł np. na Allegro.
Cena w sklepie pewnie będzie podobna ale odejdzie Ci koszt przesyłkiAle ja bym spróbował jeszcze raz bez tego śrubokrętu:
Porządnie spiłować śrubę brzeszczotem i potraktować ją dłuuugim i grubym śrubokrętem uprzednio traktując ją troszkę młotkiem.
-
no tą śrubę w gaźniku tak, ale tą w pokrywie zaworów to ciężko bedzie brzeszczotem potraktować.
-
no tą śrubę w
gaźniku tak, ale tą w pokrywie zaworów to ciężko bedzie brzeszczotem potraktować.Jeśli masz takie duże problemy z tą śrubą, to może podjedź do jakiegoś warsztatu i poproś żeby Ci popuścili te śruby, mają do tego odpowiednie narzędzia, a resztę zrobisz sobie sam w domu
-
no tą śrubę w
gaźniku tak, ale tą w pokrywie zaworów to ciężko bedzie brzeszczotem potraktować.Aha, sorry późno było i nie doczytałem
-
ile kosztuje taki śrubokręt
udarowy który poradziłby sobie z tym??Na allegro widziałem po 50zł.
-
W weekend bede próbował, dam znać czy coś się udało. Dzieki za wskazówki.
-
W weekend bede
próbował, dam znać czy coś się udało. Dzieki za wskazówki.jakbyś miał możliwość proszę porób jakieś fotki. z mojej strony interesuje mnie najbardziej komora pływakowa(jak się do niej dostać) i pływak.