OBROTOMIERZ ELEKTRONICZNY
-
Ja miałem poloneza caro plus i obrotek mi się w nim podobał.
-
Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem było by wmątowanie obrotomierza w ramkę od licznika no i zrobienie ewentualnie daszka na obrotek. U mnie nigdy nie było problemu ze słońcem
A może tak go zamontować w ramce, żeby się otwierał (od góry)?
Najważniejsze aby był w takim miejscu co by nie trzeba było zbytnio odwracać uwagi od drogi.
Raz widziałem jak ktoś miał zamontowany obrotomierz na dodatkowej (samoróbce) półce miedzy skrzynią biegów a popielniczką ;p -
Od poldka planuje wstawić, jednakże na pobliskim złomie
sprzedają z cała konsolą za 50zl, a to troche drogo....Ja znam szrot w lublinie, gdzie maja chyba z 30 poldkow Ciekawe ile by chcieli za obrotek (kiedys za grosze licznik do tico kupilem u nich). Ale nie mam pojecia jak poldolotowego obrotka zamontowac poprawnie
Z drugiej strony... myslalem zeby sobie sprawic obrotomierz podswietlany indiglo, ale taki kosztuje kolo 100zl
-
Z drugiej strony... myslalem zeby sobie sprawic obrotomierz podswietlany indiglo, ale taki >kosztuje kolo 100zl hmm
Ale gwarantuję satysfakcję produkt na prawde godny polecenia
-
Może ma ktoś
pomysł, gdzie w innym miejscu go zamontować?
Ja bym przede wszystkim wywalił tą czerwoną obudowę,bo nei spełnia swojej roli. Bebechów prawie nie przysłania, segmenty niezaświecone dalej widać, za to w słońcu nie widać nic...A samą płytkę wyświetlacza dałbym nad kontrolką ręcznego, oczywiście pod szybką zegarów. Powinno się zmieścić
-
Ale gwarantuję
satysfakcję produkt //indiglo// na prawde godny poleceniaA nie razi toto po oczach? I czemu musi być niebieskie
-
Tak cały czas za 49zł + przesyłka.
Wiem, że dużo, ale jak włączę światła i radio to mi spada na 1000obr/min.
Do tego poniżej 900obr/min mam brak wspomagania na hamulce (może pompa ma pomału dość)
Czekam na fotki ze zdjęciami ciekawszego miejsca
-
A nie razi toto po oczach? I czemu musi być niebieskie chory
Po oczach nie razi na pewno. Co do niebieskiego to niezbyt go tam.
-
Po oczach nie razi
na pewno. Co do niebieskiego to niezbyt go tam.Dzieki za fotke Ja i tak chyba zakupie ten indiglo, nie ma przypadkiem wyboru koloru podswietlenia? niebieski raczej nie pasuje do "mojego zestawu podswietlen"
BTW moglbys zrobic wiecej fotek? Z gory dzieki
-
Mam jeszcze tylko to: Obrotek
Wyboru podświetlenia raczej nie ma. Tak jak już mówiłem niebieskiego aż tyle tam nie ma. Z tego co pamiętam to bardziej to w biel przechodzi niż w konkretny niebieski tak jak widać na filmiku. -
witam,
zakupiłem taki obrotomierz:
http://allegro.pl/obrotomierz-3-4-6-cyl-indiglo-chrom-52-mm-nowy-i1206339549.htmlmam pytanie jak to podłączyć?
jest wiązka 3 kabli(czerwony, czarny, zielony)
i druga to 2 białe połączone razem w 1 kostkę złączeniową.oprócz tego jest jeszcze jakiś sześcian z kablami na którym pisze (2'' gauge power supply)
on ma 1 czarny kabel pasujący własnie pod to gniazdo co wychodzi od białego.
no i 2 kable jeszcze. czerwony i czarno/czerwonyno i co tu teraz do czego.
-
A instrukcji nie ma? ;p
Pierwsza wiązka idzie pewnie pod maskę:
zielony - cewka
czarny - masa
czerwony - napięcieDwa białe..hmm zasilanie po stacyjce? Wiem, że ja u siebie nie podłączałem wszystkich kabli a działało ;p Podłącz pierwszą wiązkę i zobacz czy coś będzie działać
-
mam pytanie jak to
podłączyć?Polecam przeczytanie instrukcji
Fascynuje mnie to, że łatwiej zarejestrować się na forum i naskrobać posta niż wziąć do ręki instrukcję obsługi..
A jak nie ma instrukcji to naskrobać maila do sprzedawcy czemu takiej instrukcji nie ma też jest szybciej niż zarejestrować się na forum -
Dwa białe..hmm zasilanie po stacyjce?
Dwa białe idą do "czarnej kostki", bo to zasilanie podświetlenia. około 100V, 600Hz potrzeba
Czerwony i czarny z tej kostki do zasilania za stacyjką albo do świateł, jak kto woli. -
Przez chwile się pogubiłem bo ja czarnej kostki nigdy nie miałem hehe
-
Przez chwile się
pogubiłem bo ja czarnej kostki nigdy nie miałem heheNie martw się, ja doszedłem z opisu aukcji i zawartości zestawu bo z opisu to mam mętlik w głowie
-
Teraz już wiem o co chodziło w instrukcji z mojego obrotka. Nie wiedziałem co to jest (zaznaczone na czerwono). A to właśnie chyba te czarne pudełko którego nie miałem xD
-
Teraz już wiem o co
chodziło w instrukcji z mojego obrotka. Nie wiedziałem co to jest (zaznaczone na
czerwono). A to właśnie chyba te czarne pudełko którego nie miałem xDMi to bardziej wygląda na skrzynkę bezpieczników. Bo przewód od żarówki podświetlenia zegarów (dashlight) idzie bezpośrednio do obrotka.
-
W każdym razie ten kabel nie był nigdy podłączony ;p
-
mariusz, nie chcesz pomóc to się nie odzywaj. Chyba po to jest forum, że jak się czegoś nie wie, to prościej jest napisać niż spieprzyć coś, no nie? Zawsze można liczyć na niektórych, że życzliwie pomogą, a nie jak będą się bezsensownie wymądrzać.
dawidczaju, dzięki za pomoc. Udało się podłączyć według tego co pisałeś na gg i działa ok.
W instrukcji jak dla mnie to było kiepsko rozrysowane, no i ta kostka co szła do podświetlenia, nie byłem pewien co to do końca jest, więc lepiej było zapytać.
Dla tych co będą kupować to ustrojstwo napiszę co i jak w tico:
Od obrotomierza idzie wiązka 3 kabli - czerwony dajcie sobie pod zapalniczkę tam gdzie jest ten kabel w kolorze białym na środku, a czarny tam pod ten czarny przy zapalniczce. Zasilanie jest.
Teraz ten zielony idzie do cewki, tam będą z lewej strony 2 kable na kostce, wpinamy się w ten gdzie jest pionowo ułożony styk. Obrotomierz już działa.Podświetlenie też można zrobić tak jak zasilanie dopinając się do tych samych kabli.
Mam nadzieję, że przyda się komuś przy podłączeniach.